A Fidesz szóvivője szerint a baloldal a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban már bebizonyította, hogy mennyire alkalmatlan a munkahelyteremtésre.

Zsigó Róbert hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a "Gyurcsány-koalíció" ma a foglalkoztatás területén is elvitatja a magyarok teljesítményét, és meghamisítja a tényeket, csakúgy, mint 2010 előtt. Holott a "hét fő bűnük" közül talán éppen az a legsúlyosabb, hogy 2002 és 2010 között munkanélkülivé tettek mintegy 250 ezer embert, a foglalkoztatottak száma pedig eközben százezerrel csökkent – fűzte hozzá.

Megjegyezte: nem csak hogy kevesebben dolgoztak, de a munkavállalók – akik a "Gyurcsány-program megszorításainak első számú célpontjai" voltak – terhei is egyre nőttek az alatt a nyolc év alatt, a fizetés nagy részét elvitte az adó, ráadásul az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét is eltörölték.

Ezzel szemben ma 22 éves csúcson van a foglalkoztatottság, négymilliónál is többen dolgoznak Magyarországon, a munkanélküliségi ráta pedig tavaly az európai átlag alá csökkent – hangsúlyozta a kormánypárt szóvivője. Hozzátette, hogy mindeközben a munkavállalók terhei csökkennek, sőt a Fidesz további adócsökkentésben gondolkodik. Felidézte azt is, hogy béremelési program indult a pedagógusoknak, az egészségügyben, valamint a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozóknak.

Azzal kapcsolatban, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány a korábbi Gyurcsány-kabinet intézkedését vette alapul a gyed extra bevezetésével, Zsigó Róbert azt mondta: a volt miniszterelnök és pártja megint hazudozik, hiszen a baloldali kormányzás idején elvették a nőktől a hároméves gyest, a családoktól az adókedvezményt, és ha Gyurcsány Ferencen múlt volna, a családi pótlékot is megadóztatta volna, amit végül az Alkotmánybíróság akadályozott meg.

A sajtótájékoztatón megkérdezték a Fidesz szóvivőjét a német megszállás tervezett budapesti emlékművéről, amelyről azt mondta: biztosak voltak abban, hogy a "Gyurcsány-koalíció" ezt az ügyet, a német megszállás áldozatainak szóló emlékmű ügyét is félremagyarázza majd.

Végül szóba került a vasárnapi nagykátai időközi önkormányzatiképviselő-választás is, amellyel kapcsolatban a Jobbik hétfőn azt közölte: büntetőfeljelentést tesz, mivel a helyi választási bizottság megállapította, hogy az MSZP-Együtt jelöltje valóban megsértette a kampánycsendet a szavazók szervezett szállításával.

"Megdöbbentő, hogy újra és újra választási csaláson kapják a baloldalt" – kommentálta az ügyet Zsigó Róbert. "Baja, Fót, most pedig Nagykáta: úgy tűnik, hogy választási csalás ott van, ahová a Gyurcsány-koalíció beteszi a lábát" – fogalmazott.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
"a baloldal ... már bebizonyította, hogy mennyire alkalmatlan a munkahelyteremtésre".

A Fidesznek mindenre van egy jó válasza:

erre elüldöztek több százezer, többnyire fiatal, jól képzett munkaerőt külföldre
és legalább 200.000 munkavállalóból közmunkást csináltak

Hogy eltakarják a hatalmas munkanélküliséget, mindkét csoport munkavállalóként szerepel a statisztikákba, minél több lesz a közmunkás és a külföldön élő magyar annál jobban teljesítünk.

Ezért sírjuk vissza a bukott baloldalt, amikor rosszabbul teljesítettünk ugyan, de a többségnek volt biztonságos megélhetése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.