Manapság, amikor a társadalmi türelmetlenség miatt a pénzügyi ezotéria a virágkorát éli, gyanús lehet minden olyan kezdeményezés, ami a hétköznapi gondolkodásunktól elüt. A feltétel nélküli...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Másik
@tivoli: Az állam abból tud adni, amit valahonnan közteher formájában elvett.

Ha már utópisztikus álmodozásra adjuk a fejünket, lehetne az, hogy az állam gazdálkodása szufficites, mert vannak olyan befektetései, vállalatai amik nagy nyereséget hoznak. Ha abból ad, akkor olyant ad, amit nem mástól vett el.
Egy ilyen országról tudok, ott be is vezették az "ingyen pénzt". Tudod, azok, akik szügyig tocsognak az olajban. A dubaji emirátus, de ez ott kb. 500~600 ezer embert érint. :)

@tivoli: Én is több, mint 3 évtizede láttam, de nagyon megrázott. Ma sem értem, mi benne a humor, egy két poént leszámítva.

Akik itt reménykednek az ingyen pénz miatt, érvelnek mellette, egy másik nagyon fontos dologgal nem foglalkoznak, az pedig az emberi psziché. Nem lehet senkit megváltani, ha ő maga nem akarja, és nem működik együtt.
Nem fogja megoldani a bűnözést, másutt már kifejtettem miért.

Fent írtam, hogy valójában nem fedezi a megélhetést, de a bevezetésével, talán maguk a vállalkozók sem lesznek érdekeltek a foglalkoztatásban, az állam elutasít minden további segítséget a polgárától, hiszen ezzel együtt megszűnik a segélyezés, aki dolgozik, nem kap semmit, hiszen ennyivel csökken a bére, ... akkor ???
Lehet én vagyok vak és ostoba, hogy nem látom meg benne a jót, de nem megy.
tivoli
@Másik: Tökéletesen egyetértek a gondolatmenettel. S aki nem, az ámítja magát.
Meine Ehre heisst Treue
@tivoli: Kérdés, hogy bevezetik-e? Ha igen, milyen feltételekkel.
Eddig nem tartottam jó ötletnek, de ma beszéltem az egyik kollégámmal...
Még jó is lehet...
tivoli
@Meine Ehre heisst Treue: Azért nem ártana még másokkal is beszélni
Meine Ehre heisst Treue
@tivoli: Nem bizony, de a mi beszélgetéseinknek nincs nagy jelentősége, lévén nem mi döntünk.
tivoli
@Meine Ehre heisst Treue: Ez így igaz. Megint bedobtak a népnek egy gumicsontot, hadd rágódjanak, addig se unatkoznak. A dolgok meg mennek a maguk útján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.