Bajnai Gordon szerint rengeteg embernek van elege az Orbán Viktor és kormánya által kiépített úrhatnám világból, a történelemhamisításból, a Paks körüli sunnyogásból, ezért elemi erővel akarják a változást.

Az Együtt-PM szövetség vezetője minderről országjáró körútjának érdi állomásán, a művelődési házban tartott jelölőgyűlés előtti sajtótájékoztatón beszélt csütörtök délután.

A volt miniszterelnök élesen bírálta a szerinte új kormányzóként viselkedő "vitéz felcsúti Orbán Viktort", aki temérdek pénzből a Várba szeretne költözni. A kormányfő a Horthy-korszak rehabilitálását jelképező német megszállási emlékmű felállítását pedig egyebek mellett azért halasztotta el, mert bízik abban, hogy kifáradnak a vitapartnerei – mondta Bajnai Gordon.

Hozzátette: Orbán "taktikai meghátrálásának" lényege, hogy a választások előtt nem vállalja a konfliktust, átmeneti visszavonulása a szoborállítástól azonban álságos, visszatetsző és hazug. Ugyanolyan sunnyogás, mint a minden magyar családot huszonegy évre eladósító, a paksi bővítéshez felvenni kívánt orosz hitel – mondta.

Pakson és a rezsiharcon kívül a Fidesz vezette kormánynak nincs kézzel fogható programja – fogalmazott az Együtt-PM vezetője.

A politikus kiemelte: a januárban létrejött Összefogás fő célja, hogy a 106 egyéni választókörzetben állított jelöltjeivel legyőzze az "Orbán-rezsimet". Az emberek tömegei is ezt akarják, mert elegük van az "úrhatnám világból". Sokak szerint nincs rendben, hogy miként annak idején Kondoros, úgy most Felcsút a főváros, "Orbán-ország fővárosa". Nincs rendben az sem, hogy a kormányzó hatalom a történelmi jelképek és egy rossz korszak restaurációjára törekszik – mondta Bajnai Gordon.

A volt miniszterelnök arra a kérdésre, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc tisztességesen szerezte-e milliárdjait, határozott igennel válaszolt. Az MTI érdeklődésére – hogy a Fidesz-KDNP kampányának központi elemét képező rezsicsökkentéssel szemben tud-e az Összefogás hasonlóan markáns üzenettel élni, Bajnai azt mondta: vannak és még lesznek is nyomatékos üzeneteik. A munkahelyek hiánya, milliók lecsúszása, az országot már elhagyó és elhagyni készülő sokszázezer fiatal, a rezsicsökkentés mögött rejlő hazugság mind ilyen üzenet – magyarázta.

Az emberek egyre jobban megértik, hogy az oroszoktól kapott olcsó gázért cserébe hatvan évig "Pakssal fognak fizetni", valamint kétszer olyan drága lesz a paksi erőműből majdan kijövő áram, mint most. Érzik, tudják: hol a "trükk, a lenyúlás" – jelentette ki Bajnai Gordon.

A sajtótájékoztatón Dorosz Dávid (PM), az Összefogás térségbeli képviselő-jelöltje úgy fogalmazott: április 6. az igazság napja lesz, majd hosszasan sorolta, hogyan valósult meg az országos "lenyúlás" Érden. Azt mondta, a megyei jogú város lakóinak nyolcvan százaléka kevesebbet keres, mint korábban, rossz a közbiztonság, lerobbant a helyi rendőrkapitányság épülete, a várost kátyúk és sártenger jellemzik. A trafikokat zömmel Fidesz-kötődésű emberek kapták, a csatornázási projektből pedig Mészáros Lőrinc és Simicska Lajos cégei gazdagodtak.

A politikus kifogásolta egyebek mellett a tárnokiak megkérdezése nélkül a településre ("a kertek végébe") tervezett szemétégetőt és azt is, hogy a szintén az 1-es választókerületben induló Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelölt, Aradszki András a kampányában "idegen tollakkal ékeskedik", olyan beruházással dicsekszik, amelyhez ennek a kormánynak semmi köze sincs.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@kkalman: De igazad van! Ez nem normális, amit csinál! Grazban van a helye életfogytiglan!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Felkapaszkodtunk az uborkafára.oszt nem tudjuk, hogy hol lakik az isten! Ja arról megfeledkeztem, hogy az isten is Orbán Viktor! Irány a vár, már csak a korona hiányzik, de ne búsuljunk, ha így megy az is meg lesz!
kukac50
Egy várbörtönben eltudnám képzelni.
nezelodo
Én támogatom, hogy odaköltözzön, de küldeném vele a Kőműves Kelement, az ajtó befalazásához, mert biztos megtanulta már a vasbeton technológiát...
szablyafűrész
@Turbó Pasi: Grácban is pontosan ezt mondták a felcsúti Napóleonnak...
Tényfeltáró
Menjen oda vissza, ahonnan jött, az odújába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.