A paksi bővítésről szóló egyezmény része, hogy az atomhulladékot Oroszországba szállítjuk, ahol 20 évig tárolják, majd visszahozzák Magyarországra. Ennyi idő alatt meg kellene építenünk egy olyan, véglegesnek szánt tárolóhelyet, amilyenből még egy sem üzemel a világon. Felmerült, hogy a kiégett fűtőelemeket Oroszországban újrafeldolgoznák, amit különösen indokolttá tenne, hogy az uránkészletek fogyóban vannak. Ám ez évi több tíz milliárd forintos többletköltséget jelentene a Paks II. üzemeltetésében.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ezek a csinos kis hordók milyen jól mutatnának Felcsúton csak szólni kell az oroszoknak hogy narancssárga hordókba küldjék bolseviktor fényképével ellátva.
Rajta felirat: Vigyázat! (Köz) Veszélyes hulladék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Jo uzletet kotott a taho. Evtizedekre az oroszok rabszolgajava tette a magyarsagot, eladositotta az orszagot es meg a hulladekot is nalunk rakjak majd le.
Gratula te faszfej!
Gondolom nem Felcsut es kornyeke lesz az atomtemeto.
silber13
@nemzeti_nyugdíjas: 14:32-re : És akkor lesz majd a falunak sugárútja, A csúti belizárnak meg sugárúti palotája!
radios45
@Yoda69: Így is van , sajnos ez az igazság.
Eladósítanak minket 40-50évre, ráadásul 5% körüli Euróban felvett hitelekkel, ami évek múlva az egekben lesz, a ft.hoz képest.
Az atomhulladékot meg visszahozzák, vagy az t mondják eltároljuk még 20évig kérem, csak fizessetek birkák +1000mlrd-ot, ha már rosszul döntöttek akkori vezetőitek, és kész.
Az Orbánc, meg a gombnyomogató törvénygyárosok/képviselők/, ha élnek még, azt fogják mondani, ja mi ezt nem tudhattunk hogy ilyen veszélyes, meg olyan körülményes a tárolás, azt meg végképp nem hogy ilyen sokba kerül.
Oszt jó napot, kéz kezet mos.
radios45
@F_Viktor: a csernobili sugárzás igen magas volt,az egykori dokumentum film szerint kb. annyi amit írtál.
A Paksi atomhulladékok biztonságos tárolását Mo-on 1évre sem tudnánk, tudják megoldani, az okosok.
2030-után sem fogják megoldani, amikor lejár a Paks 1, üzememelési engedélye.
Majd köt az akkori kormány, megint egy államközi szerződést, az oroszokkal, sok ezer mlrd.ért, eladósítva az egész országot,
Ez várható.
lópicigáspár
@F_Viktor: Pedig nem annak szántam, sajnos jó esélyünk van rá. Túl kicsi az ország ahhoz, hogy bármekkora tétel atomhulladékot tároljon. :-(
F_Viktor
@radios45: @lópicigáspár: Igazából engem az atomerőmű bővítése nagyon nem érdekel, annak csak anyagi vonzata lesz, vagy 20-25 évig a fogyasztók fizetik a világpiaci ár 2,5-3-szorosát, esetleg be sem üzemelik, vagy idő előtt leállítják, s 5-6-10 000 milliárdot veszít az ország, azt az Zemberek így, vagy úgy, kifizetik.

Az atomhulladék tárolása évezredeken keresztül már egészen más, ott már Magyarország fizikai léte, vagy nem léte a tét.
Nem akarok pánikot kelteni, jelenleg is komoly és pénzt emésztő kutatások folynak a megfelelő kőzetformáció keresésre, s ha ezt szakemberekre bízzák, nem lesz benne mutyizás, üzemeltetése is szakszerű lesz, akkor geológiai ismereteim alapján pár ezer évig biztosan nem lesz probléma. Az, hogy 50 000 év múlva mi lesz az emberiséggel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.