Az Európai Unió illetékeseihez fordul a Demokratikus Koalíció (DK) a NAV-ügyben, mert az ellenzéki párt szerint a magyar szervek nem tudnak független és ellenőrizhető vizsgálatot biztosítani.

Varju László, a DK pártigazgatója szombaton az MTI-nek azt mondta, a több ezer milliárdos áfacsalási ügy "az elmúlt 20 év legnagyobb botránya", amellyel foglalkozni kell. Az esetleges vizsgálatot lefolytatni jogosult szervek – így az Állami Számvevőszék, az ügyészség és a bíróság – vezetői ugyanakkor mind volt fideszes vagy Fideszhez köthető személyek, miközben a nagyobbik kormánypárt több mint egy éve tud az adócsalásokról – folytatta.

A DK szerint ezért kétséges a magyarországi vizsgálatok hitelessége, így az Európai Unióhoz fordulnak: a jövő héten Olli Rehnnél, az Európai Bizottság pénzügyi biztosánál, az Európai Számvevőszéknél és az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) is az áfacsalások kivizsgálását kezdeményezik.

Horváth András, a NAV volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Sajnos igaza van a DK-nak. Az ügyészség nem független. Nagy valószínűséggel elbagatelizálná az ügyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Érdekes lesz, ha vizsgálatot indít az EU. Jelenleg az EU-s átlag 4,7 % az ÁFA csalások esetében, ez M.o-n kb. 3,7-3,9%. Talán nekik kellene itt tanulmányozni a felderítések jobb átlagának miértjét. Naponta olvashatják a felfedett ÁFA csalások számát, s ez politika független.Nem találják furcsának, hogy konkrét esetek hiányában próbálnak feljelentést tenni? A mai napig nem került elő egyetlen cég sem, akinél még feltételezés szintjén lehetne vizsgálódni.Az EU konkrétumok nélkül nem tud, s nem is akar lukra futni, főleg O.V szemben, ezt a laufot nem meri megtenni. De addig Önök örülhetnek, hogy ennyi idétlen ember van, akik így szeretnének választást nyerni.
Desischado
Egyetértek, kell a vizsgálat, mert itt el fogják az egészet síbolni! Azzal is egyetértek, hogy akkor már kivizsgálhatnák a 23 év csalásait, mert érdekelne, hogy bizonyos rétegek miből is gazdagodtak meg!
percsi
@Kala Majka:
"Annyira tehetségtelen és tehetetlen minden kormány 1945 óta, hogy még a helyi problémákat sem képesek helyben orvosolni."

Nem tehetségtelen, hanem korrupt!
human
@spu00: Gondold át újra, hogy miért is kisebb az EU átlagnál a felderített áfacsalások száma? Nem pont erről beszél az volt NAV-os? Mivel a NAV szemet huny az ezermilliárdos áfacsalások felet hát persze, hogy az EU átlag alatt vagyunk. Logikus, nem?
Nyugodj meg. Az áfacsalással kapcsolatban már konkrét cégek ellen fog eljárás indulni (hacsak a fidesz el nem meszeli).
Tekla
Most mi van meg mondják az óvónéninek ,hogy...? 10 Perces statisztikai szám ok értékeléséből kiderül. Az adatok a számítógépes világban adottak. Ártatlanságuk vélelme addig tart amíg ki nem derül ,hogy bevétel arányához viszonyítottan darabra mennyi vizsgálat volt , Kilóra mennyi pénz fizetek be a kis és nagy cégek birségként. Meg mennyi munka óra ment el a nagy cégekre és mennyi a kicsikre . Az jó napot ,szép lakatott , elosztani az adó hatóság vezetői közt 100 év börtönt . Igazságos az volna ,ha ők egymás között dönthetnék l ki menyit kap ,lásd a demokrácia működését. Tovább tart a felelőseket fel akasztani mint kideríteni mi a bűnük.
kukac50
Magyarországon nem várhatunk igazságos eljárást,csak amit a diktátor mond a NAV-nak bíróságnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.