Minden magyarországi földpiaci befektetését dobra verte Bajnai György – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A korábbi miniszterelnök, Bajnai Gordon édesapja az idén százmillió forintért értékesítette 62 hektárnyi, kunágotai földterületét. Bajnai György ugyan kerüli a nyilvánosságot, de a korábbi kormányfő édesapját szóra bírta a PestiSrácok.hu.

A Békés megyei 62 hektár dobra verése ráadásul azt is jelenti, hogy a korábban jelentős földvagyonnal, összesen 160 hektárnyi termőfölddel és 82 hektárnyi legelővel rendelkező Bajnai Györgynek már zsebkendőnyi területe sincs Magyarországon.

„Én úgy láttam jónak, ha a helybeliek – akik ott is laknak – gazdálkodhatnak a földdel. Nekem nincs szükségem a területekre. Azt tartom helyesnek, ha a helyben lakók művelik a parcellákat, helyben találnak munkát, amelyből jól élnek. Mindig is ez volt a véleményem. Én Bécsből nem tudom művelni a kunágotai földeket, így eladtam" – jelentette ki a lapnak Bajnai György.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Na de miért a helyi gazdáknak adta el a csuti polgármester helyett. Ebből még baj lesz. Lesz libásozás megint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Na de miért a helyi gazdáknak adta el a csuti polgármester helyett. Ebből még baj lesz. Lesz libásozás megint.
coyote3
@Dr. Felipe: Ne aludj rosszul, majd a zsírdisznóék államosítják és megkapja egy műkörmös hazafi:)
hallgatag
Az öreg Bajnai a SAJÀTJÀT adta el, emberségböl !!!
A másik csapat meg elrabolta a kétkezi földmüvsektöl !!!
Embertelenül !!!
Egy " gázszerelö " ugyan mit kezd 1200 hold földdel ???
nyanya001
„Én úgy láttam jónak, ha a helybeliek – akik ott is laknak – gazdálkodhatnak a földdel. Nekem nincs szükségem a területekre. Azt tartom helyesnek, ha a helyben lakók művelik a parcellákat, helyben találnak munkát, amelyből jól élnek.

Na ez az ami Fidesznek magas mint kacsának a farzseb !
nehogymá
majd jön a szöveg,hogy miért is vette ha nem akart gazdálkodni?gondolom ugyanazért amiért annak idején a felvásárolt kárpótlási jegyekböl a politikusok és ügyvédek. befektetésnek felénk alig van olyan "nagy"birtokos aki eredetileg helyi lett volna.csuf dolgok mentek a rendszerváltás után földügyben.
szablyafűrész
Na,látjátok, ennyi a különbség az Orbán-gerinc és egy Bajnai-gerinc között !

Ha valaki valamikor, valahol, de bármikor hallott arról, hogy Orbán jótékonykodott akár egy fillérrel is - az tegye közzé !
bretagne
@hallgatag: Lefekteti a gázvezetékét!
hallgatag
@szablyafűrész: Szabolcsban egy roma családnak zsebböl kifizette
az elmaradt villanyszámlát...1,2 millio HUF ( igaz, az adófizetök, és a
párt pénzéböl elöször zsbreb@szta ) nagyvonaluan !!!
szablyafűrész
@hallgatag: Szaddam Husszein tett így, amikor meglátogatta szülőföldje parasztjait, belsőzsebből odaadott a parasztnak egy köteg bankót !

Amúgy hol lehet ezt 'olvasásilag" megtekinteni - merthogy soha nem hallottam róla !
nemzeti_nyugdíjas
@szablyafűrész: Én sem, mert ez egy kitalált mese.
Kala Majka
Azt sem ártana tudni, hogy mikor, hogyan és mennyiért jutott hozzá ekkora földterülethez.

Az állami fizetéséből aligha. Kárpótlási jegyet sem osztogattak a "kulákoknak" százmilliós értékben.
darwin
@Kala Majka: Fillérekért lehetett venni a kárpótlási jegyet.Akkoriban sokan féltek tőle,sokan a békekölcsönhöz hasonlították.Akinek volt rávalója,és nem félt földet venni,az
40-50- szeres haszonra tehetett szert.Vagy ha TSZ-es épületet akart venni,akkor is.
Nem értek egyet a koncepcióval,mert sok jól,menő TSZ-t vertek így szét,csak kérdezted.
szelbatyo
@martinpalermo: Honnan tudod ? Tőled vette ?...
silber13
És?? Megvette olcsón, most meg eladta. Amennyit kináltak érte. Ha valakiknek ennyit megért, akkor megvette ennyiért és kész!
szaboria1
@szelbatyo: Arra nem is gondolnak vajon miért is mentek el anno. Mit államosítottak el tőlük. Sokan akik kárpótlási jegyet kaptak azok földet és erdőt vettek rajta.
szelbatyo
@szaboria1: Beteg dolog volt ez a "kárpótlás"... Ismerek családot, akiktől egy komplett, működő MALMOT államosítottak, olyan helyen, ami most a belváros, csillagokig érő telekárakkal, és a "kárpótlási jegy" birtokában akkora KÜLTEÜLETI SZÁNTÓFÖLDET tudtak megszerezni, ami kisebb, mint a malom alapterülete volt... A TSZ-ek elnökei, agronómusai, könyvelői és jogtanácsosai ( érdekes, mindig ez a négyes ) pedig a tudatlan tagoktól bagóért felvásárolt kárpótlási jegyeken grófi birtokokat szereztek maguknak...
nehogymá
nem a tagok voltak tudatlanok,a kárpótlásijegy nem ért semmit. nagyon sokan kaptak nagyon keveset amivel jóformán nem tudtak mit kezdeni. ezeket felvásárolták és felhasználták.felénk igy vették meg a a rossz minöségü homokot amire 5 6 évvel ezelött erdöt telepitettek támogatással.most már azt adogatják el,mert ha odakerül,hogy kilehet termelni a fát az ujra telepitésre már nem lesz plusz pénz.
silber13
@Csizmás Kond: Csak a volt szócskát felejtetted el! a VOLT cégtársainak!
Yoda69
Peldat vehetne Bajnairol a csuti taho es sleppje elukon me-szarossal.
Hellcat
Nézd már...Bajnai apja eladja a földjét helybéli gazdáknak, a fidesz meg elvette a földeket a helybéli gazdáktól és odaadta gázszerelőknek meg műkörmösöknek stbstb...és akkor most mégis a Bajnai apja a szar alak? Szálljatok magatokba mélyen idióta fidesznyikek és libázósok.
nehogymá
silbert13. az nem fontos a lényeg,hogy ki lehet mondani a nevét bármivel kapcsolatban akkor is ha évek óta óta nincs köze hozzá.mint a kisgörbebajnait
nemkati
@nehogymá: "majd jön a szöveg,hogy miért is vette ha nem akart gazdálkodni?"

Nem tudhatod, miért vette, mikor vette, akart-e gazdálkodni. Azt viszont biztosra veheted, hogy 0rbán Viktor, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, és a többi haver nem azért vette a földeket, hogy gazdálkodjon. Úgyhogy inkább őket vedd a szádra.

Ez meg a pestisrácok csavaros eszét dícséri: "Kiderült, továbbra is Bécsben képzeli el a jövőjét, Magyarországra akkor sem térne vissza, ha fia lenne a miniszterelnök."

Azon kérdésünkre ugyanis, hogy véglegesen Bécsben képzeli-e el a jövőjét, vagy tervezi-e, hogy visszaköltözik Magyarországra, Bajnai György nyomatékosította, „magyar vagyok, magyar állampolgársággal rendelkezem, de már huszonhárom éve Ausztriában élek”. „Szeretném, ha Magyarországon mindenki boldogan élne, és megtalálná a számítását, de én Bécsben lakom” .

Ez hogy jött ki nekik, föl nem foghatom!
Kala Majka
Hellcat, "Nézd már" te is tárgyilagosan!

Egyik kutya, a másik eb, és egyik adás-vételen sem te gazdagodhattál meg. Az eredeti tőkefelhalmozás igen furcsán ment végbe Magyarországon, amit kár lenne letagadni.
Kala Majka
Tudod aranyos @nemkati, Isten óvja Magyarországoz olyan állam-és kormányvezetőktől, akiknek családja már külföldre honosodott át, és csak uralkodni, vagy vagyonosodni akarnak ezen a "hazájukon".

Remélem, te sem nagyon ragaszkodsz a berlusconikhoz!
Kala Majka
Ugyan, ki tudhatott igazén cukrászdát nyitni Bécsben? Aki kárpótlási jegyet kapott, vagy aki képes volt felvásárolni?

Oszt a felvásárlónak honnén volt ilyesmire tőkéje?
szablyafűrész
@nemzeti_nyugdíjas: Orbán az egyetlen min.elnök, aki egy büdös vasat sem adott soha karitatív célokra, Antallról nem tudni, a többiek mind adtak ! A legtöbbet Gyurcsány és Bajnai !
Desischado
Mindenesetre, Ő eladta a gazdáknak, Orbán meg elveszi tőlük! Vajon melyik az emberségesebb? Gondolom, nem lehet nehéz válaszolni rá!
nehogymá
nemkati a "majd jön a szöveg"... a jobb oldalra vonatkozott,mert nem fogják kihagyni.ugyanugy szarnak majd az igazságra mint egy másik ügyben ahol az id. Bajnai volt cége ,amihez már semmi köze adócsalás miatt biróság elött van.lehet kántálni megint,meg gágogni...stb. jelen esetben Bajnai apjáról van szó.nem fogok ezért politikusokkal foglakozni.egyébként a rendszerváltás után elég olcsón lehetett földhöz jutni,nem véletlen vettek olyanok is akiknek eszébe se jutott gazdálkodni.
szelbatyo
@Yoda69: Csuti tahó ?
Elég összehasonlítani a lengyel és a magyar miniszterelnököt: Az egyik Tusk, a másik tuskó...
Kala Majka
@szablyafűrész: Ez már a kutyák dala ugye?

"Marad még asztalán és miénk a maradék..."
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Majd akkor tedd ide, ha Bajnai Györgynek kell felelnie !

ha a szomszédom lopott, akkor rám is mutogatnak ?
Csizmás Kond
@szablyafűrész: Téged miért zseníroz ?
kukac50
Ő nem szenved hiányt ha ennyi pénze van.
szablyafűrész
@szablyafűrész: Összemosod a koszt a tiszta vízzel. Ezért.
Desischado
@Kala Majka: Én inkább a farkasok dalára szavazok!
"Éhezünk, fázunk, részünk minden nyomor... de szabadok vagyunk!"
szelbatyo
@Desischado: Hát, ez csak kicsit hasonlít... Az IGAZI így szól :
"...Fázunk, és éhezünk, s átlőve oldalunk. Részünk minden nyomor, De szabadok vagyunk!... "
Igaz, nem írtad oda, hogy "PETŐFI", de ott az a fránya idézőjel...
Mint amikor a sok barom fidesznyik azt írja:
Loptunk éjjel nappal !
Igen, ti loptatok éjjel nappal, de Gyurcsány azt mondta: "...E helyett hazudtunkREGGEL, ÉJJEL, MEG ESTE..."
Más kategória...
De ennek megjegyzéséhez már ÉSZ kell és nem indulat...
Csizmás Kond
@szablyafűrész: Gondolom nekem írtad...
Semmi bajom egyikkel sem de mivel megjelent a cikk gondoltam itt is lesz aki elrágódik rajta...:)
Desischado
@szelbatyo: Köszönöm, a kiigazítást! Igen, jól írtad! Már régen olvastam, de valóban ez a helyes sor! A csókosok helyzetét meg a kutyák dalának utolsó sora interpretálja a legjobban: "... és mi boldogan nyaljuk kegyelmes lábait!"
Remélem, jól idéztem, mint mondtam, régen olvastam már, de nagyon szeretem, bár én a farkasok dalához húzok, mert az érzéseimet az fejezi ki a legjobban, és a farkasok valóban ilyen bátrak és büszkék! Azért is imádom őket, többek között!
Desischado
@szelbatyo: Bocsi, még annyit, hogy a kutyákat is imádom, mert a hűségükhöz nem fér kétség! Én csak a politikusokat nem szeretem, meg a Fideszt! De nagyon nem ám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.