Kovács Pál energetikai államtitkár egy huszárvágással megfelelt a paksi kritikusoknak, egyszer s mindenkorra lezárva a több évtizedes adós sorba taszító titkos megállapodás vitáját.

A Fenntartható fejlődés bizottságban folyó mai vita során Jávor Benedek bejegyzése szerint a fideszes államtitkár arról beszélt, hogy nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a Napban is nukleáris folyamatok zajlanak le, és a napelemek is azt hasznosítják.

"A Monty Python végleg befoglalta a parlamentet. A paksi paktumról a Fenntartható fejlődés bizottságban folyó vita során a Kovács Pál energetikai államtitkár azzal érvel, hogy nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik. Itt valami nagyon félresikerült bohóctréfa áldozatai vagyunk." – tudósított Jávor a Facebookon.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Úgy látom lebukott még egy fityeszes, aki még az érettségijét is vette, mert aki nem tudja, hogy mi a különbség a maghasadás és a magfúzió között, arra nehéz szavakat találni...

És ez az ember államtitkár? Mi több, energetikai államtitkár?
Ezek után milyen tudást lehet feltételezni arról az emberről, vagyis Orbánról, akinek az ilyen Kovácsok adnak szakmai tanácsokat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
almosd
Kovács Pali neked már az atomok bomlasztják az agyadat,na ezért nem kell nukleáris forrás.
Citromka
Palika, fizikából egyes, ülj le! Aki hülye mért szól bele?
human
A nap 73,5%-ban hidrogénből áll, amely a központjában zajló MAGFÚZIÓ során héliummá alakul. Ez fúziós folyamat és nem fissziós, mint a paksi.
magfuzio.hu/
Fúziós erőművön már kísérleteznek és áramot is termelt már. Tíz év és épülhet az első fúziós erőmű, ami környezetbarát technológia.
human
És ezek döntenek a hátunk mögött Paksról. Kezdhetünk félni.
F_Viktor
Úgy látom lebukott még egy fityeszes, aki még az érettségijét is vette, mert aki nem tudja, hogy mi a különbség a maghasadás és a magfúzió között, arra nehéz szavakat találni...

És ez az ember államtitkár? Mi több, energetikai államtitkár?
Ezek után milyen tudást lehet feltételezni arról az emberről, vagyis Orbánról, akinek az ilyen Kovácsok adnak szakmai tanácsokat?
adrenalink
Lehet, hogy ez a Pál is plagizálás útján szerzett diplomát...?
coyote3
B@szki ez az energetikai álomtitkárunk...:)))) Király!
F_Viktor
@human: Ma írtam egy másik cikkhez, hogy az orbáni vízió alapján 2050-ig a mostaninál jóval magasabb lesz a villamosenergia ára (figyelembe véve az elektromos hálózat bővítését, új atomtemetők létesítését), olcsó majd csak a hitelek kifizetése, azaz a megépítést követő 30 év után lesz lehetséges.
Addigra Európában (is) rég fúziós erőművek biztosítják majd a villamosenergia számottevő részét, s az orosz elkötelezettség miatt vagy lesz 20-30 évs hátrányunk, vagy idő előtt, azaz a megtérülés előtt be kell zárnunk Paksot.
Senara
Államtitkár: De hát a Nap is atom!... én csak nézek körbe és keresem a kandi kamerát . Ilyen "emberek" döntenek a sorsunkról , gyermekeink .unokáink jövőéről .
human
@F_Viktor: Én is így gondolom. Drága áramunk lesz veszélyes erőműből miközben máshol már az új technológiával termelnek. Nyugat inkább még tíz évig inkább importál, megújuló erőműveket épít, hogy aztán megépítse a fúziós erőművet. Mert ők tudnak hosszú távon tervezni.
De mindentől függetlenül, miért nem volt versenyeztetés a kivitelezésre? Miért nem hallottunk már évekkel korábban ilyen horderejű tervről? Hol vannak a tanulmányok? Miért kell titkosítani. Szóval nagyon bűzlik ez az egész.
joopapa
www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/klima-es-energiaugyi-allamtitkarsag/az-allamtitkar/kovacs-pal-eletrajza! Na most ez az életrajz vagy hamis, vagy ez a pál gyerek sokat volt a napon és elvitte a napocskában lévő sugárzás a fejében lévő agysejteket!! De így még alkalmasabb a fidess maffiába, mert a don vittorio nem nagyon szereti ha valaki a bandában okosabb nála!
F_Viktor
@human: A versenyeztetést én is hiányolom.
Valamelyik kormánytag ma azt nyilatkozta, hogy "FELTÉTELEZEM az orosz ajánlat volt a legkedvezőbb..."

Érdekes mondat egy olyan felelős személytől aki döntéshozó pozícióban van.
Egyáltalán tudja, vagy feltételezi, hogy volt versenyeztetés?
Mi alapján feltételezi, hogy az orosz az anyagilag legkedvezőbb ajánlat?
Ez is igazolja, hogy sem a kormányban, sem a fityesz frakcióban nem tudtak konkrétumokat Paks bővítéséről, ez egyedül Orbán magánakciója volt.
A Tündik bündije
Gondolkodás helyett inkább innia kéne, az talán meglátszik rajta...
Dr. Felipe
Na ez az idióta is elmehetne fűtőnek a Naphoz. Esze már megvan hozzá képzettség meg nem számít.
Brother Louie
@joopapa: köztisztviselőknél nem divat a tudás. Utóbbi példa az az ostoba Tolnainé, aki össze vissza vásárolt magának papírokat, mikor meg kiderült még ő vagdalkozott.

Legutóbbi meg ez a tálentum.

Mellesleg hol van Illés Zoltán a Nemzeti Környezetvédő? Máskor ugat össze vissza, most nagy a csend.
joopapa
@Brother Louie: Illés, ő látta a tolnainé( a kisbetű szándékos) diplomáját :) Bennem ez ragadt meg ebből a pökhendi arrogáns senkiháziból: www.youtube.com/watch?v=9aZVD_bMeNE
Brother Louie
@joopapa: jó, de Tolnainét aztán elzavarták mint a macskát ... Szóval oda. Mett hazudott össze vissza.

Most akkor mit látott tulajdonképpen Illés doktor?!
Brother Louie
@joopapa: azért az tudod mit jelent, ha a Környezetvédelmi Államtitkárság úgy bólintott rá a paksi atom papírjaira mint Tolnainé nemlétező diplomájára!?

El kell kezdeni körbebetonozni a lakásokat vész esetére. Jó vastagon.
Nil
Meg én is meg minden körülöttem - de ez nem indokolja egy atomerőmű építését amikor már tudjuk mennyire ártalmas, hogy a fűtőelemek megfelelőtárolása mekkora gond és amikor már rengeteg környezetbarát energiaforrás létezik - nyilvánosan és az energiaszektor vezetőinek fiókjában jól eldugva - nehogy már ingyen legyen az energia ha drágán is el lehet adni.
Pár éve láttam egy filmet-magyarországi tanyákra szélerőműveket telepítettek ami biztosította a tanya energiaellátását - persze volt villanyóra. És emlékszem arra a bácsira is Vitray Tamás műsorából aki maga oldotta meg valami elektrolittal az energiaellátását - próbáltam megkeresni de nem találtam rá sehol.
joopapa
@Brother Louie: De mikor zavarták el, ha nem bukik le még mindig ott van a helyén. Hogy mit látott az illés? Lehet semmit csak ezt mondta! A mini elnökünket nem érdekli senki véleménye, szerintem meg se kérdezte őket!
human
@Brother Louie: Illés Annyit mondott, hogy időgéppel menne vissza és megakadályozná Paks megépítését:
propeller.hu/itthon/2867102-allamtitkar-idogeppel-akadalyozna-meg-paks
Brother Louie
@joopapa: nézd engem nem zavar, ha egy köztisztviselő buta, az a bajom: kicsit sokba kerülnek.
joopapa
@Brother Louie: Engem zavar! De ez legyen az én bajom:) Hát igen ne occo, drága! Jó éjszakát és fidess mentes szép álmokat!!!
F_Viktor
@Nil: Hogy az atomhulladék tárolása mekkora gond és mekkora anyagi teher, csak pár szám:
2012 év végén kezdték el hulladékkal feltölteni Bátaapáti mellett felépült atomhulladék temetőt.
Ez csak kis- és közepes aktivitású anyagok tárolására alkalmas, vagyis csak pl. a reaktorok közelében használt, sugárzásnak kitett szerszámok, a szellőzőrendszer szűrői, a dolgozók bizonyos ruhadarabjai, a takarítás közben használt anyagok, stb. tárolására alkalmas.
Ez 250 méter mélyben, gránitba fúrt tárolót jelent.
68 milliárd forintba került megépítése. Üzemeltetése sem két fillér.
Jelenlegi kapacitása 4 600 darab szennyezett hordó. Am nem nagy, tehát gőzerővel bővíteni kell.
Mivel a biztonságos tárolást 600 - 1 000 évre biztosítani kell, ezért nagyon fontos a tároló kőzet.

DE! A nagy aktivitású hulladékot egészen más tészta tárolni. Ezek tárolása már több, mint 100 000 évet igényel! A tároló kőzet neve aeurolit, de még Boda helység mellett még mindig csak izotópos kísérletek folynak a tároló kiválasztására.

Mint látod, ezeknek a tárolóknak százévekig, illetve százezer éven át biztonságban kell tartaniuk a hulladékot. Tehát nem lehet semmiféle baleset, természeti katasztrófa, mert ellenkező esetben kiszabadulhat a halál, szennyezheti a vizet, stb.
kkalman
@adrenalink: Mér, van neki diplomája?
kkalman
@joopapa: Letiltották ennek a nagyon sötétnek az életrajzát.
F_Viktor
@human: Nemrég egy fórumon a fityesz trolljai a fúziós technológia hátrányaként hozták fel, hogy baleset esetén a Föld helyén egy fekete lyuk lesz :-))
karma1
@human: en mar jo ideje felek, koszi...:-(( Miert pont az iskolakerulokbol alakult ez a kormany? (Mert nyilvanvaloan csak egy olyan ember allithat ekkora baromsagot, akinek koze nem volt az iskolahoz...:-(((
kkalman
@F_Viktor: Ezeket az időintervallumokat, illetve, hogy eközben nem történik semmilyen természeti katasztrófa, és az emberi hülyeség okozta károk is közelíteni fognak a nullához, senki és semmi nem garantálhatja. És ebből az emberi hülyeség a nagyobb kockázati tényező.
F_Viktor
@kkalman: Az sem megnyugtató, hogy a döntéshozók között az ilyen tudással rendelkező Kovács osztja az észt, ki tudja mit sóz ránk a Nagy testvér.
kkalman
@F_Viktor: Azon sem lennék meglepve, ha Paksból is Fidesz közeli cég(ek) húzná(k) a legnagyobb hasznot. Mert ne felejtsük, van egy mindenhez értő KÖZGÉPünk is egy Simlicskával az élen.
Macsi
a Nap is atom... meg van, akinek az agya is atom-nyi :D
Macsi
@kkalman: nyilván azért, mert fizikus a végzettsége :D
nehogymá
szólok előre,az én testem is rendelkezik ilyen olyan "atommal",de nem ér rám alapozni egy kohót
human
@karma1: Mikor a fideszt újraválaszották 2010-ben arra számítottam, hogy jólöltözött művelt, bár kicsit maguktól elszállt értelmiségiek fogják vezetni tovább az országot. Gondolni nem mertem arra, hogy tudásukat megvásárolt idióták gyülekezete lesz, akiket egy focista fog terelgetni a pályán.
kkalman
@Macsi: A diplomáját a moszkvai GUM áruházban vette?
Macsi
@kkalman: akkor minimum atomfizikus lenne! De szerintem már a csillagászati résznél lemaradt... Különben nem mondaná azt tulajdonképpen, hogy konkrétan nukleáris sugárzást használunk "első kézből" energiaként a napelemeken keresztül. Kiváncsi lennék, hogy szerinte pl. a napszél micsoda... atomrobbanás utáni gombafelhő?
F_Viktor
@kkalman: Ez kérdésként fel sem merült bennem, aztán pár nap múlva Orbán is megnyugtatott, hogy magyar beszállítókkal már egy éve tárgyal.
Csakis az atommutyi miatt volt ennyire fontos a szerződés megkötése.
F_Viktor
@human: Írod:
"Mikor a fideszt újraválaszották 2010-ben arra számítottam, hogy jólöltözött művelt, bár kicsit maguktól elszállt értelmiségiek fogják vezetni tovább az országot."

Nekem nagy meglepetést nem okoztak, mert egy olyan párt aki választások előtt az elmúltnyócév hibáival kampányol, akinek a gazdasági programja abból állt, hogy első lépésben drasztikusan csökkentjük az adókat, ettől megnő a fogyasztás, ami emelkedő pályára állítja a gazdaságot, attól többet nem vártam (egyébként a Jobbik mostani programja is hasonlóan egy nagy semmi, egy légvár, számok nélkül).

Amire nem gondoltam, hogy nagyon rágyúrt a társadalom megosztására, összeugrasztotta, bűnbaknak kikiáltva a kiszolgáltatott társadalmi rétegeket, mint a korkedvezményes nyugdíjasokat, munkanélkülieket, rokkantnyugdíjasokat, devizahiteleseket, stb.
Egyedül arra vigyáz, hogy szegény - gazdag háború ne legyen, mert tudja, hogy a 4 millió kisemmizett szegény elsöpri hatalmát.

Eközben a piacverseny durva állami beavatkozásával kitermelte az elvhűek milliárdos rétegét akik hosszú ideig anyagi támogatásával (gazdasági) hatalomba tudja tartani.
Nézd meg, hogy 2000-2002 között 5 milliárdos vagyonnal az ország leggazdagabb top 50 listán lehetett lenni, most, a gázszerelő szakmunkás végzettségű haver 6,9 milliárddal "csak" a 88. helyet foglalja el.
kkalman
@F_Viktor: Lassan össze sem lehet számolni, hogy hányadik mutyinál tartanak.
Macsi
„Íme, Atom Anti, a hangya, a fürge, a bátor ki minden bűnt meggátol s oly parány, hogy nagy talány, erejét honnan vette. Ki gyönge, tüstént hívja őt: Anti megküzd helyette. Ökle, mint a pöröly, hát vele ne pörölj. Mert mily kicsi ő, oly nagy hatalom: Anti az Atom.”

Bocs, nem bírtam ki... de még a végén atomhatalom leszünk :D
F_Viktor
@kkalman: Minap, a MOB egyenruhamutyi miatt úgy fogalmaztam, hogy minden hétre jut egy mutyi.
Bár a múlt héten kiderült egy gázmutyi is, a múlt hétre kettő jutott :-) A fijjúk érzik a vereséget, s még lenyúlják amit lehet. Még egy kaszinómutyi várható, + a meglepetésmutyik :-)
F_Viktor
@Macsi: Írod:
"...még a végén atomhatalom leszünk :D"

Ha atomhatalom nem is, de Európa atom-szemétdombja még lehetünk, mert azon sem csodálkoznék, hogy Orbán legújabb évszázad üzlete az lesz, hogy begyűjti Európa összes atomhulladékát. :-((
Macsi
@F_Viktor: akkor atomkakasok leszünk. Vagyis én atomtyúk, de mindenkinek kedve szerint. Olyan vaaaaagy, mindig mindenben a negatívumot látod, pedig dübörgünk mint állat... :D
radios45
miket hord össze ez a baromarcú államtitkár?
A mai modern fotóvoltaikus elven működő napelemeknek mi a fa. Köze van a nukleáris energiához, avagy a nap tevékenységéhez, abban lejátszodó folyamatokhoz, semmi köze nincsen.
Ez a kötcsög nem járt fizika órára, tájékozatlan s.fej.
dömdödöm
világos ! pár milliárd év múlva orbán nyomdokán megy majd a harc hová tegyék a kimerült
Nap 1 -et és ki építi meg és hogyan mellé a Nap 2-t :-)
dömdödöm
Orbán elmegy putyinhoz hogy télen nagyon hideg van itt kéne egy nap 2
a fidesz laboránsai kiszámolták úgy csökkenthető szinte 0-ra a rezsi :-)
szaboria1
@joopapa: Már nem olvasható 404 error.
töky
@F_Viktor: Te F. Viktor ! Bazdmeg én sem tudom mi a különbség a maghasadás és a magfúzió között. Azért még néha benézhetek a propira ?
taglo
Én értek hozzá !!! Most ahogy kinézek az ablakon ,gyönyörűen süt at ,,atom " !!! (napfúzió fenforgása van )
F_Viktor
Legalább te nem az energetikai bizottságban osztod az észt :-)
töky
@F_Viktor: Pedig tele vagyok energiával és néha maghasadásom is van...
F_Viktor
@töky: Ez a poén még mindig kevés az energiabizottság tagjaihoz képest, pedig jót nevettem a fenti írásodon :-)

Jávor szerint olyan is elhangzott érvként a bővítés mellett, hogy ha nem épül meg Paks II, akkor olyan energiahiányba fogunk szenvedni, hogy még a WC-t sem tudjuk majd lehúzni, valamint a geotermikus energiát is a maghasadásnak titulálta :-D
Pisti271
@F_Viktor: A parlamenti közvetítésben, élő adásban elhangzott.
Államtitkári válasz. Ha nem fúj a szél, akkor állhat elő az idézett állapot,
miszerint a WC-t sem tudjuk majd lehúzni és összeomlik a civilizáció.
nezelodo
Egykori naaagy simlicskánk nyugtatta a zembereket, hogy mindenki lehet alanyi jogon hülye. Hát még milyen hülye lesz ha hivatalból előírja neki a főnöke!
Boszi27
@human: Ez nagyon tetszik. Én is így gondoltam. :)
human
Elképzeltem milyen is lenne, ha az informatikáért felelős államtitkár is olyan képzett lenne, mint az energetikai államtitkárunk :D
youtu.be/HVlN2CxHrPg
human
@Boszi27: A jövőbe már bele sem merek gondolni.
kamazuka
Vegyük át mégegyszer.Radioaktív anyagok tulajdonképpen körbevesznek minket.Ilyen a por.Igen az a por melyről azt hisszük,hogy összesöpörtük de mégsem,s ez a por a azon helyiségekben hol van sarok összegyűlik.érdekes,mert érdekes.
vukkocska
Nem olvastam végig a kommenteket, csak az autóbbiakat, ha ezt már valaki írta, bocsi. Látom fel vagyok háborodva az államtitkár bölcselkedésén. Pedig nem kellene. Szerintem ő ettől a Nap-atomtól akkora napszúrást kapott, hogy már teljesen zanza lett. Biztos neki is annyi az iskolai végzettsége és szakértelme mint Németh Lászlónénak, vagy kevesebb. Ez utóbbi is előfordulhat. Mert ez a kormány emberekre szabja törvényeit, és ilyen beosztásokhoz nem kell felsőfokú végzettség.
joopapa
@szaboria1: Most ezt miért vették le? Na ennek akkor talán még a nyoc oskolája sincs meg:)
Boszi27
@radios45: Vszínű a közmunkás-iskolában sem lenne az élvonalban.
Boszi27
@joopapa: Meg fogtok lepődni, ahogy én is:

Kormányzat
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Energiaügyért Felelős Államtitkárság
Az államtitkár
Életrajz

Az államtitkár

Beszédek, publikációk, interjúk
Életrajz
Vagyonnyilatkozat

Kovács Pál életrajza
Kovács Pál

Kovács Pál
energiaügyért felelős államtitkár

Személyi adatok:
1963. január 14-én született Karcagon.

Végzettség:
1982-1988 Moszkvai Energetikai Egyetem, mérnök-hőfizikus képzés, „Atomerőművek és Berendezések” szak
1991-1993 Külkereskedelmi Főiskola, közgazdász, levelező szak

Szakmai életút:
1988-2004 Paksi Atomerőmű Rt., osztályvezető, a műszaki vezérigazgató-helyettes műszaki titkára, kapacitás fejlesztési pályázat atomerőművi projektjének vezetője, a vezérigazgató műszaki titkára
2004-2009 OECD Atomenergia Ügynökség (Nuclear Energy Agency – NEA), atomenergetikai szakértő, nemzetközi kutatás-fejlesztési projektek támogatása
2009-2010 Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, Energiagazdálkodási és Szabályozási Főosztály, atomenergetikai szakértő
2010-2012 Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, helyettes államtitkár

Családi állapot:
Nős, 2 leánygyermek édesapja

Nyelvismeret:
Orosz, angol és francia
joopapa
@Boszi27: Ezt én olvastam, tegnap fel is raktam csak onnan levették! Ezért írtam ironikusan hogy nincs meg a nyolc általánosa sem!www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/klima-es-energiaugyi Ja és meglepődtem hogy egy tanult ember hogy mondhat ekkora baromságot, ja és főleg szakmabeli mármint az atomenergiában!!!
F_Viktor
@kamazuka: Írod:
"Radioaktív anyagok tulajdonképpen körbevesznek minket."

Beszéld meg a CÖF-ös Szélessel, talán ötleted alapján előrukkol végre az októberre ígért végtelen és ingyenes betáplálású magyar energiacellával :-)))
lajospapa
Öregapám mondta: Ha az Isten hivatalt adott, észt is adott hozzá. Ennyit!
Pisti271
Einstein tehet az egészről és még Nobel-díjat sem kapott érte.
Ő előtte külön törvénye volt az anyag és energiamegmaradásnak, aztán kiderült,
ezek egymássá is át tudnak alakulni.
@töky: Ha kis részecskákből rakunk össze nagyobbakat, a keletkező anyag tömege
kisebb, mint a kiindulási. (ez a fúzió, ami pl a Napban is lejátszódik)
Vannak annyira nagy atommagok, amik már instabilak, ha megpöcköli őket egy
részecske, hajlamosak kisebbekre szétesni. Itt is az a helyzet, hogy a keletkezett
tömeg kisebb, mint ami szétesik. (ez a maghasadás)
A folyamatok során az eltűnő tömeg mindkét esetben energiává alakul. (E=mc²)
JAJMÁR
Ja, értem. Két lehetőség van, az egyik, hogy egyáltalán nem ért hozzá, -ez kiesett- a másik, hogy "szakbarbár", őt csak és kizárólag a saját területe érdekli, de annyira, hogy azt mindenáron és mindenek fölött szajkózza, és mindenki mást h@lyének néz.
Ráadásul itt a lehetőség, nagy szakmai és a politikai karrier előtt.
Na, ez is elvesztette már a talajt...
F_Viktor
@JAJMÁR: Van egy harmadik lehetőség is, én erre szavazok. :-)
Még őt is a Vezér utasítja, ő adja parancsba a szavakat, hogy mit mondhat. Szó szerint.
Ugyanezt tette Eltolcsyval is, aki belement egy olyan játékba, hogy addig elismert szakemberként 2010 év végén már a szakma rajta röhögött, a fejüket fogták ha megszólalt.
JAJMÁR
@F_Viktor: 17:40 Valóban, ez a magyarázat lehet a nyerő :) Elég nagy baj !
nemsemmi
Eddig nem ismertük a szerződés részleteit.
Nem tudtuk, hogy az oroszok a paksi 5-ös és hatos blokkot Pakstól 150 ezer km-re kívánják megépíteni.
Amennyiben ez így van akkor rendben, de a megtérülés azt hiszem nem valószínű.

Amúgy meg, ha már az államtitkár is ennyire tisztában van azzal, hogy a földnek rendelkezésére áll egy hatalmas nukleáris erőmű, a Nap, akkor inkább napelemtelepek építéséről kellett volna tárgyalni nem pedig egy atomerőműről.
F_Viktor
@JAJMÁR: A fityesz maga Orbán - Habony páros, a kurmány maga Orbán - Habony páros...
kukac50
A Napnak nincsen hulladéka ! Nem kell tároló neki. Ami veszélyeztetné az emberek egészségét.
kkalman
@radios45: ma, 06:23
Azért lehetett belőle energiaügyi államtitkár.
Desischado
@Pisti271: Leírtad a lényegét a fiziónak, és a maghasadásnak! Én aluliskolázott vagyok, és ráadásul a reál tárgyakhoz sík hülye voltam mindig, de ennyit még én is tudok! Akkor mehetek Atomfizikusnak? Ha az energiaügyi államtitkárnak lehet, akkor nekem is, okés? Jól mondta Joopapa, Hazugovicsnak ilyen "észlények" kellenek! A helyében kisülne a szemem a szégyentől!
radios45
@kkalman: Igen értem, én is úgy hiszem.
egyébként tegnap du. hallgattam az O.gy.ben a Szabó Rebekát, felszólalásait, /rezsicsökkentés volt a téma+Paks/,és nagyon okosan jól elmondta, mi várható ezzel kapcs.ban 1év múlva, megkérdezte az államtitkár et.tól +fidess-től meddig hűlyitik az embereket rizsacsökkentés 1-2-3címén.
A megújuló energiaforrásokra is kitért, arra hogy milyen sok lehetőség lenne vízierőművek, szél energia, és felháborodott azon, miszerint egyik kormány sem támogatta +ezeket, holott ígéretekett tettek korábban,
Paksról is előrelátóan, megfelelő rálátással, szakmai hozzáálással nyilatkozott, a többiek hozzá sem tudtak szólni, söt igazából alig hallgatták meg.
Szégyen az is ami itt megy, Paksi bővítés címszóval.
Senki ne, tud semmit, senkit nem kérdeztek meg, a kormánypártiak nem értenek hozzá, hozzá se tudnak szólni, érdemben, de azért biztosan megszavazzák, ezt i.
263szavazattal persze szokásuk szerint, előre eldöntve.
bukfenc
@F_Viktor: Van olyan okos mint a főnöke!! :))

Bár orbáncot alul múlni nem kis teljesítmény!
Desischado
@Boszi27: Az eszem megáll!!! Persze, hogy titkolják a nyomorultak, mert milyen lenne már, ha nem függenénk tőlük! Pedig ezzel elindulhatnánk a felemelkedés útján! De akkor hova lenne a nagy hasznuk?! A mocsok gazemberek!
kkalman
@Boszi27: @Desischado: Ha csak a fele igaz, akkor országunk vezetőit, 50 évre visszamenőleg a Dunába kellene lőni, hazaárulás miatt. Megérdemelnék, pártszínektől függetlenül.
F_Viktor
@Desischado: Nem kell mindennek bedőlni, ez a Vén István csak egy szélhámos, a 90-es évek közepén kárpótlási jegyeket vásárolt fel az országban több ezer magánszemélytől, fizetni pedig elfelejtett, ezzel kb. 600 millió forinttal károsította meg őket. Ezért került 7 évre börtönbe.

Ezenkívül elhiszed, hogy egy termálkútból több energiát lehet nyerni, mint Kuvait összes kőolajkészlete? :-)))
Valamint ha megnézed a cikkben szereplő erőmű kapacitását, hát az is nevetséges a maga 5 000 kW-jával.
Azaz ez az 5 MW egy nagy semmi, emlékeztetőül, Pakson a 4 blokk bruttó teljesítménye 2 000 MW! Vagyis blokkonként 500 MW.
Ez a Vén féle erőmű teljesítménye egy paksi blokk 1/100-ad része.

Ennek tudatában olvasd el újra a cikket, s garantálom te is jót fogsz rajta derülni :-))
F_Viktor
@Desischado: @kkalman: Megnyugtatásul megemlítem, hogy 50 százalékos MOL tulajdonnal 2008 óta foglalkoznak már Magyarországon a geotermikus energia hőerőművi kiaknázásával, a cég neve CEGE.
Web oldaluk: www.cegeltd.com/
Boszi27
@kkalman: Azért linkeltem be a cikket, hátha van itt valaki hozzáértő ember, mert nekem energetikából kissé hiányos a műveltségem.(teljesen műszaki analfabéta) Kíváncsi voltam milyen szakmai megalapozottsága van a cikknek. Már elolvastam F_Viktor reagálását, látom hogy szakmailag nem áll meg a cikk. Még van a makói földgáz-helyzet. Nem tudom ott mi lehet az igazság úgy szakmailag érdekelne, és nem pártalapon
F_Viktor
@Boszi27: A Makó-árok palagáz témáját @spu00: olvasótársunkkal nemrégen körbejártuk, itt olvashatsz róla:
propeller.hu/nagyvilag/2860112-fidesz-kadar-utjat-jarja-unnepel#c1024516

Lényege, hogy van, nagy mennyiségben létezik a palagáz, de olyan, a világon egyedülálló mélységben, ahonnan felhozni, kitermelni, a hagyományos technológiákkal még nem gazdaságos.
Reményre jogosító hír, hogy a kitermelési joggal rendelkező TXM nem adta fel, valamint a a technológiai kutatásban a világon élenjáró, legnagyobb tapasztalattal rendelkező ExxonMobil is keresi a lehetőséget.
csagyi
Ez egy 2/3-s válasz volt.Ezzel mélyen lealázta a hozzáértőket,a gondolkodókat,a parlamenti társait és azokat akik megbízták az ügyeik képviseletére.A magam részéről meg vagyok győződve,hogy nála nem a tudás hiánya az ok az ehhez hasonló válaszokra.Ezen a szinten
gyurcsányoznak,ballibsiznek,nyolcéveznek.A korrekt viselkedés nem egyetemi tananyag,a falkaszellem támasza hozza ki a gyökér "műveltséget".
agnes200
Globális felmelegedés van. 20 év múlva Magyarországon még melegebb lesz. Vagyis téles alacsonyabb lesz az energiafogyasztásunk, nyáron a kánikulában egyre magasabb. Pont akkor lesz a csúcsfogyasztás, amikor a napsütés is csúcson lesz. Ha a németeknek jó a napenergia, akkor NEKÜNK MIÉRT NEM JÓ? 20 év alatt rengeteget fog ég fejlődni a napkollektorok és napelemek hatásfoka. És azzal még a globális felmelegedés ellen is tennénk: levesszük a hőt a környezetből. Ehelyett egy veszélyes üzemet építünk az országunk közepébe. A Dunában meg melegvíz fog folydogálni Pakstól lefelé... mire lehűt 6 blokkot... plusz az atomhulladék és a kiszolgáltatottság az oroszoknak... De hurrá, a KÖZGÉP tulajdonosai meggazdagodnak! Jut belőle minden jótevőjüknek is. Megéri, nem?
bubu1
Csernobilkor hol voltatok?Most megnézhetitek, hogy jutott-e rendesen mindenkinek az atomfelhőből.
subba.blog.hu/2014/02/10/csernobilkor_hol_voltatok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.