Ha jól értjük, a szocialisták alatt soha, de soha senki nem kapott prémiumot egyetlen állami cégnél sem. Az MSZP szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy versenytárs nélküli állami cégek vezetőinek prémiumot vagy jutalmat fizessenek ki. Ha ez mégis megtörténik, elvárható, hogy az ott dolgozók mindegyike kapjon 13. havi fizetést – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor.

A szocialista párt elnökségi tagja arra reagált, hogy a kormány visszafizettetné az állami vállalatok vezetőivel az idén felvett jutalmaik kétmillió forint feletti részét. Az MSZP-s politikus azt mondta, nyugtázzák, hogy az Orbán-kormány kezd valamit a saját maga által okozott problémával.

Továbbra is érthetetlennek tartják azonban, miért kaphatnak olyan állami cégvezetők jutalmat, prémiumot, akik monopolhelyzetű vállalatot irányítanak. Példaként említette a Nemzeti Eszközkezelő, a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjét, akik sajtóhírek szerint egyaránt több milliós prémiumot kaptak tavalyi munkájuk után. Szanyi Tibor azt mondta: esetükben a kétmillió forintos prémium sem elfogadható, már csak azért sem, mert ha már felvették a pénzt, és most visszafizetik, akkor az növeli a járulékalapjukat.

A szocialista politikus Kósa Lajos Fidesz-alelnök azon javaslatát is elfogadhatatlannak minősítette, hogy az állami cégvezetők fordítsák jótékony célra a nekik kifizetett prémiumot. Közpénzből senki ne jótékonykodjon – mondta.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
martinpalermo
Na ezért butítjátok az embereket,mert jövőre ti akartok zsebbe tenni mindent ,mit lehet--az irigység beszél belőletek.
törökbasa
Csupán egy dolgot felejtettem el,soha nem voltam büntetve,tisztességgel és becsülettel dolgoztam,az elvi elvárásom magam iránt,segíteni nem tudok ártani nem ártok.Ezzel szembe nagyon sok pofont kaptam,ezért inkább egyedül a Feleségemmel ha nehezen is de megélünk segély nélkül,ez elfogatható??
stone
@törökbasa: az érem másik oldala:
Egy barátom (50-es éveiben van) 15 éve leesett egy szerelő-állásról, és összepréselődött 2 csigolyája. Nem bénult le, de vannak napok amikor alig tud a lábára állni. (nem a pia miatt)
Kapott némi rokkant nyugdíjat, de aztán viktorunk elvette tőle, mert úgy érezték egészséges lett...
Nem tudom mi lesz vele, egyedülálló. (ezt viszont nem az mszpsek csinálták)
lajospapa
A vezető, döntéshozó premizálása nem ördögtől való. Akkor ha úgy van megállapítva az alapjavadalmazása és van egy kitűzött plusz feladat melyet úgy tud teljesíteni, hogy az anyagilag is fedezetet nyújt a kifizetésre rendben is lenne. Ha nem így van egyetlen fillér sem jár! Amúgy is lenni kéne egy tisztességes határnak az alapjavadalmazásban is, a premizálás pedig mindig ingoványos talaj volt és lesz.
Desischado
Ezek agyon vannak fizetve, más meg dögöljön éhen! Hogy nem sül le a képükről a bőr!
coni
A legnagyobb gond, hogy a legtöbb pozícióban nem szakemberek, hanem politikai megbízottak csücsülnek, így az országnak nem néhány, hanem sok száz millióba kerül annyi kárt okoznak.
Ha kiderül az alkalmatlanságuk csak udavariasan levelezgetnek velük, úgy mint Tarlós Vitézyvel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.