Reálisnak tartotta a polgárháború veszélyét 1988–1989 fordulóján, ezért nevezte az 1956-os őszi történéseket népfelkelésnek, megkérdőjelezve ezzel a rendszer legitimitását – jelentette ki Pozsgay Imre egyetemi tanár, egykori államminiszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Még a végén kiderül hogy pozsgai elvtárs is forradalmár volt.
gibgab
"Földes György a Politikatörténeti Intézet főigazgatója, a múlt terheit újraértelmező történész-albizottság titkára, akit Berend T. Iván akadémikus kért föl tagnak. Akkor fejezte be a Hatalom és mozgalom című könyvét, amely 1989 elején látott napvilágot, s bár a bizottság munkáját alapvetően nem ez a kötet befolyásolta, hanem az elnök határozott elképzelése a megelőző korszakról, a tanulmányból is övé volt az oroszlánrész. Elmondása szerint példátlan az előtanulmányok elkészülésének lázas tempója, s ahogy az idő sürgetésének engedve felpörgetett ütemben dolgozott a bizottság, hiszen a rendszer még állt, miközben az újraértékelése történt meghatározó tudósok részvételével. Amikor a vita célpontjává vált az összegzés, megjelent Pozsgay, aki csupán ezen alkalommal vett részt a szópárbajban. A testület úgy foglalt állást: újra kell értékelni 1956-ot. Midőn világossá vált számára, milyen álláspont kristályosodott ki, sietve távozott. A bizottsági tagoknak ettől kezdve sejtelmük sem volt, mi fog történni. Másnap a 168 órából értesültek, hogy nemcsak elorozta munkájuk eredményét, de saját malmára hajtván a vizet, közhírré is tette. Ezt testületileg is igen rosszul élték meg. Azt érezték, hogy direkt politikai célra használódik fel az a szakmai összegzés, amelyben maguk is odaadóan hittek. Ez ellentétes volt az akaratukkal, és nem tartozott a céljaik közé. A váratlan történések Pozsgay nagyszerű helyzetfelismerését tükrözik, s azt is jelezték, hogy a politikusok hajlamosak nem a saját rangján és értékén kezelni, hanem a számukra fontos részeket kiragadva, gátlástalanul önös céljaikra felhasználni a tudományt."

Innen idéztem, jó cikk:
nol.hu/belfold/20140125-ellenforradalom__nepfelkeles
dömdödöm
Reálisnak tartotta a polgárháború veszélyét 1988–1989 fordulóján
Én akkor az MNH egyik első lépcsős tűzér ezredében szolgáltam és elsőfokú készültségbe voltunk helyezve . Soha nem használtam volna fegyvert saját apám anyám ,testvéreim és barátaim ellen , úgyhogy az estleges polgárháború ha létrejött volna akkor már győztes volt mert ha az életem is rámegy de úgy leteszem a fegyvert mint a szél .
Brother Louie
@Mobil123: amíg talál olyan közösséget amibe belesimul mint egy kaméleon.

Kétharmadék ilyek szenny alakokra vevők. Ez van.
Dr. Felipe
Aszongya pozsgai elvtárs: "Egy milliárdos ne énekelje az Internacionálét"

Gondolom a mellette ülő lézer jankó a fideSS-BohócNP párt milliárdos offshore lovagja meg jót röhögött rajta.
Mobil123
@Brother Louie: Ez az alak anno is gusztustalan aljadék volt!! Igaz akkor mitől változna! Attól hogy most "egyetemi tanár" titulus mögé bújt attól még az ami volt!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.