Megrázó videók kerültek fel néhány órája a Youtubera. A felvételen távcsöves fegyverekkel lövik rendőrök és tisztázatlan hátterű fegyveres csoportok a tüntetőket Kijevben.

Az ukrán egészségügyi minisztérium hét ember, köztük két rendőr halálát erősítette meg a csütörtöki zavargások áldozatait összegző közleményében; a tárca szerint a három napja tartó összetűzéseknek összesen 35 halottja van.

Korábban az ukrán elnöki hivatal arról tájékoztatott, hogy rendőrök tucatjai vesztették életüket vagy sebesültek meg az ellenzéki tüntetők és a rendfenntartók kijevi összecsapásaiban. A Reuters szemtanúkra hivatkozva pedig azt jelentette, hogy 21 holttest hever az utcákon a kijevi Majdan közelében, s valamennyi áldozat civil.

Az orosz külügyminiszter eközben a nyugati politikusokat hibáztatta a kijevi zavargások miatt. Szergej Lavrov csütörtökön nyilatkozott Bagdadban, a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a moszkvai diplomácia vezetője azt mondta, hogy a nyugati politikusok provokálják kijelentéseikkel az ukrajnai radikálisokat. Szergej Lavrov a nyugati sajtót azzal vádolta, hogy eltorzítja az Oroszországgal szomszédos országban zajló eseményeket.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Valaki látott a rendőrökön azonosítót, meg jelvényt? Meglepően szervezetten "támadnak" a tüntetők. Ne legyen igazam, de ha netán nem a fityesz nyer két hónap múlva, ugyan ez lesz itt is! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Bezzeg 2006-ban a bátor, igaz magyar fityeszeseink, Jobbikosaink két pofon után Brüsszelig szalajtották Morvai Krisztinát siránkozni, miközben Orbán nemzetközi beavatkozást követelt páncélozott autójának fedezékéből :-)))
F_Viktor
@kacsa0707: Írod:
"Nem sokon múlott, hogy 2006-ban nem ugyanez történt, és nem az akkori vezetőkön múlott."

Arra gondolsz, ha Orbánon múlik, akkor nálunk is 77 halott maradt volna az utcákon, tereken, miután éles lőszer alkalmazását követeli?
brutus
@Hírvadász: Löhetne melle is , nem gondolod !!!
nemkati
@F_Viktor: Csak arra gondolhatott. 2006-ban hányan ragadtak volna fegyvert ha tehették volna. Aki valamit tehetett, az molotov koktéllal, utcakövekkel próbálta nyomatékosítani, hogy kormányváltást akar. Na nem a sanyarú helyzete miatt, hanem az akkori ellenzék, a mostani kormánypárt folyamatos hazugságai miatt. Tényleg nem Gyurcsányon, vagy a kormányon múlt, hogy nem lett polgárháború. Viktoron múlt, akinek egy szavára megmozdult volna a nép, hogy a "gaz Gyurcsányt" elsöpörje. Köszönjük, Viktor! Ha most megint nyerne ez a kormány, akkor a nép, ha képes lesz saját jólfelfogott érdekét képviselni, nem valakinek a szavára, hanem saját felháborodásától kimegy az utcára, és letakarítja a Fidesz bandát. Ha másért nem, hát azért, mert kódolva van a Fidesz választási csalása. Mint eddig minden aljas eszközzel, ezzel is élni fognak. Mondd, hogy én mondtam. :)
F_Viktor
@nemkati: Mint kiderült, 2006-ban a hangadók nem felháborodásukat fejezték így ki, hanem felbujtóiktól kapott 100 000 forint ellenében uszították a tömeget, s a foci huligánok sem anyagi érdek nélkül támadtak a rendőrökre.
Érdekes, a felbujtók kilétére a mai napig hivatalosan nem derült fény, csak az amerikai követség jelentésében van rá utalás, Polt Péter néma csendben van erről.
kacsa0707
@F_Viktor: február 22., 01:09
Elferdült világnézeti problémákat nem lehet orvosolni.
Ez körülbelül olyan mintha egy gyilkos bizonygatná, hogy áldozat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.