A KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese a köztévében azt mondta a 444.hu szerint, hogy aki tudatosan nem akar gyereket, "lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen".

A 444.hu vette észre a beszélgetést a köztévé Család-barát magazinjában. A műsor vendége kedden Pongrátz Tiborné, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese volt, a téma pedig az egyre csökkenő születések és házasságkötések száma.

A demográfus szerint Magyarországon a fő probléma a gyerektelenség és a szinglik számának növekedése. Ez pedig az individualizmus, az önzés és a hedonizmus irányában tolja el a társadalmat.

"Nem az van, hogy a magyar nők nem akarnak gyereket, hanem halogatják a szülést, és a végén kifutnak az időből. Aki tudatosan nem akar gyereket, olyan, hát lehet, hogy pszichológusnál van, de meg is érdemli, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez menjen. Tudatosan nem nagyon van ilyen" – fejtette ki velős véleményét a szakember. A műsort vezető Novodomszky Éva nem reagált semmit – írja a lap.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ha ez a nő demográfus (is), akkor nagyon jól kellene ismernie az egzisztencia, a biztos munkahely, a kiszámítható gazdaság összefüggéseit a gyerekek születési számával!
Ő most vagy csak hátsót fényezett, vagy szakmájához kókler.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
gabrella hogyne láttam volna.cigánymentes kisfalunkban az éveleji papirkitöltögetös elsö szülöin ha nem tudnám is kederülne ki miböl él.14 böl 3 an nem voltunk gyermekvédelmisek.ebböl az egyik a falujegyzöje.nekem is 3 van.ugy vettem észre minél nyomorultabb annál gátlástalanabbul szül. a lányom volt osztálytársa,nagyon okos kislány volt ölég szar háttérrel,17 évesen az elsö 2 éve a második gyereket alkotta.kimaradt a gimiböl,az életbe nem fog visszajutni.a lányom nem rég mult 21.csalédipótlékból nem lehet eltartani rendesen egy gyereket.ezért nem jó a megélhetési jelzö.ha 47 ooo böl nem lehet megélni,akkor családiból igen? nem megy a válaszgomb,próbálkozásaim ellenére se.mi a tosz lehet?
modera
@JAJMÁR: A bunkóskodás nem tetszik, és te is vigyázz, mert jó úton jársz afelé...
JAJMÁR
@modera: Engem nem lehet fenyegetni! ÉRTED? Senkinek!
darwin
@modera: Pont azért ,mert tudom,nem értem,hogy másnak miért ajánlgatod,mint lehetőséget.
modera
@JAJMÁR: Senki nem fenyegetett, én csak felhívtam a figyelmedet...
bakegya
@gabrella: azt nem lehet mert emberi jogot sért-de van rá gyógyszer, csak drága-ezért választja az erősebbik kutya az olcsóbbat!!!-iróniával olvass mert komolyan mondom és nem csak gondolom , ezt tapasztalom,szerte amerre csak járok-kelek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.