Testileg és lelkileg is megalázzák a rokkantakat Orbánék. A krónikus májgyulladásban szenvedő, vagy sclerosis multiplexszel küzdő beteget is rehabilitálhatónak minősíthetnek az új komplex felülvizsgálati rendszerben. Így a korábban rokkantnyugdíjból élők pénze felére, harmadára csökken, ám a foglalkoztatásuk, átképzésük nem működik. Általában nem piacképes szakmát tanulhatnak, viszont az oktatásuk jó pénzt jelent a pályázaton nyertes vállalatoknak. Van, ahol 3400-an tanultak, de csak 7 embernek sikerült elhelyezkednie. Miközben önmagát dicséri a kormány a megváltozott munkaképességűek támogatása miatt, a korábbi rokkantnyugdíjasok a megélhetésükért küzdenek. Nemrég például egy krónikus, gyógyíthatatlan májgyulladásban szenvedő 57 éves tanárnő élete dőlt romokba. Az eddig 135 ezer forintos rokkantnyugdíja helyett 41 ezer 800 forintot kap ezentúl, mert az orvosi szakértői bizottság rehabilitálhatónak minősítette. Ezek után pszichiátriai beteg is lett. Olyan sclerosis...

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
Dolgozzon annak a jó édesanyja, aki mindezt kitalálta...betegen is meg egészségesen is!
Az Isten csapja arccal a marhaszarba...aki beteg embert dolgoztatni akar...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Lám, lám! Most látszik ez a kormány mennyire komolyan veszi az 1949. évi XXV. törvényt,melynek szövegét már szégyen leirni: " A nép állama számára legfőbb érték az ember...! " A történteket olvasva bizony ezt a kormány maradéktalanul betartja! Sőt! Meg még sőtebb is!
jancsipapa
Ezeken a jelentéktelen apróságokon háborgunk ,amikor Szentkirályi Alexandra nem fér be az A3-assal a városháza kapuján ? Legyen már fontossági sorrend !
Nil
TUdják hogy az egészségeseknek sincs elég munkahely, az idősebbeknek sincs- és akkor az igazán nagyon beteg embereket küldik vissza a nyílt munkaerőpiacra úgy hogy a pénzüket is minimálisra csökkentik. Amiből már sehogy sem lehet megélni ... ez a keresztényi könyörület ... ezt tanította nekik Jézus ... igaz OV református - Horthy a példaképe aki szintén rendszeresen járt templomba- tehát jó ember-a szemükben.
Ezért mondhatnak bármit bárhol a tettek beszélnek - a megszavazott törvények - anno a deportálás is jogszerű volt hiszen megszavazták a törvényeket... nem változott semmi ... nem tanultunk semmit ... a bukás egyenlő ismétlés... köszi minden politikusnak pártállástól függetlenül
miazavalami
@Nil: Jól beszélsz.
A rokkantaktól elveszik a pénzt helyette sokkal többet költenek olyan szakmák tanítására aminek semmi értelme.
A bátyám ács . 35 évet dolgozott e tetőn , olyan kérges a tenyere hogy a fatörzs vigyázzba vágja magát előtte. Pár éve leszázalékolták , több műtéte volt, de tetőre nem tud menni. Kitalálták az okosok hogy tanuljon ki szakácsnak. Na basszus , ott áll 54 évesen (14 éves kora óta dolgozik ) , és beültetik az iskolapadba. Hiába mondta , hogy ha anyagilag támogatnák akkor venne esztergagépet , és egyéb szerszámokat amiknek nem tudom a nevét, de akkor dolgozhatna asztalosként vagy bármilyen famunkát. Azt mondták neki vegyen fel hitelt...:-( , de ezt támogatni nem tudják mert erre nincsen keret. Tanuljon december elsejétől április végéig szakácsnak aztán majd lesz valami.
excep
én már ezért sem adnék egy szavazatot sem ezeknek a férgeknek amit szerencsétlen rokkantakkal müvelnek az már aljasság
Tekla
Százezres rokkant nyugdíjak , ez vicc. Ezt hogy csinálták ,2000 óta leszázalékolt embereket ismerek, 50 ezer körüli pénzekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.