Az Európai Unió illetékeseihez fordul a Demokratikus Koalíció (DK) a NAV-ügyben, mert az ellenzéki párt szerint a magyar szervek nem tudnak független és ellenőrizhető vizsgálatot biztosítani.

Varju László, a DK pártigazgatója szombaton az MTI-nek azt mondta, a több ezer milliárdos áfacsalási ügy "az elmúlt 20 év legnagyobb botránya", amellyel foglalkozni kell. Az esetleges vizsgálatot lefolytatni jogosult szervek – így az Állami Számvevőszék, az ügyészség és a bíróság – vezetői ugyanakkor mind volt fideszes vagy Fideszhez köthető személyek, miközben a nagyobbik kormánypárt több mint egy éve tud az adócsalásokról – folytatta.

A DK szerint ezért kétséges a magyarországi vizsgálatok hitelessége, így az Európai Unióhoz fordulnak: a jövő héten Olli Rehnnél, az Európai Bizottság pénzügyi biztosánál, az Európai Számvevőszéknél és az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) is az áfacsalások kivizsgálását kezdeményezik.

Horváth András, a NAV volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Sajnos igaza van a DK-nak. Az ügyészség nem független. Nagy valószínűséggel elbagatelizálná az ügyet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Green Bloke
A végén csak lesz értelme annak, hogy a seggidióta Matolcsy beszólt ! >:-D

Lesz valami haszna is az országnak abból, hogy jegybankelnök lett?
>:-DD
Green Bloke
Vicces, hogy tegnap Matolcsy beszólt Olli Rehnnek, hogy mondjon le,
jövő héttől meg Rehn vizsgálhatja a NAV-ot? :-D
human
Sajnos igaza van a DK-nak. Az ügyészség nem független. Nagy valószínűséggel elbagatelizálná az ügyet.
nemzeti_nyugdíjas
Itt annyi balhét csinált már a fidesz, hogy lenne mit vizsgálni Brüsszelben. Remélem, hogy ott kiderítik az igazságot, és lebuknak a csavargók. Sorozatban olvassuk, hogy milyen visszaéléseket követ el a kormány. Meddig kell ezt tűrni szegény magyar népnek. Más ember éhezik, ezek a senkiháziak pedig dőzsölnek a tőlünk beszedett javakból.
Kala Majka
Na, persze! Ma már nem divat Moszkvába szaladgálni feljelentgetni egymást.

De egyik sem képes nélkülözni a feljelentgetősdit.

Annyira tehetségtelen és tehetetlen minden kormány 1945 óta, hogy még a helyi problémákat sem képesek helyben orvosolni.
nemzeti_nyugdíjas
@Kala Majka: Gondolod, hogy a fidesz emberei (ügyészség) vizsgáltatja a fidesz disznóságait. Ezek összezárnak. Ezért kell egy független aki foglalkozik érdemben az üggyel.
bencemacska
Teljesen jogos az EU-hoz fordulás és az EU vizsgálata, mivel ezek az ügyek ország határokon túlnyúlnak!
Mindig EU-n belüli (papíron történő!) árumozgásokról van szó!
Kala Majka
@nemzeti_nyugdíjas: Az egész egymással rivalizáló stáb eleve össze van zárva egymással, és közös hálóban vergődnek a "rendszerváltó" szép idegenek.

Egyik sem adhat mást, csak mi lényege.
gabrella
@Kala Majka: Nem nem képesek nem akarják.
Kala Majka
Bocs @gabrella, de proletár-internacionálé már egyáltalában nem képezett ki országvezetésre embereket.
Hülye is lett volna ilyen szakmát adni a kezükbe! Először is, mindenki meg volt elégedve avval, hogy pogácsát, vagy banánt zabálhatott munka és szakképzés helyett. Másodsorban egy jól kiképzett szakembert nehezen lehet irányítani.
Kala Majka
Volt a hatvanas években egy kollegám. Máig becsülöm!

A melósok lázadoztak ellene, hogy képtelenség teljesíteni normát, amit előírt számukra. Nem ment a ÜB-re, a pártbizottságra, meg sehová. Beállt az esztergagép mellé és sk.teljesítette a normát. Sőt, még annál valamivel többet is.

Ugyanazon a gépen, ugyanazokkal az anyagokkal, amivel az esztergályosoknak dolgozniuk kellet.

Na! Azt a politikust is nagyon meg tudnám becsülni, aki nem csak előírásokat képes sorozatban gyártani, hanem be is tudná bizonyítani a gyakorlatban, hogy van értelme az előírásainak.
JAJMÁR
Ezt kellett volna tenni az ország legfőbb vezetőinek. Ők sajnos "valamiért" nem tették. Jó, hogy van a DK.
martinpalermo
na azért az EU központjában,is szétnéznék ,ott vannak aztán a hatalmas zsebű kétkarú rablók...de nálunk már rég összetört,a Kuncze féle üvegzseb.Az un.rendszerváltoztatás után minden kormány mindent ellopott,úgy kéz kezet mos alapon.Az SZDSZ mind a mai napig baromi nagy összegeket nem fizetett ki köztartozásként.Azzal mi van?
Kala Majka
@martinpalermo: ".Azzal mi van?"

Lenyeljük ezt is, a többi békával együtt.
martinpalermo
@Kala Majka: Sajnos igaz,,,de itt a poszton is tudják ezt,de tiszta óvodai homokozó,mert a pártszimpátiák elnyomják a valós tényezőket,és a valóság tudomásul vételét!
Január
Nem is lenne hiábavaló, ha végre kivizsgálnának ezt az ügyet, mert tényleg határon átnyúló a téma, tiszta víz lenne öntve a pohárba. valamint amióta Eu. tagok vagyunk a magyar kormány az Eu-s hierarchiában csak a sokadik tényező.
nusika
@nemzeti_nyugdíjas: Matolcsy György közölte azt is, hogy a Magyar Nemzeti Bank alkalmazásában állók havi átlagbére 2013. márciustól novemberig 587 148 forintról 623 500 forintra változott úgy, hogy a bértábla alsó egyharmadába eső legalacsonyabb keresetű munkavállalók munkabére jelentősebben, legalább a minimálbér 250 százalékára emelkedett.

Az MNB-nél 10 olyan alkalmazott van, akinek az MNB-vel fennálló jogviszonyára tekintettel a havi bére meghaladja a 2 millió forintot - közölte Matolcsy, megjegyezve, hogy 2011-ben 16, 2012-ben 15 ilyen alkalmazott volt az MNB-nél.
kkalman
"...a magyar szervek nem tudnak független és ellenőrizhető vizsgálatot biztosítani."
A mondat helyesen így hangzik:...a magyar szervek nem AKARNAK független és ellenőrizhető vizsgálatot biztosítani.
De hogyan is akarnának saját főnökeik ellen bármilyen vizsgálatot lefolytatni. Akkor meg egyáltalán nem is akarnak semmit sem csinálni, ha ők maguk is érintettek, mert részesednek a "megspórolt" milliárdokból.
soljanka
Ezek szerint, Gyurcsánynak nincs mit félnie.

Akkor vajon kinek van?
Aláírta a vizsgálóbizottságit az MSZP???
Vagy a Mutyisz???
Vizual
@Kala Majka: Sztahanovnak hívták a kollegádat ?
Vizual
@martinpalermo: Miért nem tájékozódtok kicsit többet, vagy ne nyilatkozzatok olyanról amiről nincsenek ismereteitek. Az SZDSZ hitelei mögött ott van az ingatlanok garmada, ami a mai napon is rendelkezésre áll a végrehajtáshoz.
Emlékeztetlek, hogy a FIDESZ 1989-ben ingyen kapott székházát a törvények ellenére eladta, semmilyen fedezetet nem hagyott. A gyűlöletetek még nem az igazságotok, és a FIDESZ minimum csúsztat.
A DK.-ra térve, Orbán az elmúlt nyolc évben többször jelentette fel a magyar kormányt Brüsszelben, és követelte a pénzügyi juttatások befagyasztását. (személyesen)
Nos ! Ha átgondoltad kezdhetünk vitát arról, hogy mi is a hazaárulás.
martinpalermo
@Vizual: Kettő----én bennem gyűlöletet nem találsz.3.nincs párt kinek tagja lennék.4.Te ugye,fizeted rendesen havi kiadásaidat?vagy a rezsid fedezeteként lelakod?mikortól is tartozik a nevezett párt,miért nem adták el,vagy ajánlották fel ellen értékül ingatlanaikat?ja igen az 1 pont.nehogy már oktatni akarjál engem valamiból is, ahhoz ismerned kellene az élet mindennapjait, és én csak egy ember vagyok megszólításod"nyilatkoztok"---"ismereteitek"--Te mennyien vagytok?Végezetül nem uccsó sorban!A te példaképeid által,elkövetett,bűnöket,a mostaniak által elkövetettek nem törlik el.
kiskutyauto
Tökjó, de akkor Brüsszelben lécci lécci vizsgálják már ki tételesen az elmúlt uszkve 25 év minden egyes állami illetve közhivatali pénzmozgásokat fillérre !!! Kb annyi pénzt raboltak el a hazaáruló elitnek nevezett parazita férgek, hogy Svájc szintjén lehetnénk most... azzal ki-mikor fog elszámolni? Gyurcsány is a fő bűnösök közt van, akárcsak Orbán!
patyuka
"Gyurcsány is a fő bűnösök közt van, akárcsak Orbán!"

Tényleg? Nos hadd lássuk azokat az állítást alátámasztó tényeket!
Azok híján ugyanis mindez csak egy piti szájkaratés esztelen vagdalkózásának tűnhet.

Viszont cáfolhatatlan tény: megrágalmazásába az "amortizálására" specializálódott vérszomjas, némiképpen rafináltabb és a poltos ügyészségtől gátlástalanul támogatott krakélereknek is beletört már a bicskája!
bencemacska
Minden a Tiszti Ház körüli dolgokkal kezdődött és átalakulva a bányákkal folytatódott, majd Kaya Ibrahimmal befejeződött
spu00
Érdekes lesz, ha vizsgálatot indít az EU. Jelenleg az EU-s átlag 4,7 % az ÁFA csalások esetében, ez M.o-n kb. 3,7-3,9%. Talán nekik kellene itt tanulmányozni a felderítések jobb átlagának miértjét. Naponta olvashatják a felfedett ÁFA csalások számát, s ez politika független.Nem találják furcsának, hogy konkrét esetek hiányában próbálnak feljelentést tenni? A mai napig nem került elő egyetlen cég sem, akinél még feltételezés szintjén lehetne vizsgálódni.Az EU konkrétumok nélkül nem tud, s nem is akar lukra futni, főleg O.V szemben, ezt a laufot nem meri megtenni. De addig Önök örülhetnek, hogy ennyi idétlen ember van, akik így szeretnének választást nyerni.
Desischado
Egyetértek, kell a vizsgálat, mert itt el fogják az egészet síbolni! Azzal is egyetértek, hogy akkor már kivizsgálhatnák a 23 év csalásait, mert érdekelne, hogy bizonyos rétegek miből is gazdagodtak meg!
percsi
@Kala Majka:
"Annyira tehetségtelen és tehetetlen minden kormány 1945 óta, hogy még a helyi problémákat sem képesek helyben orvosolni."

Nem tehetségtelen, hanem korrupt!
human
@spu00: Gondold át újra, hogy miért is kisebb az EU átlagnál a felderített áfacsalások száma? Nem pont erről beszél az volt NAV-os? Mivel a NAV szemet huny az ezermilliárdos áfacsalások felet hát persze, hogy az EU átlag alatt vagyunk. Logikus, nem?
Nyugodj meg. Az áfacsalással kapcsolatban már konkrét cégek ellen fog eljárás indulni (hacsak a fidesz el nem meszeli).
Tekla
Most mi van meg mondják az óvónéninek ,hogy...? 10 Perces statisztikai szám ok értékeléséből kiderül. Az adatok a számítógépes világban adottak. Ártatlanságuk vélelme addig tart amíg ki nem derül ,hogy bevétel arányához viszonyítottan darabra mennyi vizsgálat volt , Kilóra mennyi pénz fizetek be a kis és nagy cégek birségként. Meg mennyi munka óra ment el a nagy cégekre és mennyi a kicsikre . Az jó napot ,szép lakatott , elosztani az adó hatóság vezetői közt 100 év börtönt . Igazságos az volna ,ha ők egymás között dönthetnék l ki menyit kap ,lásd a demokrácia működését. Tovább tart a felelőseket fel akasztani mint kideríteni mi a bűnük.
kukac50
Magyarországon nem várhatunk igazságos eljárást,csak amit a diktátor mond a NAV-nak bíróságnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.