Attól, hogy többen dolgoznak – mutatott rá a megrendítően egyszerű válaszra a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

A miniszterelnök szerint szamárság azt firtatni, hogy miért javul a foglalkoztatás, vagyis hogy a közmunka és a külföldi munkavállalás miatt. Orbán Viktor szerint nem ezzel kell foglalkozni, a javulás viszonylagos volta sokkal fontosabb: azért javul, mert többen dolgoznak. Annyian, mint 1992-ben.

Többen dolgoznak a piacon, többen dolgoznak a közmunkában, mert a kormány nem hagyja az út mellett őket – tette hozzá.

Orbán felfedte, mitől nő a foglalkoztatottság

Ugyanakkor idehaza 4 millió ember dolgozik – ennek örülünk – , ám a hasonló népességű Csehországban ez a szám 5 millió fő. Bírálatok helyett ötleteket várunk az ellenzéktől, hogy miként érhetjük el az ötmilliós álomhatárt – fogalmazott a miniszterelnök.

Folytatódik a rezsiharc

A kedvező gazdasági folyamatok, így például a növekedés és a rezsicsökkentés folytatása is cél Orbán szerint. Kiemelte a magyar külkereskedelmi mérleg tavalyi rekordját, szerinte a forint mostani árfolyammozgása ellenére azért nincs baj, mert az ország több árut állít elő és ad el külföldön, mint amennyit behoz.

Még alacsonyabb rezsi és minden magyar embernek megélhetést biztosító munka – Orbán Viktor szerint most ez az a két cél, amelyet reálisan kitűzhetnek maguk elé. A miniszterelnök megismételte egyúttal, hogy továbbra is az egyszámjegyű jövedelemadó híve.

Követik az ukrán eseményeket

Az ukrán válsággal kapcsolatban azt mondta: Magyarország minden eshetőségre felkészült. A kormányfő csütörtökön tett látogatást a magyar-ukrán határ térségében, ahol határőröknél, rendőröknél és kórházakban is tájékozódott.

Orbán Viktor közölte, a magyar kormány igyekszik folyamatosan követni az ukrajnai eseményeket, különösen a kárpátaljai magyarokra próbál figyelni. Hozzátette, hogy a kárpátaljai magyarok körében aggodalom ugyan van, de nyugtalanság nincs.

Beszámolt arról is, hogy ülésezett a magyar operatív törzs, a nemzetbiztonsági kabinet, továbbá a visegrádi országok belügyminiszterei is forródróton vannak, és találkozni is fognak a napokban.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Végtelenül primítíven leegyszerűsített szavak, végtelenül primitív embereknek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@szaboria1: (04:23) Csak az emlék- és jubileumi érméket csinálják a Pénzverdében!

(Egyébként is bankjegyekről írtam és nem "hadováltam", azt meghagyom másoknak!) :)
szaboria1
@verőce21: Pénzjegynyomda még megvan csak elkel olvasni 100% . A magyar érméket is 100%-ban itthon gyártják. MNB alatt megtalálod.
verőce21
@szaboria1: (15:39) Persze, hogy megvan a Pénzjegynyomda, csak nem nyomtatnak benne pénzt! - hanem Kincstári letétjegyeket és egyéb értéket megtestesítő papírokat, (pl. tőzsdén kívüli /OTC/ részvényeket)
szaboria1
@verőce21: Olvasd már el az MNB alatt. Pénzgyártást.
verőce21
@szaboria1: (18:26) Mo. 2001-ben – az Uniós csatlakozás feltételeként - átadta a magyar pénznyomtatás jogát külföldnek.

(Bélyeget, okmánybélyeget, kötvényeket, stb. nyomtatnak már ott csak. És néha fémpénzt.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.