Az életének 93. évében, pénteken elhunyt Jancsó Miklóst, Balázs Béla-díjas, kétszeres Kossuth-díjas alkotót, kiváló művészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti – közölte a tárca három nappal később, hétfőn.

A tárca az elhunyt családjával közösen gondoskodik Jancsó Miklós temetéséről – olvasható a közleményben, amely felidézi a filmrendező életútját.

Korábban a Facebookon írtuk:

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
"Jancsó Miklós valószínűleg másra sem vágyott egész életében, mint arra, hogy egy minisztérium a saját halottjának tekintse, ha eljön a nap. Erre a kisajátításra tellett a magyar államnak, egyetlen bekezdésnyi személyes méltatás helyett. A The New York Times erre képes, a NER erre. A közleménnyel a NER megint bebizonyította, hogy nem volt gyerekszobája, kulturális vagy politikai másképpgondolkodó teljesítményét még halála után sem ismeri el. Másra gondolni ugyanis kizárásos alapon nem tudunk."

propeller.hu/itthon/2866853-jancso-sajat-halott#c1026650
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@dömdödöm: Teljesen igazad van. Ma hosszú idő után én is belenéztem a közvetítésbe hátha mondanak valamit Paksról de kár volt.
Bolseviktor elvtárs főbohóc lökte a sódert a két csira meg röhögcsélt rajta mert ők is tudják hogy zorbánc hazudik de nem érdekli őket.
Sajnos cirkuszt csináltak a parlamentből, nem érdemes nézni a közvetítést.
coni
Megkérdezték Andy (Palácsik) Vajnát mi a hivatalos véleménye a kormánynak.
Jó hogy nem ugyanazt mondta mint a Magyar Filmfesztiválról.
Desischado
Meglátszik, mibe nézik azt, aki kúltúrális értéket adott az országnak! Szégyen!!! Nyugodjon Jancsó Miklós békében!
Dr. Felipe
Hát mert Jancsó Miklós balliberális gondolkodású ember volt és hát ilyenkor a nemzeti göbbelsi kultúrminisztériumnak minimum három napig kussolni kell hogy mindenki megértse hogy ki hova tartozik még holtában is.
Három nap után viszont cinikus módon rögtön saját halottjuknak tekintették a filmrendezőt. Hát ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.