Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról. A döntés az adótörvények elfogadásával lép hatályba, a mérséklés ellenére a szektor fehéredésének köszönhetően az adóbevételek várhatóan szinten maradnak – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön. Arra lehet számítani, hogy a mostani áfacsökkentés hatása megjelenik majd az árakban is.

Jelezte azt is: az élelmiszergazdaság más területein  tovább folyik a munka az áfacsökkentés érdekében. A miniszter elmondta: az áfacsökkentés hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez, az érintett vállalkozások versenyképességének növeléséhez. Hozzátette: a mostani döntés az élelmiszerek áfacsökkentésének első lépése, és nem tartotta kizártnak, hogy jövőre további mérséklések lehetnek.

A lépés összhangban van a sertésstratégiával, az intézkedéssel a magyar termelőket és feldolgozókat kívánják segíteni – mondta. Az importálók előnyeit a lépés visszaveti, hiszen hasonló vagy azonos feltételekkel a magyar sertés versenyképes – mondta Fazekas Sándor.

A miniszter szerint az áfacsökkentés hatása megjelenik majd a belföldi fogyasztás emelkedésében is, és ármérséklő hatást is várnak attól, mivel a vágóhidak számára is alacsonyabb lesz az általános forgalmi adó. Így az intézkedés a termelők és a feldolgozók likviditását is pozitívan befolyásolja – mondta Fazekas Sándor.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

taglo
Fél sertést meg nem veszek ,mert eldöl az ólban !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
Elképesztő, hogy az emberek mennyire megvezethetőek, a fideszesek 100%-a tapsikol,
mert elhisz bármit, ami a kormánytól jön, a számolni nem tudó többiek meg várják az olcsó húst! Minden normális háziasszony/ember viszont tudja, hogy az egy évvel ezelőtti húsárak már akkor sem jönnének vissza, ha ténylegesen és valóságosan a hentesüzletben, a CBA-ban, a madaras Tescoban vásárolt húson lenne 5%-os az ÁFA!
bakegya
Elegem van a felcsuti disznóságaiból,halat eszem!-habár már a halfogást is korlátozni akarja vitya,azt csiripelik a madarak.
nehogymá
nem igazán értem ez mitöl lesz jobb.az áfát ténylegesen a fogyasztó fizeti ki bármiröl van szó,ami közben bemegy azt visszafizeti az állam.a takarmány, a tartás nem lesz olcsóbb.a vágóhidak,már amelyik tisztességes,megint csak sokba van.onnan kezdve,hogy behajtják a disznót a vágóba mire kikerül lefelezve olyan technológia kell,hogy legyen ami kicsit magasabb követelményeknek kell megfeleljen mint az otthon vödrös vizzel lemosott palackos gázzal pörkölt disznó.rohadt nagy rezsije van,nem véletlen mennek tönkre a hazai vágóhidak.ahol exportra termelnek ott tudják .ha nem fog nöni a fogyasztás ,ettöl pedig nem fog,mert olcsobb nem lesz,akkor mire számitanak?hol fog ez fehéreni?ha az itthoni disznó drágább mint a külföldi akkor a külföldit veszik meg.lehet o az áfa,akkor is
vinczej
@nehogymá: "nem igazán értem ez mitöl lesz jobb.az áfát ténylegesen a fogyasztó fizeti ki bármiröl van szó,"

Ahogy valaki előbb írta: Ez tökéletes arra, hogy "ÁFA csökkentés kormányáról" beszéljünk, semmi másról, lopásaikról, csalásaikról, arroganciájukról. Mert miért is lett volna fontos pontosan a választások előtt bedobni egy ilyen "ingyen show"-t?
ga-bika
A kiskereskedelemben érvényesített árak ÁFA mértéke nem fog változni.
igazszó
@nehogymá: Teljesen igazad van , és természetesen sehol sem Nem lesz több fogyasztás Ez csak a nagy fideszes parasztvakító duma És látod hogy ezek mindent bevesznek Bármilyen bárgyú hülye dumát is adnak elő nekik ők tapsikolnak hozzá mert ők sosem tudtak gondolkodni csak HINNI És aki hisz annak a tények smafuk ! Ez a szomorú valóóság. Ezért nem tudunk ezen változtatni mer nem a templomba járnak hinni hanm a fidesz gyülésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.