Egy durva, de ha jól belegondolunk nem is olyan lehetetlen elképzelés bukkant elő pénteken: valóban egy Tigris tank kerül a Szabadság térre? Nyáry Krisztián író egy taxistól hallotta, hogy miért tud márciusig elkészülni a német megszállás belvárosi emlékműve. Mert egy igazi német Tigris tankot raknak ki szoborként, amint áttör egy téglafalon - hívta fel a figyelmet a cink.hu.

Forrás: hirhatar.hu
Feltöltő: Gemüs52
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
Az tényleg nem lenne semmi, de nem valószínű, hogy összejön, hiszen épeszű ember nem ad el ilyen háborús relikviát. Egyébként itt az egyik, amelyik működik is, Angliában található, a britek zsákmányolták Észak-Afrikában:

www.youtube.com/watch?v=YKldF0KIDIQ
csa-csa
@Meine Ehre heisst Treue: "épeszű ember nem ad el ilyen háborús relikviát."

DEEHOGYNEEM!!! darabolásra készen állnak az átvevők!
coyote3
Tigris tank és a szabadság. Két nagyon összeillő dolog...
Meine Ehre heisst Treue
@coyote3: Mint a Hortobágyon a szovjet T34-es...
szablyafűrész
Én - őszintén szólva - a nyilas Dunyhás-testvér szobrát látnám szívesen...-...amint éppen felszálló ágban van...
silber13
@Meine Ehre heisst Treue: Ne feledd el a kubinkai tankmúzeumot sem! Ott aztán van mindenféle Tigris, sőt, Maus is. Tán még Góliátjuk is van!
nemkati
@silber13: Tankmúzeunban el tudok képzelni egy ilyen tankot. De nagyon nem tetszene Budapest belvárosában.
silber13
Ha meg mégsem sikerülne beszerezni egy Tigrist, hát majd a KÖZGÉP összelök egyet!
Hellcat
@silber13: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Mini-tanks-p012953.jpg Ezekre a góliátokra gondolsz ugye? :) Ezekből maradt sok Egérből viszont alig volt kb 2 darab :) Én nem bánnám ha lenne egy tigris a téren mindegy minek az emléke ként...Makettezőként nagy rajongója vagyok az ilyen legendás járműveknek :)
silber13
@Hellcat: Igen, pontosan erre gondoltam! Hát az is igaz, hogy a vérbeli gyűjtők nem nagyon válnak meg egy Tigristől.Ha a csúti mélynövésű sírdogál Putyinnak, hátha kap egyet! Ha meg nem, a dicső KÖZGÉP segít, mint anno Timur és csapata!:-)))
silber13
@Meine Ehre heisst Treue: Az - ha jól tudom - egy T 34/85 tipusú járgány!
csa-csa
@coyote3: majd ha elmegyek mellette, ma nekem csak egy kiállítási tárgy lesz nem több!
Vizual
Ez nem szól másról mint egy egy figyelmeztetésről. "Ne ugrálj !" Ugy látom, hogy mi megszeppenve nézzük, hogy megalázzák a magyarságot. Mert nácik voltak, vannak...
De ha ismeritek a II. vh. történetét a Tigrisek sem tudták legyűrni a T 34-t. Nem minden a technika. És ha azt teszik oda, ismét egy vereséget dicsőitenek. De ez egyszerű provokáció lenne Európa ellen.
Meine Ehre heisst Treue
@Vizual: Nem tudták legyűrni, mivel számbeli fölényben voltak ivánék. Valóban nem minden a technika, az anyagháború győzött a technológia ellen.
A Tündik bündije
@Meine Ehre heisst Treue: Nem is kell venni senkitől, majd építenek egyet.
Vizual
@Meine Ehre heisst Treue: nem. Igaz szarrá verték őket. Mert nem a tank győzött, hanem az elme, és a haza szeretete.
Van erről egy sorozat, ahol értékelték a technikai teljesítményt. Meg a neten van egy sorozat a II.vh történéseiről. kb 16 részes.
Vizual
: A kurszki csata a második világháború egyik legjelentősebb ütközetsorozata volt, amely az 1943. július 4-től július 13-ig tartó, német részről offenzív Zitadelle hadművelet és az azt megállító szovjet ellenlökések sorozatából állt. A németek célként az 1943 nyár elejére kialakult kurszki kiszögellés felszámolását tűzték ki. 1991-ig ez volt a világtörténet legnagyobb erőkkel vívott páncéloscsatája: összesen 6000 darab harckocsi és önjáró löveg vett részt benne. Ezt negyvennyolc évvel később az Öbölháborúban bevetett páncélos csapatok létszáma múlta felül.

A csata során a szovjet fél a német veszteségek többszörösét szenvedte el (jellemzően három–nyolcszoros veszteséget), de Adolf Hitler a sikeresen induló német támadást megállította a támadás 9. napján. A Wehrmacht kivonta a térségből erői egy részét, ezután a szovjetek a kiindulási állásukig vetették vissza a németeket. Hitler parancsában feltehetőleg szerepet játszott az ebben az időben végrehajtott szicíliai partraszállás is. Taktikailag a szovjetek sokkal nagyobb vereséget szenvedtek el, de a stratégiai győzelem az övék lett: ezután a Wehrmacht a kezdeményezést többé már nem tudta átvenni a keleti fronton.
Szvetlana
A gyerekek fölmásznak rá, a galambok meg tojnak rá.
silber13
@Vizual: Ugye a prohorovkai találkozó ütközetre gondolsz? ( 1943. júl. 12 - től)
Vizual
@silber13: Jó próbálkozás :)

A prohorovkai páncélosütközet, más néven prohorovkai páncéloscsata, prohorovkai csata (németül: (Panzer)schlacht bei Prochorowka, oroszul: Сражение под Прохоровкой) a világtörténelem egyik legnagyobb páncélosütközete volt a Zitadelle hadművelet keretében, amelynek során a Wehrmacht megpróbálta a kurszki kiszögellést elfoglalni a szovjet Vörös Hadseregtől.

A csata 1943. július 12-én, a Szovjetunió kurszki területén (ma: Oroszország), Prohorovka falu közelében zajlott le, ahol a déli irányból támadó, Erich von Manstein parancsnoksága alatt lévő Dél Hadseregcsoport 4. páncéloshadseregének Hermann Hoth-vezette II. SS-páncéloshadteste ütközött meg a szovjet sztyeppi front 5. gárda-harckocsihadsereg alakulataival P. A. Rotmisztrov vezetésével. Az ütközet során a túlerőben lévő szovjet egységek óriási vereséget szenvedtek, harckocsijaik több mint felét elvesztették. Az ütközetbeni német veszteségek csekélyek voltak, így a köztudatban elterjedthez képest a csatát nem a szovjetek nyerték, mivel a németek megtartották állásaikat, sőt az este folyamán még előre is nyomultak

Csak, hogy mindenki tudja miről beszélünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.