Attól, hogy többen dolgoznak – mutatott rá a megrendítően egyszerű válaszra a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

A miniszterelnök szerint szamárság azt firtatni, hogy miért javul a foglalkoztatás, vagyis hogy a közmunka és a külföldi munkavállalás miatt. Orbán Viktor szerint nem ezzel kell foglalkozni, a javulás viszonylagos volta sokkal fontosabb: azért javul, mert többen dolgoznak. Annyian, mint 1992-ben.

Többen dolgoznak a piacon, többen dolgoznak a közmunkában, mert a kormány nem hagyja az út mellett őket – tette hozzá.

Orbán felfedte, mitől nő a foglalkoztatottság

Ugyanakkor idehaza 4 millió ember dolgozik – ennek örülünk – , ám a hasonló népességű Csehországban ez a szám 5 millió fő. Bírálatok helyett ötleteket várunk az ellenzéktől, hogy miként érhetjük el az ötmilliós álomhatárt – fogalmazott a miniszterelnök.

Folytatódik a rezsiharc

A kedvező gazdasági folyamatok, így például a növekedés és a rezsicsökkentés folytatása is cél Orbán szerint. Kiemelte a magyar külkereskedelmi mérleg tavalyi rekordját, szerinte a forint mostani árfolyammozgása ellenére azért nincs baj, mert az ország több árut állít elő és ad el külföldön, mint amennyit behoz.

Még alacsonyabb rezsi és minden magyar embernek megélhetést biztosító munka – Orbán Viktor szerint most ez az a két cél, amelyet reálisan kitűzhetnek maguk elé. A miniszterelnök megismételte egyúttal, hogy továbbra is az egyszámjegyű jövedelemadó híve.

Követik az ukrán eseményeket

Az ukrán válsággal kapcsolatban azt mondta: Magyarország minden eshetőségre felkészült. A kormányfő csütörtökön tett látogatást a magyar-ukrán határ térségében, ahol határőröknél, rendőröknél és kórházakban is tájékozódott.

Orbán Viktor közölte, a magyar kormány igyekszik folyamatosan követni az ukrajnai eseményeket, különösen a kárpátaljai magyarokra próbál figyelni. Hozzátette, hogy a kárpátaljai magyarok körében aggodalom ugyan van, de nyugtalanság nincs.

Beszámolt arról is, hogy ülésezett a magyar operatív törzs, a nemzetbiztonsági kabinet, továbbá a visegrádi országok belügyminiszterei is forródróton vannak, és találkozni is fognak a napokban.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Végtelenül primítíven leegyszerűsített szavak, végtelenül primitív embereknek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Jönnek az oligarchák a Putyin-barát Magyarországra. Aztán az orosz csapatok felszabadítják Kárpátalja egy részét, visszacsatolják Magyarországhoz, de maradnak megszálló "békefenntartónak". A sok turul üvölt a boldogságtúl... Csaptól meg tankkal két óra Budapest és megnyertük a szabadságharcot újabb negyven évre! Az ország új neve :Orbanisztán-Birkaisztán-Putyinisztán.
coyote3
Végtelenül primítíven leegyszerűsített szavak, végtelenül primitív embereknek...
Mobil123
Tehát akkor neked elment az eszed! Ezt se firtassuk, mert igaz!
töky
Én nagyon utálom ezt a faszkalapot, de abban egyet tudok vele érteni, hogy a segélyek helyett inkább közmunka végzésével lehessen hozzájutni pénzekhez. Még akkor is, ha annak teljes mértékben a befizetett adó a forrása.
silber13
Hinnye, az anyja köcsögit nekije!! Hát kutya legyek oszt ugassak, ha erre mertem vóna gondúni!!! Meccsoda koponya! Meccsoda ész!!:-))))
Senara
S@töky: Közmunka = munkanélküliek számának a kozmetikázása most úgy ahogy van pénzük rá , de hogy és miből oldja az általa megígért meg egy millió munkahelyet ?
trenszmen
@coyote3: Ehhez nincs mit hozzá fűzni.

Kérdezem a 2010-es 2/3-os birkákat most is bégettek?
Szégyellhetitek magatokat!
magyarbakancs
Munkából megélni nem lehet csak fizetésből,az meg nincs.
Mert a mai bérezés bőven elmarad az EU átlaghoz képest.
Az árak meg ott vannak.
Meg munkáról ne beszéljen olyan ki soha a büdös életében nem dolgozott.
Iskolapadból parlament padjába ült.
verőce21
- Mondja, Áron bácsi, hány éve citerázik már?
- Tizenöt.
- És azelőtt?
- Nem citeráztam.
coni
Sajnos a gazdaságban kevesebben dolgoznak és mégis csak ez termeli a jövedelmet az országnak, amíg a közmunkások gyűjtik az aláírásokat...
jancsik68
A foglalkoztatás növekedése annak köszönhető,hogy a fideSS az aláirás gyüjtésbe beveti a közmunkásokat a Kubatov lista alapján a mi pénzünkbőlAzaz keresztényi módon ismét meglopja a magyar munkásokat,a magyar népet.
karma1
Ez a pali kesz lepcsohaz! En mindig azt hiszem, nincsen mar lejjebb, de o mindig meglep, ujat mondm hiszen most is feltalalta a melegvizet! Hogy milyen hulyek voltunk eddig, es magunktol nem jottunk ra, hogy a foglalkoztatottsag azert no, mert tobben dolgoznak!? Ez oriasi, es egyszeru, mint a Kolumbusz tojasa...

Es mar megint bedobta magat a dolgok surujebe! Egeszen a hatarig ment, ott benezett par helyre (kit erdekel, hogy az egyaltalan nem Kijev? Miert is menne Kijevbe? Hiszen ott lonek!). Es hazajove azt a rendkivul bo informaciot osztotta meg a felkisazsiai nepevel, amennyit - szerinte - az folfoghat: vagyis: osszeulunk, figyelunk , kovetjuk az esemenyeket, felkeszulunk...(Az, hogy kivel ul ossze, mit figyel, mit kovet es mire keszul fol, arrol nem tajekoztatja a nagyerdemut...:-(((
A legszebb az egeszben a karpataljai magyarokrol valo hire: akik "aggodnak ugyan, de nem nyugtalankodnak"...

Valaki adhatna a kezebe egy magyar-magyar ertelmezo szotarat, amibol kiokumulalhatna, hogy aki aggodik, az bizony k@rva nyugtalan, mert FEL VALAMITOL...De persze kezzelfoghato , ertelmes velemenye nincs... Az a nagy baj, hogy a baloldal is kussol,...
human
@nyanya001: Mert a TEK és a CÖF tartja. Azért lettek létrehozva, hogy a vezért semmi baj ne érje.
Manhattan
Orbán a hazugságáradatnak olyan mennyiségét zúdította, zúdítja türelmes, birka népére amire a történelemben még nem volt példa. Sajnos, a magyar történelemnek bőven van negatív figurája, de ilyen szemérmetlenül hazudozni még soha senki nem mert.
töky
@Manhattan: azért hazudik, mert megteheti. Az ellenzéknek ebben nagy felelőssége van. Ha minden hazugságára rámennének és azt kiveséznék a közvélemény előtt, akkor meggondolná, hogy mikor mit mond. Úgy ahogyan azt ő tette 2010 előtt. Azt csinált amit csak akart, ( lásd kordonbontás, népszavaztatás, elárulása az országnak Brüsszelben... és még sorolhatnám napestig ) de a balfasz szocik mégsem voltak képesek arra, hogy leállítsák.
piti
@trenszmen: ezeknek ez is jó a sok agyhalottnak ...!!!
Dr. Felipe
Hát ezt a tömény hazugságot még a legprimitívebb fideSSes előember sem tudja megemészteni. Vagy mégis? Hát most már én is kíváncsi vagyok hogy április 6. ig mennyi embert tudnak meghülyíteni mert láthatóan az emberi ostobaságra bazíroznak.
Pisti271
"a kormány nem hagyja az út mellett őket"
Sőt, éppen az út mellé küldi őket! Közmunkára.
mekkelek
@coyote3: Pontosan így van. Ezek felismerték és maximálisah kihasználják hogy nem az értelmsebbjét kell megszólítani mert azoknak hiába hazudnak, hanem a lakosság primitív részét, akikből sajnos van bőven...
human
@töky: Akik még valamennyire értik, mi a demokrácia és a szerint élnek, azok hátrányban vannak azokkal szemben, akik a demokrácia helyett egy másfajta társadalmi berendezkedést akarnak kialakítani.
human
@mekkelek: És azon vannak hogy egyre többen legyenek. Lásd oktatáspolitika.
karma1
@Pisti271: Tejoisten! Hajszalpontosan EZT akartam mondani!...Huuuu, Te aztan gondolatolvaso vagy!...:-))))
joopapa
" Bírálatok helyett ötleteket várunk az ellenzéktől, hogy miként érhetjük el az ötmilliós álomhatárt – fogalmazott a miniszterelnök". Mi van vitya nincs ötlet? Vazze ki kell üldözni még pár százezer embert nyugatra! De ilyen töketlen ellenzéket, erre mondatra rákellet volna repülni! Nyomatni ezerre, "hogy az alkalmatlan mini elnök a szerinte bukott baloldaltól kér segítséget ezzel is bizonyítva hogy nincs válasza a munkanélküliség felszámolására"! Ez a baloldal még tanulhat a fidess maffiától gátlástalan és gusztustalan politizálásból, lopni a baloldal már megtanult de másban még fejlődni kell nekik!ujszo.com/online/kulfold/2009/02/16/a-fidesz-kdnp-kivonul-gyurcsany-evindito-beszederol
kiskutyauto
Hazug, álszent, képmutató, korlátolt, populista, demagóg, idióta barom...
Cicamama55
"Bírálatok helyett ötleteket várunk az ellenzéktől," Na ilyet sem hallottunk az elmúlt 4 év során...Minden ellenzéki ötletet asztal alá söpörtek!!!Hát itt kezdődtek a bajok! Nem az a probléma, ha a különböző felfogású embereknek a véleményei ütköznek, hanem az, hogy nem hajlandók egyeztetni az érveket, hogy megtalálják közösen az arany középutat, illetve a mindenki számára elfogadható megoldást! Nincs olyan, hogy az egyiknek mindig, mindenben igaza van, a másiknak soha. Ezeket a helyzeteket kellene a politikusainknak megoldani, úgy talán előre haladna az ország szekere!
Desischado
Szemét féreg! Az a király, hogy éhbérért dolgozzanak a közmunkások? Erre büszke? Hogy rogyna rá az ég erre a mocsokra!
kukac50
Nekem megsúgta! Pénzverdét üzembe helyezi,lesz pénz gyárakat építeni,lesznek munkahelyek,beindul a gazdaság fejlődni fog az ország.
Az államadósságot meg rövid idő alatt kitermeli a pénzt gyártó gépsor.
Nem kellenek tovább adó nemeket kitalálni,nyúzni az embereket, az utolsó forintjukért.
Igaz ezt nem nézi jó szemmel
Surányi, Rockefellerék és Sorosék által irányított Bildenberg-csoport tagjai, addig ugye Orbán a szintén Rockefeller érdekeltségű Trilateral Commission nevű csoport tagja (bábja). Így már talán jobban érthető a Fidesz hintapolitikája is.
De Orbán szeret harcolni ezekkel Ő harcba fog szállni az ország, a saját Népe érdekében még akkor is ha bele döglik akkor is.
A Paks 2 re is meg lesz a pénz, Putyin meg menjen a picsába megépítjük az erő művet majd ha kell Magyar mérnökökkel, magyar kisvállalkozókkal,Magyar gyártású pénzből.
Nem kell uzsora kamatra pénz!
Orbán csatára fel! Irány a pénzverde üzembe helyezésének a megnyitójára!
szaboria1
Lehet vissza ülni az iskolapadba matekból 1-es Czomba számítása szerint 2013.11 hó végéig 3.992000 fő dolgozott amibe benne van az 500000 nem itthon dolgozó is. Ezzel szemben 1992-ben 4.050000 fő dolgozott idehaza.
verőce21
@kukac50: (21:00) Mo. az Uniós csatlakozási feltételek között lemondott a pénzverési jogáról! :)
(még az elhasználódott bankók pótlására is Németo.-ban nyomtatnak magyar bankjegyeket.)
szaboria1
@verőce21: Miről hadoválsz az érméket a Pénzverő zrt. a bankjegyet a Pénzjegynyomda zrt. itthon gyártja.
verőce21
@szaboria1: (04:23) Csak az emlék- és jubileumi érméket csinálják a Pénzverdében!

(Egyébként is bankjegyekről írtam és nem "hadováltam", azt meghagyom másoknak!) :)
szaboria1
@verőce21: Pénzjegynyomda még megvan csak elkel olvasni 100% . A magyar érméket is 100%-ban itthon gyártják. MNB alatt megtalálod.
verőce21
@szaboria1: (15:39) Persze, hogy megvan a Pénzjegynyomda, csak nem nyomtatnak benne pénzt! - hanem Kincstári letétjegyeket és egyéb értéket megtestesítő papírokat, (pl. tőzsdén kívüli /OTC/ részvényeket)
szaboria1
@verőce21: Olvasd már el az MNB alatt. Pénzgyártást.
verőce21
@szaboria1: (18:26) Mo. 2001-ben – az Uniós csatlakozás feltételeként - átadta a magyar pénznyomtatás jogát külföldnek.

(Bélyeget, okmánybélyeget, kötvényeket, stb. nyomtatnak már ott csak. És néha fémpénzt.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.