A Fidesz-KDNP jelöltje nyert a békéscsabai időközi önkormányzatiképviselő-választáson. Bíró Csaba István a leadott szavazatok 51,38 százalékát szerezte meg.

A békéscsabai önkormányzat honlapja szerint Alföldi Károly független jelölt a szavazatok 22,22 százalékát, Gál István Elek, az LMP jelöltje a 13,42 százalékát, a jobbikos Gajdos László pedig a voksok 12,98 százalékát szerezte meg.

Az 5-ös számú választókörzetben a szavazásra jogosultak száma 4 435, a szavazáson a részvételi arány 19,7 százalékos volt.

A választási listán nem szerepelt az MSZP, az Együtt 2014, a PM, a DK, és a Liberálisok-Magyar Liberális Párt közös jelöltje, Kovács Katalin. Az ő jelöltállítási kérelmét a helyi választási bizottság elutasította, mert a PM a jelölőszervezetkénti nyilvántartási kérelmében nem a törvényi előírások szerint igazolta működését. Az MSZP békéscsabai szervezete fellebbezett a helyi választási bizottság határozata ellen, de azon másodfokon a Békés Megyei Választási Bizottság, harmadfokon pedig a Gyulai Törvényszék sem változtatott.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@nahát: neked a 19%-os részvét sikernek számít? Már az emberek is úgy vannak vele jövőre újra választás lesz csak addig szól ez a mandátum.
csikknorisz
Hát aztán. Én itt élek egy ideje, de halovány fingom sincs, kik ülnek a képviselőtestületben, őszintén szólva nem is érdekel. A pártpolitizálást amúgy is egy nagy fasságnak tartom helyi szinten. (Mondjuk nagyban is, de az más tészta, ott muszáj pártokból összebuherálni egy kormányt, de egy önkormányzatnál nincs ilyen, nincs külön kormány az önkormányzatban, meg ellenzék sem, egyenjogú tag mindenki, elvileg így kéne, hogy működjön) Gyakorlatilag meg a pártlogó számít, mint a parlamentben. Ld. Esztergom kálváriáját.
nahát
@gibgab: és te készpénznek veszed hogy azok mind a baloldali szavazók?
Tekla
Azon csodálkozom ,hogy a Legyen Magyarország Palesztina párt meg előzte a Jobbikot. Hát Békéscsabára már ennyire betelepültek ,eddig Pest volt a hadi cél ,most a földek miatt az alföld lesz a nyerő?
JAJMÁR
@nahát: 08:30 Aki Fidesz szavazó, az szavazott. Ők olyan "szorgalmasak", igen, kb. ennyi, ez a valóság nem a statisztika :)
gibgab
@nahát: Ha kicsit figyelemmel kísérnéd a közvélemény-kutatások eredményeit, tudnál róla, hogy nemcsak a baloldaliak akarnak kormányváltást, hanem a jobboldaliak egy része is. Bajnai azokról beszélt, akik kormányváltást szeretnének, és én is ezekről írtam.
Légy kicsit összeszedettebb!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.