Nemrég jelentették be: tudományos áttörést jelenthet egy új, férfiak számára kidolgozott fogamzásgátló tabletta. Abban talán mindenki egyetért, hogy a fogamzásgátlás, a nem-kívánt, vagy akár a kívánt terhességhez hasonlóan - két ember közös felelőssége. Egyesek szerint eddig is dúskálhattunk az elérhető eszközökben, ám ez az állapot valamiért koránt sem volt tökéletes. Mindkét nem számára lefedte bár a kívánt, hatékony fogamzásgátlás lehetőségeit, mégis folytonos egyéni és társadalmi viták generálódtak abból, ki, mikor és főleg hogyan alkalmazza őket.- olvassa el a cikk folytatását is.

Feltöltő: Alexa07
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Alexa07
Igen, közös felelősség és jog. :)
Alexa07
"Aggodalomra egyedül az adhat okot, hogy többek között az Anglia Ruskin Egyetemen történt felmérés alkalmával kiderült: amennyire bizalmatlanok a férfiak, annyira a nők is. Hiába értünk egyet azzal, hogy a nők számára kifejezetten könnyebbséget jelentene a hatékony férfi-fogamzásgátló forgalmazása, az egyetemista lányok több mint fele tartana attól, hogy partnerük egyszerűen elfelejti majd bevenni..."
Alexa07
@Szvetlana: Olvasd el a cikket, állítólag nem.

"Először is fontos lehet, hogy az eddigiekben vagy a férfiak hormonháztartására koncentráltak, vagy a spermiumokat próbálták meg hatástalanítani. A mostani technika lényege egy átmeneti ondóelkötés (vazektómia), ami megakadályozza, hogy az együttlét során a hímvesszőn át spermiumok távozzanak. Meredeknek tűnik?
A módszert kidolgozó kutatók szerint aggodalomra semmi ok: az eddigiektől eltérően a dolog nem veszélyezteti sem a libidót, sem az egészséget."
Alexa07
"Ez azért is fontos, mert nem változik a férfiak hormonháztartása, illetve maguk a spermiumok sem pusztulnak el, így a nemi vágyra sem gyakorol érezhető hatást, sőt, a "gyógyszer"szedésével való leállás szinte azonnal visszaállítja a termékenységet." :))
Szvetlana
@Alexa07: Egyenlőre egereken kísérleteznek, na ez egy kicsit megnyugtató:))
Van egy sejtésem, hogy a férfiak azért eléggé ódzkodnának a bizonyos műtét ellen.
A tabletta szedés pedig hormonális készítmény, ami mellékhatásokkal jár, hát ezzel is számolni kell. Lehet nem várt mellékhatása is, ami még nincs kimutatva.
varrólány
Ha már az ilyen hormonokba beleavatkoznak abból semmi jó nem lesz. Legalább annyira "nem káros" mint a női fogamzásgátló! :-(
varrólány
@Alexa07: 17:50 A nemi betegségek ellen ez sem véd !
Alexa07
@Szvetlana: @varrólány: Nem, nem, félreértettétek. Ez nem hormonális és nem is műtét. Éppen ez az, hogy merőben új eljárás. (Egyébként az nem baj, ha a nők hormonrendszerébe avatkoznak be?)
Alexa07
@Szvetlana: @varrólány: Az idézetekből nem igazán lehet kivenni, olvassátok el az egész cikket, abból kiderül, hogy ez egy tabletta, ami nem a hormonháztartásra hat majd és a libidót sem csökkenti. :)
Szvetlana
@Alexa07: Elolvastam. Ez persze lehet a jövő védekezési formája, nem vitatom.De! Az ugye természetes, hogy a megtermékenyítést a férfi végzi, de innentől kezdve nincs kapcsolata a magzattal.
Még a nő kihordja a magzatot, napi kapcsolatot tart a magzattal, megszüli a gyermeket, táplálja és gondozza, a nap24 óráját vele tölti. A gyermeknevelés első ideje is az anyát köti le, az apa jóval kevesebbet törődik a gyermekkel. MIndebből csak azt akarom kihozni, hogy a gyermekvállalást ketten vállalják, de annak a felelősségét-munkáját a nő végzi.
Tehát a nő felelősebben és tudatosabban vállalja a reá háruló feladatot, ezért a fogamzásgátlás is tudatosabb és jobban meghatározó, mint a férfiaknál. Remélem érted, hogy mit akartam kihozni ebből:))
varrólány
@Alexa07: Elolvastam, tegnap is volt hasonló cikk, csak máshol.Blokkol de mégsem árt, hát nem tudom , egyelőre az egereknél beválik . De évek kellenek , hogy bebizonyosodjon férfiaknál lehet -e bármilyen káros hatás.
19:03 De az is baj hogy a nők hormonjait összezavarják.
Alexa07
@Szvetlana: Értem, de erre azt mondom, ha a férfi ugyanolyan JOGOKAT akar a gyerekhez, akkor egyrészt ugyanannyi kötelessége is van vele szemben. :) Másrészt, a férfiak eléggé verik az asztalt mostanában, hogy nekik is joguk lehessen elkerülni a nemkívánatos gyermekáldást. Hát tessék, felőlem megtehetik. :) Harmadrészt, ami nagyon fontos, szerintem ha két ember összekerül, a nő éppen eleget invesztál a gyermeknevelésbe már azzal is, hogy ő hordja ki a babát. Ez ugyebár elkerülhetetlen. Viszont utána otthon maradhatnak felváltva vele, sőt, a nevelés örömeit-terheit is megoszthatják így. Legalább nem mondják a férfiak, hogy ki vannak zárva a családi életből, ami mostanában szintén oly nagy panasz, s amivel kapcsolatban szintén igaz, hogy legtöbbször ők maguk, önként vonulnak ki belőle. :)
varrólány
@Alexa07: Szerintem sok férfi bevállalná, mert az a biztos ha ő védekezik . Nem elfelejteni hogy némely nő simán direkt gyereket akar a férfi beleegyezése nélkül.
Szvetlana
@Alexa07: Gondolom egy férfit is fejbevághat egy nemkívánt terhesség híre, különösen, ha az egy alkakalmi kapcsolatból jött létre. Lehet, hogy lesz férfi eseménytabletta is, talán feltalálják a gyógyszerészek-vegyészek, de akkor vállalniuk kell a nem kívánt mellékhatást is.( lehet ez egy coloratur szoprán hang, vagy egy DD-s mellméret:)) Juj de gonosz vagyok.!
Az viszont nagyon igaz, hogy a kisgyerek nevelésében mindketten vegyenek részt, nagyon sok házasság romlik el azért, mert a férfi mellőzve érzi magát a gyerek miatt. Az anya pedig áldozatnak tartja magát a rázúduló sok feladat miatt.
Nekem az a véleményem, és így is csináltuk, hogy amikor az anya és a kisbaba hazaérkezik a szülészetről, azonnal az apa kezébe kell adni a gyereket ,érezze magáénak:))
darwin
@Alexa07: Egy férfinak akkor lehet ugyanannyi joga a gyerekhez,ha ki is tudja hordani.
A másik oldal is igaz,egy nő akkor lesz egyenjogú a férfival,ha a férfiak is tudnak szülni.
Alexa07
@darwin: Szerintem nem a szülésen kell lovagolni. A két nem ettől függetlenül egyenjogú. Mindkettőnek megvan a maga előnye. A nő tud szülni, az anyaság biztos, a férfinek pedig nem "kell" kihordania a gyereket, DE ha biztos akar benne lenni, hogy ő az apa, kénytelen alkalmazkodni a nő feltételeihez (ez persze kölcsönös!)
darwin
@Alexa07: A két nem egyenjogú?Azért 95 %-os a férfiak aránya a parlamentben,a munkahelyi vezetésben.Azért magasabb klasszisokkal a fizetésük,mint a nőknek.
Csizmás Kond
Már amúgy is teljesen kezdett kimenni a divatból a kefélés, vagy anál vagy szopás...oda meg minek fogamzásgátló ?
Alexa07
@Csizmás Kond: Ennyi erővel nyalás, vagy popsi nyalás, akkor már. Análozni egymást análozzák a férfiak. Ahhoz minek nő? Ők legalább élvezik, a prosztatájuk miatt. :)
Alexa07
@darwin: Erről nem vitatkozom, nézz szét a blogon. :) Kínában egyébként a mérnökök fele nő. Ennek egyszerű oka van. Egyke-politika. Akinek lánya született, többé nem cuki-muki kis házitündérkének nevelte. A kínaiak az elmúlt években tucatnyi tizenéves zseni-lányt adtak a világnak, míg a nyugat hanyatlik.
Alexa07
@darwin: Különben sem értem a logikád. A két azért nem egyenjogú, mert a nő tud valami olyat, amit a férfi nem (szülés)? Erre persze a férfinek is ki kell találnia egy halom dolgot, amit csak ő tud? :))
Csizmás Kond
@Alexa07: Nem tudom mennyire igaz ez a prosztatás mese de kétlem, hogy élvezné valaki ha tömik hátulról.
Alexa07
@darwin: Egyébként erre a férfi-előnyre az a megoldás, hogy csak olyanhoz szabad hozzámenni, aki hajlandó otthon maradni fele-időben gyesen. :))
Alexa07
@Csizmás Kond: A nőknél JOBBAN, ez a lényeg. :)
Csizmás Kond
@Alexa07: Szerintem csak azért engedi mert majd rá is sor kerül...
Alexa07
@Csizmás Kond: Dehogy, tény, hogy a férfiak többes orgazmust élhetnek úgy át. :))
Alexa07
@Csizmás Kond: Több férfi is mesélt róla, + a szexológusok is "vallják". :)
Alexa07
De egyszerű ez. A férfinek van prosztatája, a nőnek nincs.
Csizmás Kond
@Alexa07: A mese az mese és a valóság az valóság.
A szexológus meg azt mond amiért jobban fizetnek.
A kéjérzet nem a prosztata ingerléséből jön létre hanem a hímvesszőéből, baxhassák a seggit ha a farkát nem macerálják...
Alexa07
@Csizmás Kond: Te meg nem nyilatkozhatsz minden férfi nevében. :)
Nekem mindegy, de erre azt mondom, engem meg nőként taszít! :)
Csizmás Kond
@Alexa07: Neked nőként meg van a saját tapasztalatod az élvezetről, nekem is megvan a saját tapasztalatom...
Alexa07
@Csizmás Kond: Hát ez az. Neked, mint EGY DB. férfinak. :)
Alexa07
@Csizmás Kond: Ja? Talán anélkedvelő nő vagy? :) Bocs. :))
Csizmás Kond
@Alexa07: Gondoltam de azért jobbnak láttam megkérdezni...:)
Amúgy férfi vagyok és beteges dolognak tartok minden olyan dolgot ami eltér a tervezési használattól.
...de térjünk vissza a kotonhoz...előkészítetted ?
Alexa07
@Csizmás Kond: Mégis "női" análról írtál, ami meg engem undorít. :) Nőként... de elfogadom, ha valaki szereti, akár nő, akár férfi. :)
Csizmás Kond
@Alexa07: ...ugyértve undorodva is de oda tartod a popsidat ?
Alexa07
@Csizmás Kond: Milyen kotont? :O Mégis ki akarod próbálni egy másik pasival? :)
Alexa07
@Csizmás Kond: Dehogy tartom. :) Eszemben sincs. :)
Alexa07
@Csizmás Kond: Egyébként meggyőződésem, hogy aki nőtől popószexet akar, az nagy valószínűséggel maga vágyik rá, mármint a saját popsijába. :) Vagy latens meleg, fiúpopót akar. :)
Csizmás Kond
@Alexa07: Aki olyasmire vágyik az az egérjukat is megdugja csak élvezhessen...mert azt csak az érdekli, mert beteg, mert nincs erkölcsi érzete, mert nem tud értékelni mást.
...és a többit majd máskor...:)
varrólány
Nahát, érdekesen alakult a beszélgetésetek!:-)
@Csizmás Kond: Ezt nem értem miért beteges ha valakinek más vágya vagy élvezete van? Más élményszintjét nem kritizálhatod ha csak nem kér meg az illető arra hogy véleményezd.
Nem csak a szexológusok tudnak ám nyilatkozni , és fizetés nélkül is lehet mondani jó tanácsokat!:-)
nezelodo
Látom jól el vagytok egymást közt, ketten, hárman! Szerintem nem sok szükség van erre az újdonságra, mert tele az ország impotens politikusokkal és az őket istenítő úgyszintén impotens hívekkel.
YAK
Szexmisszió c. film megvan? Majd esszük ha nem akarjuk akkor is. Az indiánok meg nem.
Alexa07
@YAK: A szexmisszió abszolút fiktív. Férfiak írták, nőkről, meg is látszik belőle, mennyire ismerik a másik nemet. :) Normális nőnek abszolút humor kategória.
Alexa07
@nezelodo: A politikusok életkorát elnézve, sokuknál nem csoda, ha impotensek. Na meg a nagy stressz. De az ország szerencsére tele van vonzó, fiatal férfiakkal is. :)
nezelodo
"Alexa07"

Szerencsére hölgyekkel is! Máskülönben kihalnánk. Ez a párosítás többet hoz a "konyhára", mint a kormányok népesedéspolitikája.
YAK
@Alexa07: Nekem is. De minden viccnek fele igaz.
Csizmás Kond
@varrólány: Van egy gyerekmese, ahol megy a vándor és találkozik olyan emberrel aki az újan épített házára nem ablakot tesz hanem zsákba próbálja behordani a napfényt, majd olyannal is találkozik aki villával meri a diót...ezeket bolondnak tartjuk és megszóljuk, lekacagjuk...persze ma ilyent nem szabad mondani, mert ezek ugyan különös emberek de joguk van hozzá azt csinálni amit akarnak...
...ilyen minden...joga az van mindenkinek mindenhez de attól még az én szememben lehet beteg vagy bolond.
varrólány
@Csizmás Kond: Nem mese ez gyermek, ahogy szokták mondani!:-)
De megértettem amit írtál, hát hogyne. De az viszont már nem mese ,hogy vannak ismerősök akikkel beszélgetek és kiderül hogy milyen vágyaik vannak de ettől még nem lesznek kevesebbek a szememben, és tiszteletben tartom az érzéseiket ,vágyaikat.
Csizmás Kond
@varrólány: ...ismerős...hogy hogy ismerős ha nem tudsz semmit róla ?
varrólány
@Csizmás Kond: Hogy , hogy , de nem értem a kérdést?
Mondjuk fórumon beszélgetés az ismerősségnek számít?
Csizmás Kond
@varrólány: Épp a fórum az a hely ahol ha valaki a szexuális szokásaival jön az már ajánl vagy kér.
varrólány
@Csizmás Kond: Nem biztos, mert lehet csak véleményezni, de ahogy írod ez is lehet az ok hogy valaki azért ír mert keres .Vagy csak arctalanul mer írni a vágyairól.
Nakimaga
A nemi betegségektől ez sem véd meg senkit ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.