A rendőrség és a titkosszolgálatok közt félúton, valódi külső kontroll nélkül végzi titkos tevékenységét a Terrorelhárítási Központ – írja a hvg.hu.

Bár nem verik nagydobra, a bűnözők elfogásán és Orbán Viktor védelmén kívül a TEK-nek joga van például telefont lehallgatni vagy lakásokba behatolni – olvasható lapban.

„A titkos eszközök és módszerek igénybevétele súlyos beavatkozást jelent az egyén életébe, alkalmazásuknak csupán kivételesen, átmeneti, nem végső megoldásként lehet helye" – állapította meg a magyar Alkotmánybíróság (Ab) már 2007-ben. Ezt a régi határozatot a múlt héten némileg továbbfejlesztették az alkotmánybírók, mikor egy, a TEK jogköreit érintő panasz elbírálásakor kimondták: az igazságügyért felelős miniszter – jelenleg Navracsics Tibor – a hatékony külső kontroll érdekében indokolni köteles, ha úgynevezett titkos információgyűjtésre ad engedélyt a terrorelhárításnak.

A belügyminiszteri előterjesztés indoklása szerint a TEK „feladatainak hatékony ellátásához szükséges az ún. szűrő-kutató titkos információgyűjtő tevékenység végzése, amely garanciális okokból az igazságügyért felelős miniszter engedélyéhez kötött". Mivel ezt a feladatot a nemzetbiztonsági szolgálattól vették át – írta az indoklás –, a kormány szerint logikus, hogy a TEK „szűrő-kutató információgyűjtő tevékenységére" is ugyanazon szabályok vonatkoznak, mint a nemzetbiztonsági szolgálatokra.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
@dömdödöm: Eszembe jutott egy régi, de felújítható vicc.

- Honnan lehet tudni, hogy a TEK lehallgatót telepített a lakásodba?
- Eggyel több szekrény van a szobában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
mint az ávh, vagy a secu a szomszédban
dömdödöm
egy vádemeléshez egy jogállamban jóval több kell mint hogy valaki valahol mondott valamit valakiknek valamilyen szándékkal
dömdödöm
Az egész létrehozott intézmény úgy felesleges ahogy van . Eddigi tevékenysége alatt nem láttam még olyat tőlük (szerencsére ) amit 6 db normál rendőr szolgálati fegyverrel ne tudott volna simán elvégezni . :-(
bundi
@dömdödöm: @magyarbakancs: emlékszem a budapest retró kémelhárítási filmjére...
akkor mosolyogtam rajta...
ez a mostani ugyanazt idézi, úgy látszik az ország visszafejlődik:
"miniszteri engedéllyel egy sor „titkos információgyűjtésre” adhat engedélyt, annak érdekében, hogy megelőzze, felderítse és elhárítsa az esetleges terrorfenyegetést. Ezek a törvény szerint:
• lakások titkos átkutatása, az észleltek rögzítése,
• lehallgatás vagy rejtett kamerás megfigyelés magánlakásokban,
• levelek felbontása, az olvasottak rögzítése,
• telefonlehallgatás,
• internetes adatforgalmat megfigyelése, behatolás számítógépekbe.
A TEK-nek emellett felhatalmazása van arra, hogy „bármely adatkezelési rendszerből” adatokat kérjen le, illetve külső engedély nélkül, bármikor bekérheti a bankok, biztosítók és telefontársaságok által tárolt adatokat is."
ezen nem biztos, hogy tudok mosolyogni.
A Tündik bündije
Üzenem hajdu panelninja jánosnak, hogy bekaphatja, ha van kiét.
dömdödöm
@bundi: ezt a filmet láttam én is .
Ez amit fentebb leírtál az elég aggasztó és elég sok kérdést vet fel.
egy egész órás műsoridő kevés lenne hozzá ezt kibeszélni .
egyébként az usa lehallgatási botrány snowdenestül pont erről szól
azzal a különbséggel hogy náluk valós terrorfenyegetettség van .
Nálunk meg maximum annyit tudnak kideríteni ezzel a módszerrel hogy ki gyárt hamis nyelvvizsgát ( amit egyébként a parlamentben is tudnak mert az övéké is onnan van )
ki futtat tömegesen kurvákat ( amit egyébként is tudnak mert ők is oda járnak szopatni )
és ki árul hamisított bkv bérletet . ( amit szintén tudnak mert ők is a kamut veszik a kölkeiknek ,nehogy véletlenül fizetni kelljen ) :-( :-( :-(
nezelodo
"dömdödöm
Az egész létrehozott intézmény úgy felesleges ahogy van . Eddigi tevékenysége alatt nem láttam még olyat tőlük (szerencsére ) amit 6 db normál rendőr szolgálati fegyverrel ne tudott volna simán elvégezni . :-("

Akkor nem láttad, amikor húzták át a városon az utasszállítót, na azt hat rendőr még a stukkerjével sem húzná el, ahhoz vontató "számosállatok" kellenek.
dömdödöm
@bundi: oké jogos . lent , A benéz a tek a szkrénybe részt nem olvastam el .:-(
A Tündik bündije
@dömdödöm: Eszembe jutott egy régi, de felújítható vicc.

- Honnan lehet tudni, hogy a TEK lehallgatót telepített a lakásodba?
- Eggyel több szekrény van a szobában.
hallgatag
Azért halkan gondolom, remélem a mai politikus " csókosok " lakásait, bankjait, zsebeit
is átkutatják ezek a TEK-es legények... Akkor lesz csak buli !!!
Vasárnapiiskolás
@hallgatag: "álmodj királylány" ifjú korom slágere volt..
hallgatag
@Vasárnapiiskolás: Királyfiu vagyok, de ez még nincs tiltva, ugye ???
hallgatag
@A Tündik bündije: 10:19...
10 " tetszik-et " nyomtam !!!
dömdödöm
Az én telefonomat bitzos hogy nem hallgatják le , bárki hív úgy kinyomom mint a xart !
legalább is addig biztos amíg ilyen veszélyektől kell tartani hogy harmadik fél is hallhatja a beszélgetést ami azért valljuk be még ha általános dolgokról van szó akkor is bizalmas és nem tartozik senkire :-(
Január
Létrehoztak egy szervezetet, ez pedig a TEK. Illet volna tisztességes szervezeti és működési szabályzattal ellátnia Őket a létrehozónak, aminek összeállításában közreműködtek volna a hasonló szervek az átfedések és szabályozatlan folyamatok kizárására.
Meg kellett volna határozni az ellenőrző és felügyeleti jogokat, kötelességeket, és betartani, betartatni azokat.
Az egész magyar társadalom rákfenéje, hogy nincs semmi ellenőrizve, számonkérve, és nagy tér van adva a jogtalan zavarosban halászáshoz.
kedwes
@bundi: Na, ezek mind csak kezdemények, a mai magyar valósághoz!
YAK
Hát nem hinném hogy bármilyen veszélyt jelentenénk a tek gazdájára, szóval érdekeket nem sértünk, csak basszuk az időt morgolódással, az meg még szabad, ha meg nem, leszarom azt is.
dömdödöm
@Január: még nagyobb probléma az ha egy ilyen szervezet egyes politikai erők megbízásából vagy attól függően tevékenykedik ,később pedig az általuk elindított ügy nem dől meg azonnal mert nyilvánvaló hogy tévedés de senki nem meri visszadobni és eljut egy nyomozati szakaszba ahol a rendőrhatóságoknak pedig kényszeresen bizonyitani kell hogy valódi bűncselekmény történt és nem egy túlkapás vagy politikai megfontolásból való intézkedés történt . Veszélyes és mocskos játék ez kéremszépen :-(
szablyafűrész
Na látják, így kell ezt csinálni, Orbán főhadnagy rendfokozatú személyi testőréből - mert jobban teljesít ! - pár év alatt, egy több mint 1000 fős orwelli szervezet főnökének lenni, ez ám a karrier - tábornokként ! Tökös társaság, 20 kilós amortizálódott kábszeresek, meg dagadt uzsorás cigányok az "ügyfeleik" !

Akciós áron évi 13 milliárdért ! Persze, őket sem a zemberek fizetik,meg...
szablyafűrész
Ja és szépen kigömbölyödött ez a Hajdú-gyerek, hamarosan már egy 5 literes sapka is szorítani fogja a fejét...
A Tündik bündije
@szablyafűrész: Fejre hízza a túlsúlyt, mint mindenki, akinek sok légüres tér van benne...

@hallgatag: Erről a Hajduról mindig a kovácsüllőn felejtett, izzó vasdarab jut az eszembe, mert addig ütném kalapáccsal, míg U-alakúra nem görbül.
Meine Ehre heisst Treue
Csak addig figyel amíg létezik. Előbb-utóbb eltűnik a süllyesztőben. Sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy a jövőben felelősségre vonják azokat, akik kiadták az utasításokat.
kkalman
Egy erőszakszervezet amelyre valójában semmi szükség nincsen. A munkájukat a megyei kapitányságokon működő készenléti rendőrség kevesebb költséggel el tudja látni.
kiskutyauto
Legalább biztonságban érzem magam.. :D
hajhagyma
@dömdödöm: azt is lássák hogy egy szar cigányal állunk szembe??? mert az még jobb is lenne...
bukfenc
@szablyafűrész: Ma ez volt a legjobb poén amit olvastam!! :))
Mangu
Tisztelt hozzászólók! Ritkán nyílvánítok véleményt, mert folyamatos "paraszt vakítás" van a média által, kihagyom őket. Ezt most nem, mert, mint már többen felismerték (lásd elnevezések), ilyen szervezet mindig volt, van és lesz, mert a mindenkori hatalmat gyakorló politikai csoportnak szüksége van rá, míg a választó és a választott nem azonos elvű és gyakorlatú. Ez van, kész - passz, kár aggódni, háborogni! Tetszik, nem tetszik, mindenhol a világon vannak ilyen szervezetek, csak többet vagy kevesebbet tudnak róluk. E szervezetnél károsabb a törvénykezés, joggyakorlat.Ezen kellene inkább aggódni, változtatni.
Vizual
@Mangu: valahol igazad van. Mielőtt Orbán megérkezett volna is volt. Szervezetileg és testületileg, úgy Napóleon óta. A belső viszonyokat meg már az ősember is figyelemmel kísérte a hordák időszakában. "Hírt" szereztek, és ezt teszik manapság is. Ilyen vagy olyan okokkal módszerekkel és technikával. Itt Magyarországon is megvan a nemzet biztonságához szükséges aparátus, régen ezt ezt számokkal jelölték, pld. III/III. :)
Orbán óta is megvan ez a dolog, de a TEK olyan jogositványokat kapott, mely egyedülálló és a lehetőségek tárháza. Korlátlan, és nem tudom milyen korlátai vannak. Plusz ugye Orbán védelmét látja el, a Kormányőrség megszüntetése után, és külföldön akciózik (?), belföldön üldözi a bűnözőket stb. Szóval korlátlan hatalom. Olyan vezetővel aki távozott a liberális rendszer rendőrségétől és Orbán mellett kötött ki, mint testőre. / Igy olvastam !/ Egy Rendőrtiszti Főiskolával lett tábornok, de az már nem derült ki, hogy milyen szakon és területen dolgozott, miért távozott stb. Mert lehetne bonyolítani.
Nos kedves Mangu ! Egyetértek, hogy szükség van titkosszolgálatra De mára nem az egyént, hanem az államot kellene megvédeni, függetlenségére meg azért van szükség, mert amint láttuk külföldön fel tudnak lépni a korrupt vezetők ellen. Nálunk... (bocs elfogyott a karakter.)
joopapa
@coyote3: Csak azért mert az már foglalt. De különben jogos a kérdés!
Borsodi Tamás
Meg csináltáák az új 3/3-as ügy osztályt de lessz még akasztás,meg orbánt a dunába szlogen!!
Desischado
Persze hogy kell, mert Hazugovics és a bandája olyan bátor, hogy a népnek demonstrálni, kell, hogy ők milyen remek emberek, ezért van rájuk szükség!
hallgatag
@YAK: tegnap 9:19...ÖRÖKZÖLD !!! és ma is él !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.