Magyarországon a megkérdezettek 76 százaléka szerint az állam feladata a nyugdíj biztosítása, ugyanakkor 88 százalékuk azon a véleményen van, hogy mire ők nyugdíjba mennek, az állami nyugdíjrendszer alig fog működni - derült ki az Union biztosító felméréséből....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Néhány évtizeden belül 4 aktív ember kétszer annyi nyugdíjast fog eltartani, de ha folytatódik a fiatalok elvándorlása akkor sokkal többet.
Ebből a meggondolásból született a MNYP-i rendszer, amit a rezsim szétvert. Ma még könyebb lenne azt a 8-10% MNYP tagdíjat félretenni, mint amikor a keresők és nyugdíjasok aránya eltolódik.
Mivel a bérek nálunk a fejlett országok átlagbéreinek kb. 1/3-a, azt nem lehet elvárni a társadalomtól, hogy félre tegyenek nyugdíjas korukra amikor megélni is alíg lehet egy átlagfizetésből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.