Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett" – fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné.

A Főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

December 6-án Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a főiskola jogutódjától kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta blogján, hogy az OKTVF főigazgatója, állításával ellentétben, nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, az intézmény jogutódjaként működő Óbudai Egyetem szerint a főiskolának soha nem létezett ugyanis villamosmérnöki kara, sem ilyen szakon nem volt képzés. A politikus a blogra feltette az egyetemtől kapott hivatalos választ is.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség aznap alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elképedve áll "az Együtt-PM társelnökének (...) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt".

"Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni" – tették hozzá.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Olyan Schmittes fílingje van a dolognak.
"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam" :D
És ezek osztják az észt, hogy milyen szakon hány egyetemista legyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sbl
Nagy baki volt a hölgy kinevezése! De hát kormányoldalon is hozott anyagból dolgoznak...
Viszont a lemondással ez a téma le is zárult.

Különben - erről jut az eszembe - hogy kíváncsi lennék hogy a gyermeknevelés önjelölt tudora - aki minden pedagógiai kérdésbe bele kotnyeleskedik - Keszei Sándor elvtárs - milyen képzettséggel rendelkezik?
human
Olyan Schmittes fílingje van a dolognak.
"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam" :D
És ezek osztják az észt, hogy milyen szakon hány egyetemista legyen.
sbl
@human: Ők legalább lemondtak!
Gyurcsány meg azóta is keresi a nemlétező szakdolgozatát, amely a magyarországi borszakirodalom elévülhetetlen gyöngyszeme...
Kár hogy a valamikori sógora írta...
soper
Azokat is picsán kéne rúgni, akik kinevezték. Fércmunka. Mint az egész 3,5 év regnálás. Igaz, hugyos birka?
human
@sbl: Gyurcsány is sunyított és lehet, hogy másolta a dolgozatát, lehet hogy nem. De könyörgöm, Tolnainak még a szakja sem létezett, amin állítólag végzett. Schmitt meg végig hazudta az egész eljárást. És hogy köszönt le? "Ami jár az jár". Ezekkel szembe állítani Gyurcsány esetét még édes kevés.
sbl
@human: Először is ahhoz hogy el lehessen dönteni hogy azt a szakdolgozatot ő írta, vagy sem, ahhoz meg is kellene hogy legyen az ominózus iromány.
De nincs meg!
sbl
Én egyelőre Gyurcsányét szeretném elolvasni.

Különben minden szakdolgozat "plágiumgyanús" mert mindenki átemel részleteket a vonatkozó szakirodalomból.
Legalább is az orvosi, meg a mérnöki gyakorlatban ez így van. Másként nem is lehetne írni.

Ez olyan dolog amit te feszegetsz, mintha azt kifogásolnád, ha valaki kifejleszt egy új gyártmányt, akkor abban hogy merészelt szabványos kereskedelmi forgalomban lévő anyagokat, alkatrészeket felhasználni?
human
@sbl: Azért vicces ahogy a csalókat mentegeted. Te tudod. A te életed és a te értékrended.
"Semjén Zsolt súlyos tudományetikai vétséget követett el. Később az ELTE több professzora - köztük Semjén egykori tanárai - közleményt tettek közzé, melyben leszögezték, hogy az ügy teljes körű tisztázása nélkül érvénytelennek tekintik a szakdolgozatot."
sbl
@human: Én nem tudom, mi volt Semjén szakdolgozatában.
Amit beírtam az elsősorban a műszaki életre vonatkozik ahol minden komolyabb dolgozatnak, fejlesztésnek terjedelmes felhasznált szakirodalmi felsorolása van.
human
@sbl: OK. Vegyük a festészetet például. Azt nem kell megjelölni, hogy ezt a színkeveréket xy is használta, de ha a festékből és az ecsetvonásokból a Mona Lisa jön ki, azért illene tudatni, hogy az csak egy másolat. Különben plágiumot azaz képhamisítást követ el a festő.
sbl
@human: Te még mindig ezen rugózol?
Őszintén szólva nem érdekel, hogy ki kiről másolt, Gxyurcsány sem, mert ő meg elmeorvosi eset.
Aki megbukik azt le kell fokozni, vagy le kell mondatni.
Ebben az esetben (is) megtörtént, kész.
Azok akik pedig kinevezték - érvényes okiratok nélkül - remélhetőleg - a rendi fenyítésüket, pedánsan megkapják!
szaboria1
@sbl: A mostani vezetők diploma munkájában is lehetne találni sok sok másoktól átvett anyagot.
silber13
@sbl: 22:48-ra : Ami a megbukásokat, meg az azt követő stiklik " rendi fenyitését illeti, azt ne mondogasd, mert akkor bizony könnyen lehet, a kormánynak, és a " magasoknak" csak a töredéke maradna. Lásd Soványát, vagy Mr.20 %-ot- de még emlithetném a Tümjén esetet, vagy a Tompika huzavonát. Amúgy érdekelne, Gyurcsány mióta elmeorvosi eset. Hja, hogy szerinted az? Ne röhögtess mán!:-)))
nezelodo
"Aki megbukik azt le kell fokozni, vagy le kell mondatni."

Az Istened akkorát bukott 2002-ben mint ide Lacháza! Gondolom neki is szóltál, hogy ne tapogassa a gyufát az általa készített kanóc közelében! Vagy mégsem?

Amúgy a hölgy úgy látszik kakukkfióka a zsenicsapatban, (vagy neki is beszólt az Illés, a szép, de buta összefüggésben, vagy belátta, nem jó bubusbankásnak lenni), hogy lemondott, ami példátlan a fideszben.
nahát
@nezelodo: a "hozott anyagból dolgoztak" .. lefordítsam? Ő egy szdszes "faló" volt. Amit a jobboldal bekapott. De egy biztos nem a kinevezése után hamisított diplomát magának, hanem jóval előtte. Érdekes 2010-ig a ballereket nem zavarta hogy kamu diplomás- mert közéjük való volt! Könnyű úgy elintézni valakit, hogy sokáig egy oldalon álltak és ismerik egymás életútját! Várom már hogy egy kiábrándult gyurcsány fan kipakoljon fletóról!
sbl
@szaboria1: Nevetni fogsz! A mostani, de régebbi felsőfokú végzettségűek szakdolgozataiban - diplomamunkáiban rengeteg másoktól átvett anyag van.
De ez a természetes - az okokat már leírtam.

Ma már pl. egy korszerű gép kifejlesztésénél eleve csak az azt megelőzőekre való támaszkodással lehet továbblépni.
pl. ha megnézel egy korszerű villamosmozdonyt, akkor vissza lehet menni egészen Kandó Kálmánig mint kiindulási alapig.
De ugyanez áll a különféle járművekre gépekre is.

Pl. a múltkor a kezembe került egy könyv, amely a német titkos katonai fejlesztésekről íródott.
Úgy tervezték a németek, hogy - amennyiben képesek lesznek folytatni a háborút - akkor 1946 év végére a teljes repülőgépparkjukat lecserélik és a dugattyús motoros gépekről áttérnek a sugárhajtásúakra! (A szövetségesek - a megkaparintott német dokumentációk alapján - az '50-es évek elejére voltak képesek kihozni az első valóban hadrendbe állítható gépeket...)
Az egyik fantáziaképe (ki volt fejlesztve csak már gyártani nem tudták) megszólalásig hasonlít a szovjetek egyik legsikerültebb vadászgépéhez a MiG 21-esre.
Szokták mondani, hogy nincs új a nap alatt.

Az más kérdés, ha vlaki nem tünteti fel az irodalomjegyzékben az eredeti anyag címét és szerzőjét , akkor az büntetendő, mert ez a plagizálás.
@silber13: Erre írhatnám, hogy a mostanit megelőzőek meg esetleg a közélet közelébe sem mehetnének.
Csak én nem szoktam fantáziálni.
sbl
@silber13: Gyurcsány szerintem azóta elmeorvosi eset amióta megszületett.
Nem is várható más hiszen az anyja köztudottan alkoholista.
Pár éve úgy be volt rúgva május 1-én - a TV mutatta - hogy alig forgott a nyelve és nem tudta MERRE VAN. (Városligetben volt.)
Most már Gyurcsányon kívülről is kerzd látszani, hogy klinikai eset.
Siegmund Freud, vagy Szondy Lipót - ha élnének és ismernék - újra írnák az életművüket...
nezelodo
"nahát"
A kipakolás az ellenzékben lévőkről kevésbé érdekes, mindig a hatalmon lévőknek necces "az orosz nyelvvizsgája". Amúgy a Te logikád szerint (hozott anyagból dolgoznak) a háromnegyed fidesz vezérkar veszélyben lehet.
A Tündik bündije
Szépen kikerekített mondandó ez Tolnaitól, de nehogy már a végén még ő legyen a mártír.
bundi
@sbl: ok majd ha gépközelben leszel, én is belekortogok ebbe a témába
gazdag dezső
SZERINTEM IGENIS IGAZ,HOGY MINDEN ,LEGALÁBBIS MŰSZAKI SZAKDOLGOZATBAN,DE SOK MÁS TERÜLETEN IS IDÉZHETÜNK,ÉS HIVATKOZHATUNK MÁS ELISMERT SZAKTEKINTÉLYEKTŐL!!! Azt persze meg kell jelölni,hogy kitől,és milyen munkájában leírtakból használjuk fel az adott adatokat,megállapításokat,következtetéseket!! Ez nem azt jelenti hogy így csak össze kell szedni mások munkájából a következtetéseket,tudományos megállapításokat!! Önálló,és saját munkának,mások munkájától teljesen független tudományos munkára van szükség ahhoz hogy azt érdemi munkának tekinteni lehessen!!Csak az a munka,csak az a rész az érdem ami teljesen új önálló saját megállapítás,következtetés!!!Ami jelentős ,és hasznos,felhasználható tudományos,új !!Ami csak összeválogatás mások munkájából,az csak egy egyszerű adminisztrációs dolog,ami nem diploma dolgozatnak minösűl!!Persze ezt mindig egy bíráló bizottság dönti el,ami mint tudjuk lehet részre hajló !!Elfogult,vagy esetleg felsőbb útasításra elfogadó !!!
gazdag dezső
De aki soha sem járt oda arra a megnevezett oktatási intézménybe,vagy nem is volt olyan szak ,vagy ,intézmény,akkor az közönséges csaló!!!Messziről nem tud jönni senki sem ,mert olyan kicsi ez az ország!!!A hazug embert pedig mint tudjuk is,hamarabb utolérik mint a sánta kutyát!!!Olyan egyszerű dolog utána menni egy ilyen esetnek!!! Az iskolai intézmény irattára,egykori évfolyamtársak,és egyéb bizonyítékok manapság pár napos eset lehet beszerezni,és nem több év,vagy ...soha sem !!!
soljanka
És mi lesz a jogtalanul felvett fizuval??? Mert hát akkor csak az érettségizett kategória járna ugye a bértáblából. Pótlékok nélkül. Ugye.
Desischado
A pénzt lenyelte, majd bolond lesz visszadni! Meg tisztázza magát! Hű, de ismerős eme műsorszám... Csaló némber, képzelem, hogy el lehet keseredve, hogy kiderült! Rettentően sajnálom! Majd ha fagy, esetleg akkor!
human
Ha nem vonják a nőt felelősségre okirat hamisításért, akkor akár én is hamisíthatok egy diplomát és kaszálhatom a lóvét. Ha meg kiderül a turpiszság, kikérem magamnak és lelépek. Orbanisztánban ez így mehet?
sbl
@gazdag dezső: Egyetértek!
Azzal a megkötéssel, hogy amint írod - nem az az érték, hogy miket válogattak össze, hanem ami újjá teszi - azért az sem mindegy hogy a válogatás mennyire céltudatos.
Mert ugyanazokból az alkotóelemekből összehozható egy világszínvonalú termék éppen úgy mint egy kommersz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.