Csóva és bökő. Ez lesz a vége? A Magyarországi Cigány Párt vezetője szerint utolsó lehetőségként hoztak létre nemzetiségi alapon szerveződő pártot. Interjú.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kala Majka
"Akna abban van, hogy származási alapon elkülönítettek minket, egy olyan népcsoportot, amely magát magyarként fogalmazta meg, ám megvonták tőle a lehetőséget, hogy magyarként élhessen."

TÉVEDSZ ALADÁR!!!

Nem a magyarok különítetek el benneteket, hanem a Fidesz és az SZDSZ, amikor kisebbséget csináltak belőletek, és ti felvállaltátok a többségellenes szerepet.

Nem is volt semmi baj, amíg magyarként fogalmaztátok meg magatokat, és MAGYARKÉNT is éltetek ebben az országban, nem pedig magyarvadászként. Sőt! Nem egy kiválóságotokat ugyanúgy meg is becsülték, mint illik a sajátunkhoz.

Magatok között úgy éltétek meg saját kultúrátokat, ahogy csak jólesett nektek, senki sem bántott titeket miatta.

Most persze már egymással sem vagytok képesek kijönni, mert az össze "rendszerváltó" párt más-más követelményt állít elétek.

Elvették még a cigányzenét is tőletek, pedig annak igen becses értéke volt ebben az országban.

Ami pedig a mélyszegénységet illeti, hááát...

Abban alig van már különbség magyar és cigány etnikum között. Igaz, a cifraságban sincs, de innen kezdve már vegytisztán politika minden.
Sede
@Kala Majka: ez az áládár is szeretne visszamászni a politika szemétdombjáról az Ország Házába. elfogyott a louvé.
azt mondja áládár: "Nem hagyjuk, hogy ismét megtámadják a családjainkat."
Te szerencsétlen, éppen ti, a cigányok vagytok azok, akik már szinte minden nap megtámadtok és kiirtotok egy magyar családot!
húzz a francba a cigánykodós szövegeddel te megélhetési "politikus"!
Kala Majka
Ha nem lenne valódi nemzetbiztonsági kockázat, már csak vigyorogni tudnék a "liberálisok" erőfeszítésein. Hiszen náluk még Kádár is sikeresebben nyúlt a kérdéshez.

Volt u.n. "munkakerülés", nemre, fajra, bőrszínre való tekintet nélkül, aztán a vállalatok arra alkalmaztak mindenkit, ami képességeiből kihozható volt az belőlük. Cigány kislány ült velem szemben a Díjbeszedőnél az irodában. Minden faladatot megoldott. Egy másik pedig seperte az udvart.

Otthon pedig mindannyian úgy éltük ki identitásunkat, ahogy jólesett, feltéve, hogy identitásunk nem terjedt ki az MSZMP kritizálására.

Mert azért bizony kemény megtorlás járt, akár cigány volt valaki, akár zsidó, akár tót, akár rác, akár sváb, akár magyar.
Január
"Hiszen náluk még Kádár is sikeresebben nyúlt a kérdéshez."
Ez így igaz. Rendesen teljesítménybérben dolgoztak, betanított munkát végeztek - és nem közmunkán - és abból tartották el a családjukat, s nem is keveset kerestek vele .
A rendszerváltás nagy osztogatásában pedig elfelejtkeztek róluk. Igaz Horn idejében alanyi jogúvá tették a családi pótlékot, de ezzel csak a szegénységet plántálták el közöttük évtizedekre. Ahelyett, hogy államilag értelmes munkát és ezzel megélhetési forrást nyújtottak volna nekik.
Nagyon nehéz lesz a munkavilágába vezetni azokat az embereket, akik életükben soha sem dolgoztak, s nem is látták munkába menni a szüleiket.
Ebben óriási hibát vétett a politika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.