A Nemzeti Választási Iroda (NVI) nem tervez vizsgálatot vagy feljelentést az internetre múlt héten feltöltött videó ügyében, amely az NVI nevével visszaélve buzdítja szavazásra a határon túli magyarokat.

Braun Róbert szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatóján felszólította az NVI-t, kezdeményezzen vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki és miért készítette a felvételt, különben az MSZP feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával. Azt mondta, minden jel arra mutat, hogy a film a Fideszé. Hangsúlyozta: a videó megtéveszti a külföldön élő választókat azzal, hogy "manipulatív módon azt a hamis látszatot kelti", Orbán Viktor és pártja támogatása érdekében kell regisztrálni, majd szavazni az országgyűlési választáson.

A Fidesz erre úgy reagált, Braun Róbert állításaival ellentétben választási csalást és hamisítást az MSZP-nél szokás elkövetni.

Az MTI megkeresésére az NVI azt közölte, nem terveznek vizsgálatot vagy feljelentést a kisfilmmel kapcsolatban.

"A videót nem a Nemzeti Választási Iroda készítette, készítésére megbízást nem adott, készítésében nem vett részt, arról nem volt tudomása" – szögezték le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.