A lakosság segítségét kéri a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hanuka-gyertyatartókat szombat hajnalban megrongálók azonosítására és megtalálására. A rendőrség közlése szerint négy helyszínen történt rongálás, a szombati tájékoztatás még csak kettőről szólt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a honlapján két felhívást, továbbá videofelvételeket tett közzé a gyanúsítottakról.

A BRFK szombaton rongálás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen eljárást. Az egyik felhívásban három "ismeretlen tettest" keresnek; ők a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, majd az Városház parknál (a korábbi Deák téri helyszínt a rendőrség pontosította) rongálták meg a hanuka ünnep tiszteletére emelt menórákat és emléktáblákat szombat hajnalban. A három – 18-20 év körüli – fiatalról térfigyelőkamera-felvételek készültek.

A másik rendőrségi felhívást az Örs vezér terén elhelyezett menóra és emléktábla megrongálása miatt tették közzé, itt egyetlen elkövetőt keresnek. Ez az eset még pénteken, nem sokkal éjfél előtt történt, és az elkövetőről ott is készült közterületi videofelvétel.

A négy helyszínen történt rongálás ügyében a BRFK azt kéri, hogy aki a felvételeken látható férfiakat felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

A hanuka, a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe szerdán kezdődött, ebből az alkalomból szerdán gyújtották meg a hanuka első lángját a gyertyatartókon.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kala Majka
Nem az a botrány, hogy megrongálták, hanem az, hogy felállították!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sbl
@Kala Majka: Csak ki akarják szorítani a maceszzabálók!
Tekla
@űrbán: Menjenek a fenébe azt ott örömködjenek, ki kíváncsi rájuk ,az egész világ gyűlöli őket ,biztos okkal! Mi meg had állítsunk fenyőfát a Parlament elé mint régen . Ezek a ganyés villára gyertyát tűzők miatt nem lehet, mert sérti az érzékenységüket. Még a kereszttől is rettegnek, hát menjenek haza és ott hon féljenek a Palesztinoktól elrabolt területeken.
Csizmás Kond
@űrbán: A butaságot nem föltétlen kell kikiabálni...
Íme mit írtál :
"A Hanuka a zsidó vallásuaknak egy nyolc napig tartó ünnepe. Egy történelmi eseményt ünnepelnek meg ilyenkor"
Most akkor vallási vagy győzelmi ünnep ?
sbl
@Csizmás Kond: Nem győztek ezek le ez esetben semmit.
Abban a korban - ha minden igaz - akkor a görögök szállták őket meg egy időre.
A Jeruzsálemi nagytemplomban ellátóbázist rendeztek be, meglehetősen barbár módon lovakat kötöttek ki ott - istállónak használták.
Amikor kiürítették a bázist és kivonultak akkor újra szentelték a Nagytemplomot.
A legenda szerint csak egy fé napnyi olajuk volt, de hét napig égtek a mécsesek - csoda történt.
Ezt ünneplik most. És azért van hét ága a csillárjuknak.

Csak azt nem tudom, hogy ehhez nekünk magyaroknak mi közünk van?
stone
Hazánkban több különböző rasszból származó ember él. Továbbá különböznek a vallások, az öltözködések, evési szokások stb.
A békés együttélés íratlan szabályainak köszönhetően nem gyújtom fel a betlehemet, nem lövöm le a török gyrosárust, nem tépem meg a zsidó rabbi pajeszát sem, stb.

Végre nőljünk már fel!
Grinch
Sajnos Magyarország meglehetősen a világátlag alatt van mind kultúrában, mind pedig empátiában. A világ boldogabbik részében senkit sem háborít fel, ha valaki a saját meggyőződése szerint ünnepel, ha az egyébként nem sérti mások testi-lelki épségét, szabadságát és lelkiismeretét. Persze, lelkiismeret alatt nem a dzsihadista terrorista-palánták, vagy a hungarista demagógiával fertőzött pártaktivisták lelkiismeretét értem.

Hogy Magyarország mitől lenne keresztyén, azt nem egészen értem, hiszen a lakosság 3-5 százaléka ismeri a Bibliát, vagyis 95-97 százalék nem. Például az egészen biztosan nem ismeri, aki szerint a bárki lelkivilágába beletaposó vandállatokkal kezet kellene fogni. Persze, biblikusan kifejezve, lelke rajta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.