Kínos megállapítást tett a Fidesz házi kutatócégének munkatársa: a társaság elhatárolódik tőle. Közölték, hogy az szja-rendszer átalakításának hatásait bemutató tanulmány – amelynek egyik szerzője náluk dolgozik – nem a Századvég Gazdaságkutató álláspontját tükrözi – írja a Napi Gazdaság.

Mindez a társaság Napi Gazdasághoz eljuttatott leveléből derül ki. Hozzátették: az abban, illetve Virovácz Péter nyilatkozataiban kifejtett tézisek nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. álláspontját tükrözik. Ennek kapcsán a Századvég azt kérte, hogy a tanulmányra és későbbi nyilatkozataira történő utalások esetén a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t, mint munkáltatót ne nevezzék meg, mint munkáltatót.

Virovácz Péter arról írt tanulmányt, hogy hogy az egykulcsos szja bevezetése során elengedett szja-százmilliárdok háromnegyedét a legjobban kereső, gyermektelen adózók tehették zsebre.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
"A Századvég Gazdaságkutató Zrt. ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy Virovácz Péternek, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos (volt???) munkatársának tanulmánya..nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megbízásából született, és azt szerzője nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nevében közölte"

Ezt mindenki gondolta, mert a Századvég soha nem közölne olyan tanulmányt ami bár a valóságot tükrözi de ellentétben áll a kormány öndicsérő programjával.

Ez a helyesbítés rámutat, hogy bár nem vitatják a tanulmány következtetéseit, de ők mégis elhatárolódnak a valóságtól, politikai meggondolásból.

Az embereket annyira lenézik, hogy feltételezik, hogy észre se vették, hogy a legszegényebbektől elvett a jelenlegi kormány ca. 500 Mrd Ft-ot évente, hogy a jól keresőket támogassa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
hát nem tudta,hogy igazat nem szabad mondani,írni,főleg ha nem tud róla a vezér!!??
valakiaki
És azt még meg sem írta valamelyik kiközösített munkatárs, aki őszinteségi rohamot kapott, hogy mi lesz itt ha a piacról finanszírozott országnak el kell kezdenie kifizetni a 6-8%-os hozamokat! Az IMF pont azért lett kitalálva, hogy az államok olcsóbb forrásokhoz jussanak(2-3%) és ne kelljen a piacról finanszírozniuk magukat. Orsósék totál tönkre vágták ennek az országnak a jövőjét és soha nem látott mértékben adósítottak el minket, csak még nem érezzük, mert még nem jártak le a fizetési határidők.
laszlobihari
nem a Századvég Gazdaságkutató álláspontját tükrözi. Valóban, mivel a századvég-nek semmi köze a valósághoz (igazsághoz), jó fizetésért politikai megrendeléseket hajtanak végre, az ő nevük fémjelzi az ostoba tanulmányaikat, hogy még hihetőbbnek látszódjon a kormány balf@sz ténykedése!
csikknorisz
"A Napi.hu véleménye
1. Eddig szerkesztőségünkhöz
hasonló megkeresés
máshonnan még nem érkezett. Furcsán is venné ki magát, ha
például egy volt jegybankelnök szavaira reagálva az MNB adna ki közleményt, hogy mostantól senki se emlegesse a megszólaló exmunkahelyeként a nemzeti bankot.
2. Véleményünk szerint egy
kormányközeli kutatóintézet renoméját éppen hogy erősíti, ha a munkatársai képesek a kabinet intézkedéseit objektívan értékelő tanulmányokat összeállítani."
Az 1.-vel egyetértek, a másodikkal is, csak annyit hozzá, hogy egy bizonyos körnek akarnak megfelelni, nem másnak. Így olyasmi, hogy renomé, meg objektivitás mit sem számít.
Desischado
Persze hogy elhatárolódnak! Mert ha teszem azt, Hazugovics berág rájuk, akkor ugranak a milliók,bakker! A századvégnél most fő a fejük, hogy mossák ki magukat Viktorovics előtt, nehogy bevágja rájuk a durcit! Egyébként is mikor mondtak igazat? Az első igazmondó fecske náluk!
kukac50
Akik elhatárolódtak azok a Fidesz kénye kedve szerint hazudnak!
Fáj Nekik az igazság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.