Titokban vásárolt be műkincsből a kormány. Egy világhírű festmény vagy gyűjtemény lehetett a "zsákmány" – írja a Napi.hu.

Érdekes tételre bukkant a költségvetésről szóló minisztériumi beszámolóban a Napi.hu. Ez olvasható a dokumentumban: "4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál."

4,5 milliárdért vettek aktképet Orbánék

A muzeológus és műkereskedelmi szakmában dolgozó szakértők a lapnak úgy vélték, a 4,5 milliárdos tétel vélhetően egy értékes festmény ellenértéke lehet. Az összeg ugyanis "fillérre" pontosan 15 millió euró, ami egy közelmúltban megvételre felajánlott festmény árával azonos. A különleges műtárgy Gustave Courbet, egy kalandos sorsú festménye, amely az Európa-hírű Hatvany-gyűjtemény ékessége volt a II. világháború előtt. A Fehér harisnyás aktnak is nevezett festmény évtizedekre eltűnt, majd 2007-ben váratlanul előkerült – mégpedig Szlovákiában. Még a párizsi Louvre is meg akarta szerezni.

Nem tudni, hogy miért és hogyan került a festmény ismét egy műkereskedőhöz, csak annyi biztos, hogy az elmúlt év végén ismét piacra dobták és felajánlották a magyar kormánynak is – írja a lap.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@tivoli: Bocs, én vagyok a vakegér, jól használtad a válasz lehetőséget. :)
Darthon1
Sokba kerül nekünk Pocak Durci kapuzárási pánikja! És egyébként is vannak ingyenes pornó oldalak, ott is növelhetné a libidóját.
tivoli
@QQCSI: 7.500 év? Mi az egy örökkévalósághoz képest. 10.000.000 ember ? idő alatt adózik ennyit?
nezelodo
"songoku
Így néz ki az orbán meztelenül (műhajjal)? Bakker, de gáz!
A bohóc..."

Az nem lehet, nem stoplis futballcsuka van a lábán...
bakegya
A kincs,ami nincs-létalapja MGYARORSZÁG lakósságának,közbiztonsága a kiszolgáltatottaknak,mindenekelőtt a gyerekeknek,időskoruaknak és betegeknek.
Békétlen megosztottság,kirekesztettség,joghátrány a többség osztályrésze.
Kincstári műkincsvadászatot folytatnak ezek a simicska birodalmat is ebből bútorozzák már régóta-csak erről eddig hallgattak,mert hátha még élnek a jogos tulajdonosok...
nezelodo
"nemkati
@QQCSI: Ja, jó. Engem azért nem nyugtat meg 0rbánék létezése. "

Orbánt meg az zavarja legjobban, hogy élnek még hazánkban olyan polgárok is, akik nem nézik jó szemmel az egész pályát lehengerlő vezér uralmát, és nem támogatják a maffiarendszer kiteljesülését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.