Kovács Pál energetikai államtitkár egy huszárvágással megfelelt a paksi kritikusoknak, egyszer s mindenkorra lezárva a több évtizedes adós sorba taszító titkos megállapodás vitáját.

A Fenntartható fejlődés bizottságban folyó mai vita során Jávor Benedek bejegyzése szerint a fideszes államtitkár arról beszélt, hogy nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a Napban is nukleáris folyamatok zajlanak le, és a napelemek is azt hasznosítják.

"A Monty Python végleg befoglalta a parlamentet. A paksi paktumról a Fenntartható fejlődés bizottságban folyó vita során a Kovács Pál energetikai államtitkár azzal érvel, hogy nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. Itt valami nagyon félresikerült bohóctréfa áldozatai vagyunk." – tudósított Jávor a Facebookon.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Úgy látom lebukott még egy fityeszes, aki még az érettségijét is vette, mert aki nem tudja, hogy mi a különbség a maghasadás és a magfúzió között, arra nehéz szavakat találni...

És ez az ember államtitkár? Mi több, energetikai államtitkár?
Ezek után milyen tudást lehet feltételezni arról az emberről, vagyis Orbánról, akinek az ilyen Kovácsok adnak szakmai tanácsokat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Desischado: @kkalman: Megnyugtatásul megemlítem, hogy 50 százalékos MOL tulajdonnal 2008 óta foglalkoznak már Magyarországon a geotermikus energia hőerőművi kiaknázásával, a cég neve CEGE.
Web oldaluk: www.cegeltd.com/
Boszi27
@kkalman: Azért linkeltem be a cikket, hátha van itt valaki hozzáértő ember, mert nekem energetikából kissé hiányos a műveltségem.(teljesen műszaki analfabéta) Kíváncsi voltam milyen szakmai megalapozottsága van a cikknek. Már elolvastam F_Viktor reagálását, látom hogy szakmailag nem áll meg a cikk. Még van a makói földgáz-helyzet. Nem tudom ott mi lehet az igazság úgy szakmailag érdekelne, és nem pártalapon
F_Viktor
@Boszi27: A Makó-árok palagáz témáját @spu00: olvasótársunkkal nemrégen körbejártuk, itt olvashatsz róla:
propeller.hu/nagyvilag/2860112-fidesz-kadar-utjat-jarja-unnepel#c1024516

Lényege, hogy van, nagy mennyiségben létezik a palagáz, de olyan, a világon egyedülálló mélységben, ahonnan felhozni, kitermelni, a hagyományos technológiákkal még nem gazdaságos.
Reményre jogosító hír, hogy a kitermelési joggal rendelkező TXM nem adta fel, valamint a a technológiai kutatásban a világon élenjáró, legnagyobb tapasztalattal rendelkező ExxonMobil is keresi a lehetőséget.
csagyi
Ez egy 2/3-s válasz volt.Ezzel mélyen lealázta a hozzáértőket,a gondolkodókat,a parlamenti társait és azokat akik megbízták az ügyeik képviseletére.A magam részéről meg vagyok győződve,hogy nála nem a tudás hiánya az ok az ehhez hasonló válaszokra.Ezen a szinten
gyurcsányoznak,ballibsiznek,nyolcéveznek.A korrekt viselkedés nem egyetemi tananyag,a falkaszellem támasza hozza ki a gyökér "műveltséget".
agnes200
Globális felmelegedés van. 20 év múlva Magyarországon még melegebb lesz. Vagyis téles alacsonyabb lesz az energiafogyasztásunk, nyáron a kánikulában egyre magasabb. Pont akkor lesz a csúcsfogyasztás, amikor a napsütés is csúcson lesz. Ha a németeknek jó a napenergia, akkor NEKÜNK MIÉRT NEM JÓ? 20 év alatt rengeteget fog ég fejlődni a napkollektorok és napelemek hatásfoka. És azzal még a globális felmelegedés ellen is tennénk: levesszük a hőt a környezetből. Ehelyett egy veszélyes üzemet építünk az országunk közepébe. A Dunában meg melegvíz fog folydogálni Pakstól lefelé... mire lehűt 6 blokkot... plusz az atomhulladék és a kiszolgáltatottság az oroszoknak... De hurrá, a KÖZGÉP tulajdonosai meggazdagodnak! Jut belőle minden jótevőjüknek is. Megéri, nem?
bubu1
Csernobilkor hol voltatok?Most megnézhetitek, hogy jutott-e rendesen mindenkinek az atomfelhőből.
subba.blog.hu/2014/02/10/csernobilkor_hol_voltatok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.