Titokban vásárolt be műkincsből a kormány. Egy világhírű festmény vagy gyűjtemény lehetett a "zsákmány" – írja a Napi.hu.

Érdekes tételre bukkant a költségvetésről szóló minisztériumi beszámolóban a Napi.hu. Ez olvasható a dokumentumban: "4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál."

4,5 milliárdért vettek aktképet Orbánék

A muzeológus és műkereskedelmi szakmában dolgozó szakértők a lapnak úgy vélték, a 4,5 milliárdos tétel vélhetően egy értékes festmény ellenértéke lehet. Az összeg ugyanis "fillérre" pontosan 15 millió euró, ami egy közelmúltban megvételre felajánlott festmény árával azonos. A különleges műtárgy Gustave Courbet, egy kalandos sorsú festménye, amely az Európa-hírű Hatvany-gyűjtemény ékessége volt a II. világháború előtt. A Fehér harisnyás aktnak is nevezett festmény évtizedekre eltűnt, majd 2007-ben váratlanul előkerült – mégpedig Szlovákiában. Még a párizsi Louvre is meg akarta szerezni.

Nem tudni, hogy miért és hogyan került a festmény ismét egy műkereskedőhöz, csak annyi biztos, hogy az elmúlt év végén ismét piacra dobták és felajánlották a magyar kormánynak is – írja a lap.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
A festmény gyönyörű! (igaz drága és nem biztos hogy erre kellett most költeni)
nyanya001
Titokban szépen kiürítik az államkasszát !
Ezt tették 2022-ben is !
Yoda69
Hol landolt az alkotas? meszaroslorinc grofi kastelyenak a vadasztermeben?
Szvetlana
Ha nem szoborra, akkor festményre .Valakiknek nagyon égeti a zsebét az a pénz, mindenáron el kell költeni.

Ha nagyon szigorúak lennénk, akkor az a festmény a Hatvany család örököseit illetné meg, több más műkincsekkel együtt, amit a Hatvany család az államra hagyott menekülésekor megőrzésre, Ennek a vagyonnak a darabjai díszítik a honatyáink szobáit, irodáit.
Nakimaga
"4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál."
--dögöljek meg,ha értem,bár a kártalanítás nagyon divatos manapság !
nemkati
@Szvetlana: nem kell nagyon szigorúnak lenni. A Hatvany-műkincseket a háború alatt elrabolták ( az SS, majd tőlük az oroszok). Úgyhogy a festmény a Hatvany-örökösöket illeti. Hogy aztán hozzájuk visszakerült-e, ők valamikor eladták-e, és most így került a Magyar Államhoz, azt ebből a zavaros történetből nem tudtam megállapítani, pedig sokat hozzá olvastam. A nemzetgazdasági tárcától, az Emberi Erőforrás Minisztériumától, a Szépművészeti Múzeumtól nem fogunk sokat megtudni. Amit megtudtunk, hogy égető szükségünk van most erre a műkincsre.
Szvetlana
@nemkati: Ja. ez most nagyon kellett, csodálkozom is, hogy Orbánék ennyit áldoznak a kultúrára, pedig nem jellemző rájuk.:))
Vajon hová akarják majd aggatni ezt a képet? Kinek a tárgyalójába kerül majd?Amúgy eléggé impulzív a kép:))
nemkati
@Szvetlana: Szerintem a Szépművészetiben fogják kiállítani. Bár, pártunk és kormányunk műkincstörvénye szerint bárki bármennyi időre kikölcsönözheti. :)
Egyébként tényleg impulzív, de a festőnek a L'Origine du monde (The Origin of the World) című képe még ennél is "impulzívabb". :DDD
qxy
Na ez fontosabb mint az ország éhes gyermekei.Éljen Orbán .-
ütném agyon mind.
adrenalink
Jut eszembe: mi lett Róth István "Millenneumi magyar kormány a Korona évében" piktormányával?
nezelodo
Az újkori történelmünkben akik kirabolták az országunkat, azok mindig különösen vonzódtak a műkincsekhez. A fidesz műkincsekkel kapcsolatos érzelmeiből én a Herrman Ottóról készült kép szétlövésére emlékszem egy kormánypárti képviselői tivornyán, az első királyság alatt, egy Nemzeti Parki bulitanyán.
Aztán az atyafiak hirtelen szeretni kezdték a tudóst, és a közelmúltban a család engedélye nélkül egy kétharmad csinálta képviselő csícsásra alakíttatta a védett síremléket, rávésetve a saját nemzethy nagyszerűségét is.
Ez a festményvásárlás azért nem jelzi még, hogy a döntéshozó Hatvany báró műveltségét is megszerezte! Ja és egy adalék, a báró havonta kézzelfogható összeggel támogatta J. Attilát, a mostaniak meg eltakarították a szobrát.
F_Viktor
@nemkati: Köztudott, hogy a fityesz felső vezetéséből Lézer Jankó a nagy műkincsgyűjtő, tuti ő intézte, neki szánták. De, hogy ez a vásárlás kitudódott...
Senara
A cím ! 4,5 milliárdért vettek aktképet Orbánék
.
Ez olvasható a dokumentumban: "4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál."
.
Kifizettük , de ugyan annyit letétbe helyeztek valakik , valakinek ?
:
Nem értem !
Pálinkafőző Rézüst
Miért a Janukovics gyűjtemény jut erről eszembe vajh...???
szablyafűrész
Itt is egy világhíres mutyigyűjtemény - fehér harisnya nélkül:

És igen, folytatjuk a második Orbán kormány négy évének értékelését, immáron a harmadik résszel. (Az első részt itt, a 2. részt itt találhatja) Ismét köszönjük a szép számú hozzászólást, ez megerősít minket abban, hogy az olvasókat érdeklő témával foglalkozunk. Az első részben az Orbán kabinet konkrét adócsökkentő, illetve sajnos túlnyomórészt megszorító, adóemelő intézkedéseit vettük számba, míg a második részben a magánnyugdíjpénztárakkal foglalkoztunk.
Most megpróbáljuk csokorba szedni az Orbán-kormány egyéb gazdasági intézkedéseit. Nem foglalkozunk itt és most a miniszterelnök olyan őrült megjegyzéseivel, mint a söralátéten levő adóbevallás és gyorsnaszádként hasító gazdaság. Ökörségeket nem csak Orbán Viktor tud mondani, ebben igen éles verseny alakult ki a magyar politikusok között, lásd pl. Kóka János elmebeteg kijelentését a pannon pumáról. Azoknak, akiknek akár a gyorsnaszádként hasító vagy a pannon pumaként ugró magyar gazdaság bárki szájából is hiteles, kérem ne olvassák tovább ezt a cikket. Miért? Mert nem nekik szól. Ha ugyanis valaki ilyen dőreségeket el tud fogadni az általa választott politikusától, az teljes híján van az egészséges kritikai érzéknek és arra kérem, hogy feleslegesen ne rabolja idejét cikkem olvasásával. Lépjünk túl tehát a senki nem jár rosszabbul, a nem kell más csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés, a magyar gazdaság talpra állításához csupán harminc markos legény kell, az IMF a mi bankunk, csontvázak a szekrényben, Brüsszel az új Moszkva, stb... ijesztően buta embereknek szóló puffogtatásoktól. Biztos vagyok abban, hogy ezek nem a jelenlegi miniszterelnök elmeállapotát mutató megjegyzések, hanem mindössze az általa lenézett és rendkívül butának tartott választópolgárok értelmi színvonalának szóló megnyilatkozások. Természetesen biztos vannak olyan alacsonyabb szellemi szinten lévő szavazók, akik elhiszik ezeket, de hiszek abban, hogy a magyar miniszterelnök értelmi...
szablyafűrész
Kezdjük rögtön a mindenki által ismert trafik üggyel. Ezen szerintem nincs sok tárgyalni való, egyértelmű eset. A Fidesz és vezetői úgy gondolták, hogy a hozzájuk lojális, őket a múltban illetve a jövőben konkrétan támogató embereket meg kell jutalmazni. Ezért úgy gondolták, hogy megengedhető 20-30 ezer kisvállalkozó megélhetésének elvétele, annak érdekében, hogy 5-6 ezer saját embernek biztos praxist nyújtsanak. Meggyőződésem, hogy Fidesz szimpatizáns szavazók sem kételkednek ebben. Az olyan szólamok, hogy védjük a fiatalok egészségét, csökkentsük a dohányzás ártalmait, mindössze a fentebb említett alacsonyabb értelmi színvonalú polgároknak szólnak. Komolyan, igazából senki nem hiszi ezt el. Még egy dologra jók ezek a kifogások, hogy a Fidesz szimpatizánsok úgymond megvédjék az arcukat, de nyilván legbelül ők is tudják, hogy mi az igazság. Több szót erre nem is vesztegetnék, mindenki döntse el magában mennyire etikus lépés húsz-harmincezer ember létbiztonságát elvenni, hogy öt-hatezer szimpatizánst kifizessünk.
Földügyek. Szinte szóról-szóra megegyezik a trafiküggyel. Sok helyben élő és gazdálkodó állattartó mezőgazdásztól elvenni a földeket és átjátszani a haverok, a hű emberek – sokszor városlakók – kezére, ez már milyen? Mindezt miért? Hogy ők aztán továbbadják bérbe és a jó zsíros Uniós földalapú támogatást fölmarkolhassanak. Ha az Unió nem támogatná a mezőgazdaságot a kutyának nem kellettek volna ezek a földek. A Kedves Olvasóra bízom azt, hogy döntse el magában, milyen ország az ilyen, ahol ez megtörténhet. A helyzet ugyanaz, mint a trafikoknál, a kormánypárti érzelmű emberek is tudják a lelkük legmélyén, hogy mi is történt itt. Hogy fosztottak ki vidéki embereket, néhány csókos kedvéért.
Következő téma a takarékszövetkezetek ügye, ami már kevésbé ismert az emberek előtt, ráadásul a mostani általános bankellenes hangulatban közel nem vert fel akkora port.
szablyafűrész
Itt gyakorlatilag nincs másról szó, mint erőszakos államosításról, hiszen a takarékszövetkezeti tagoktól az állam erőszakosan egy új kétharmados törvénnyel elveszi a tulajdonát, melyet aztán pályázat útján megvásárolhat valaki. Hogy, hogy nem a pályázat úgy lett kiírva, hogy arra mindössze egy Fidesz közeli érdekcsoport tudott pályázni. A Fidesz ellenességgel nem vádolható Demján Sándor és néhány takarékszövetkezeti elnök pert indított a magyar állam ellen ez ügyben. Az már csak hab a tortán, hogy egyetlen kivétellel minden takarékszövetkezet államosítva, és mit gondolnak melyik az? A Garancsi István nevével fémjelzett Duna Takarékszövetkezet. Ha valaki nem tudná, hogy ki az a Garancsi István, elárulom neki, hogy Orbán Viktor kebelbarátja, a Videoton labdarúgócsapatának a tulajdonosa. Ezt a témát sem ragozom tovább, úgy gondolom, hogy az olvasó el tudja dönteni, hogy mi erről a véleménye. Egyetért-e az ötvenes évekre emlékeztető erőszakos államosítással, esetleg némi rossz érzése van-e ez ügyben. Én csak azt nem értem, illetve nehezen tudom felfogni, hogy Orbán Viktortól nagyon sokszor hallom, hogy félni kell a kommunistáktól. De hát ez egy igazi kommunizáló lépés, magyarul kommunista lépés. Szó szerint azt jelenti, hogy magántulajdont állami tulajdonba veszek, kommunizálok. Érthetetlen Orbán félelme a kommunistáktól, hiszen ő csinálja ezzel a lépéssel a kommunizmust. Ezzel persze egyet lehet érteni, csak akkor ne azt mondják, hogy a másik a kommunista, meg hogy félni kell a kommunizmustól. (Félve jegyzem meg, hogy persze nem igazi állami tulajdon lesz, hanem egy cégé, melynek vezetése, hogy úgy mondjam nem ellenzéki beállítottságú. Mondhatja valaki, hogy akkor ez nem kommunizmus. Hát igaz lehet, de akkor még rosszabb, mert a másik lehetőség a maffia.)
szablyafűrész
Következő téma a stadionépítések. Ebben a témában viszont részben, a nagyobbik részben egyetértek a miniszterelnökkel. Úgy gondolom, hogy csupán azért, mert Magyarországon stadionok épülnek - Debrecenben, az Üllői úton, vidéki nagyvárosokban - nem támadható Orbán. Lehet azzal érvelni, hogy én inkább másra költeném a pénzt, ehhez mindenkinek joga van, de jelen pillanatban Orbán Viktor a miniszterelnök. Valahol ezek az építmények igenis kellenek és a magyar választól fogják őket használni. Természetesen, akit nem érdekel a foci az nem, de ez ugyanolyan, mint a színház és hangversenyterem. Azokra is szüksége van egy nemzetnek és mégis a lakosság 1%-a sem fordul meg bennük. Én személy szerint örülök ezeknek a közpénzen épült stadionoknak és itt jegyzem meg, hogy ez a világon nagyon sok helyen így történik és a stadion tulajdonjoga sokszor nem a csapatoké, hanem az államé illetve az önkormányzatoké. Néró császár mondta annak idején, hogy „Kenyeret és cirkuszt a népnek”. Azt gondolta, hogy így tarthatja meg a hatalmát. És bár Néró elmeháborodott volt, mégis sok politikus követi immár 2000 éve ezt a tanácsot. Itt azért felhívom a figyelmet arra, hogy kenyeret ÉS cirkuszt. Nem azt mondja, hogy kenyeret VAGY cirkuszt. A cirkuszban jól teljesít az Orbán kabinet. Várjuk a kenyeret is, mert arról egyelőre a csekély számú kivételtől eltekintve kevesebbet kapunk.
Vissza a stadionokhoz. Amivel viszont ebben a témában messze menőkig nem értek egyet az, például a felcsúti stadion építése. Az, hogy a miniszterelnök a szülőfalujában található telkének a sarkába épít egy stadiont, hát finoman szólva is ízléstelen. Az, hogy mindez Makovecz tervek alapján és egyéb sallagonkkal és egy ülőhelyre számítva drágábban épül, mint az AC Milan stadionja az pedig kimondottan vérlázító
szablyafűrész
Megint a Kedves Olvasóra bízom ennek megítélését. A bevezetőben említett alacsonyabb értelmi képességű szavazóknak mondja azt Orbán Viktor, hogy de ebben nincsen semmi közpénz. Hát igen, így is lehet nézni, hiszen a KÖZGÉP, a Mészáros és társa BT (Felcsút polgármestere, aki az elmúlt 4 évben lett az ország egyik leggazdagabb embere), a fent említett Garancsi István és egypár Fidesz közeli érdekeltség dobta rá össze azt a pár milliárdot. Azt, hogy ők, mint adakozók mennyi állami megbízást nyernek, azt már persze nem harsogja a miniszterelnök.
A másik dolog, amivel nem értek egyet a foci témában ez az úgynevezett TAO pénzek. Ez magyarul annyit jelent, hogy Orbán Viktor hozatott egy törvényt, mely szerint bármely Magyarországon működő cégnek joga van a társasági adóját nem az állam felé befizetni, hanem az általa választott sportcsapat javára. Ez gyakorlatilag a befizetett adók ellopása és saját hobbim pénzelése közpénzből. Feltesszük a kérdést, mit gondolnak melyik futballcsapat kapta a legtöbb TAO támogatást ebben az országban? Önök szerint a Fradi, mint a legnépszerűbb magyar klub vagy netán a győri ETO, a legutóbbi magyar bajnok, esetleg a népszerű és nemrég a bajnokok ligájában szereplő Debrecen? Nos, nem ők és még csak nem is a Videoton csapata. Magyarországon a legtöbb TAO pénzt a Felcsút csapata kapta. Ilyen ország vagyunk mi. Kérdem én a Kedves Olvasót, legyen bár ellenzéki vagy kormánypárti szimpatizáns, normális dolog ez? Így kell ennek lennie? Egy 1800 lelkes, poros kis faluban kell épülnie Makovecz stadionnak? A Felcsúti csapatnak kell nyernie milliárdokat a mi adónkból? Szerintem ezt a legelvakultabb Fidesz szimpatizáns sem helyesli. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne szavazzon a Fideszre. Dehogynem! Ha azt a politikai értékrendet támogatja, akkor tessék oda szavazni!
szablyafűrész
Én csak abban reménykedem, hogy miközben egymás között beszélnek, azért említsék meg, hogy azért ezt nem így kéne. Nem kellene stadion Felcsútra, nem kellene úgymond jobboldali pártként kommunista kommunizálást végrehajtani és nem kellene emberek megélhetését elvenni és olyanoknak adni a trafikot, akik életükben nem csinálták ezt. Beszéljék meg egymás között, hogy illetlen dolog elvenni a földet a paraszttól és városi ügyvéd urak kezére játszani. Mert amennyiben ez nem történik meg és mindenki a párton belül csak helyeslően bólogat, akkor azt mindenki tudja minek hívják. Ha másért nem, azért beszéljék meg, mert ha nem is most, de valamikor az ilyen pofátlanságok miatt fog bukni szeretett pártjuk. A baloldal eddig még ugyanis soha nem nyert a rendszerváltás után választást saját erejéből. Horn, Antall gőgje miatt nyert. 2002-ben Medgyessy Orbán miatt (Ezüsthajó, országimázs, Grespik, stb.), 2006-ban Gyurcsány a nevetségesen bugyuta „rosszabbul élünk, mint 4 éve kampány miatt”. Olyan érzésem van, hogy Orbán Viktor mindent megtesz annak érdekében, hogy elegendő munícióval lássa el az ellenzékét. Egyelőre az a szerencséje, hogy a magyar emberek jelentős része nem szeret gondolkodni, de valahol legbelül tudja és érzi, hogy valami nem stimmel.
Kedves Olvasó, természetesen tudom, hogy a mostani írásom rengeteg szubjektív elemet tartalmaz. Tudom. Remélem, hogy Ön nem tartozik azon csekélyebb értelmű honfitársaimhoz, akik abból, hogy ha azt írom, hogy Nem tetszik Orbánnak egy sor intézkedése, akkor az következik, hogy én Gyurcsány hívő vagyok. Ez olyan a Fidesz által döngölt leegyszerűsítés, amit azoknak szánnak, akik nem akarnak vagy nem tudnak már gondolkodni.
szablyafűrész
Bízva abban, hogy Ön nem tartozik közéjük, kérem tartson velem jövő héten is! Jön ugyanis egy még vitatottabb téma. Horthy, jobboldali restauráció, gránitszilárdságú alaptörvény, amit meggyőződésem szerint senki sem olvasott még el, de védi vagy támadja attól függően, melyik oldalhoz tartozik. Figyelem! Ébresztő! Gondolkodni! Nagyon várom hozzászólását is.

szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=2014_3__2isg
Senara
@szablyafűrész: Érdekes sőt de így jobb lenne " Új hír beküldése
Küldjön be egy friss hírt, érdekes blogposztot a Propellerre és akár a címlapra is kerülhet!"
perfekt
@nyanya001: Ma 14:10 Megelőlegezed a 2022.őt is nekik---a jóból is megárt a sok:-))
Dr. Felipe
Én mondtam hogy ezek is úgy élnek fényűző módon mint janukovics. Lesznek itt mókás dolgok mikor megbuknak. Sok minden ki fog itt még derülni amiről ma még semmit nem tudunk.
nyanya001
@perfekt: Ha rosszul írtam értsd jól :D
F_Viktor
@szablyafűrész: "Ezért úgy gondolták, hogy megengedhető 20-30 ezer kisvállalkozó megélhetésének elvétele, annak érdekében, hogy 5-6 ezer saját embernek biztos praxist nyújtsanak."

A trafikmutyi nem 20-30 ezer ember életét tette tönkre, azokban a trafikokban dolgoztak még családtagok, alkalmazottak. Valamint nagyon sok kisbolt bocsájtott el 1-1 alkalmazottat a dohányárusítás jutalékának kiesése miatt.
Összességében a trafikmutyi 48-50 ezer embert érint negatívan, azaz csak ez miatt ennyi munkahely szűnt meg a versenyszférában (azelmútnégyévben a versenyszférában 80 ezer munkahellyel lett kevesebb!).
kamazuka
Érthető.Hát milyen hülyén hangzott volna,hogy életmentő műszereket vásárolnak ekkora zsé ből.
QQCSI
@adrenalink: ma, 16:18
Felajánlották a Louvre-nak, darabonként 1 Euróért,
de állítólag a francia műértők sorra infarktus gyanújával kórházba kerültek.
Később kiderült, hogy szerencsére infarktusuk nem volt, de úgy röhögtek,
hogy az életmentő gépek sorra kiakadtak. :)
QQCSI
@szablyafűrész: Süsd meg, azt hittem, saját kútfő!
Mindegy, attól még lájkoltam, mert bárki írta, igaza van.
nemkati
@szablyafűrész: Köszi, tényleg remek írás, jól összeszedte az elvetemültségeket. És tényleg elég lett volna a link. :)
De így se rossz.
nemkati
@adrenalink: @nezelodo: Hát igen, próbáltam elhitetni magammal, hogy csak Kerényinek van ilyen beteges vonzódása az őszintétlen, ócska giccsekhez. De ha azoknak, akik megbízzák ezeket az "alkotókat" az ilyen kificamodott művek gyártására, azoknak tetszik, és tetszik még a legtöbb fideszbeájulósnak is, akkor mi mást lehet róluk mondani, minthogy csapnivaló az ízlésük, és ezeknek a "műveknek" a láttán még az is látszik, hogy kedvelik, sőt elhiszik a populista hazugságokat is. Jaj nekünk, ha ennek az "értékrendnek" (értéktelenrendnek) a tisztelete kötelezővé válik.
Manhattan
Ez most úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. :(
nemkati
@F_Viktor: Lázár tuti hogy ingyen és bérmentve korlátlan használatra kikölcsönözheti a festményt. Aztán a sok milliárdos vendég Lázár palotájában majd nyálcsorogva gyönyörködik benne.
F_Viktor
@nemkati: Erre gondoltam, az arisztokratát játszó Jánosra ez nagyon is jellemző (mondják ezt Hmvhelyen.)
nemkati
@F_Viktor: Mit mondanak? Azt, hogy Lázárnak csorog a nyála? :)))
Dr. Felipe
Az ellenzéknek csak le kellene ütni ezeket a magas labdákat mert van elég.
nemkati
@Dr. Felipe: Le kéne ütni, és sokat le is ütnek. Csak, tudod, az a fránya média. Ez volt a Fidesz stratégiája, megkaparintani a médiát, és nem hagyni felületet az ellenzéknek. Megcsinálták. Az ellenzéknek alig maradt tér, ahol hallatszik a hangja. Néhány kevéssé elérhető médium kivételével végülis be van fogva a szája. Az internet az, ahol végülis bármi megjelenhet, és bárki hozzáférhet. Illetve, az internethasználók közül bárki. Mert nem a teljes lakosság fér hozzá.
nezelodo
Egy vigasztal, szerencsétlen Stadler is így kezdte, csak nem tudta a különbséget a freskó és az olajvászon között, amit egy akkori APEH tisztviselő kiszúrt. Vajon a mai NAV-os tudná? És ha tudná, a fideszes műpártolónál is megvilágosodna?
szablyafűrész
@QQCSI: Ott van a végén a link ! Amúgy a stadionos résszel nemigazán értettem egyet, de nem akartam megcsonkítani a szerző művét !
lajospapa
@szablyafűrész: Egy baja van azért az írásodnak! Sok mindent kellene még hozzátenni!
adrenalink
@QQCSI: Üdv a fedélzeten! Lehet, hogy paksi paktum óta már a Tretyakov Képtár gyűjteményét gazdagítja...:-)
dr. prédikátor
A sok impotens fütyi-sz es és kdnp-s vajon erre a képre nézve élveznek??Egy sima egy fordított???
QQCSI
@szablyafűrész: :)
Jó vicc, hogy ott a link! A VÉGÉN már én is láttam. :)
Igen, elképesztő, hogy mi is mennyi mindent tudunk, látunk
és osztjuk meg egymással, a baloldal mégsem tud élni a
lehetőséggel és földbe döngölni a fideszt a saját hazugságaival.
Persze, sejtem az okát: én sem vagyok bosszúálló, haragtartó.
Vannak emberek akik ártottak nekem , de nem vágom a fejükhöz,
, de megjegyeztem. Na, de én csak egy emberke vagyok,
a baloldalnak meg az egész ország érdekével kellene törődnie, nem elviselni,
hogy a fidesz kígyót-békát kiabáljon a "libsibalosokról" megtorlatlanul.
mariaberta
Ahhoz hogy teljesíteni tudjon, kell egy kis inspiráció! Mi van ebben furcsa? Igaz sokan mások ezt olcsóbban megteszik, de aki megvédi a mások pénzét. most éppen jó "befektetést" csinált. /Csak úgy mellesleg kérdezem? ez hasznos impotencia ellen?/
POBOTHNK
Egy ilyen képre mégiscsak jobb verni a bohócot.
lenhardtibolya
Nem tudom, hogy mi a nagyobb baj, a kép ára, vagy a témája? Arról nem látok hírt, hogy ha már egyszer megvásárolták, akkor most hol van. Csak remélni merem, hogy múzeumban...
nezelodo
"Dr. Felipe
Én mondtam hogy ezek is úgy élnek fényűző módon mint janukovics. Lesznek itt mókás dolgok mikor megbuknak. Sok minden ki fog itt még derülni amiről ma még semmit nem tudunk."

Csak az a baj ezzel a mókával, hogy erkölcsileg és anyagilag is megroggyant tőle az ország, és ezért bömböli a hajókürt, leköröztük Európát.
QQCSI
@nezelodo: Ráadásul az a szörnyű gyanúm, hogy ezek az elsíbolt milliárdok soha nem kerülnek vissza azokhoz, akik vért izzadva előteremtették, miközben éhbérért dolgoztak.
bakegya
Felcsutra kerül ez is-vagy a trükköspusztai báró traktorja mögé kötik ezt is!
tivoli
Jó kis befektetés a műkincs, a vagyon nem romlik benne mint egy stadionban, amely csak csupa kiadás lesz.
Nem utolsó sorban ki lehet majd tenni a fogadószalon falára, ha vendégségbe jön társállamunk nagykövete.
kukac50
Ettől fontosabb helyet nem tudtak kitalálni annak a pénznek?
Munkahely teremtés több adó forintot hozott volna.
tivoli
@kukac50: Földhözragadt gondolkodás. Mi az a 4.5 milliárd munkahely teremtési szempontból? Megteremted aztán becsődöl, rendes szokás szerint. De a műkincs! Abban nem romlik a pénz, csak felértékelődik a vagyontárgy. Bárhol a világon csereszabatos. Akkor is érték marad, ha már se a forintnak, se eurónak nem lesz emléke se.
Ezek valamit tudnak?
QQCSI
@tivoli: Nagyon remélem, hogy annyit érnek vele, mint Janukovics az arany WC-keféjével!
nezelodo
@QQCSI: Erre mérget vehetsz... Jut itt mindenkinek, a contikáros fegyvermaffiának a Széchenyi tervből, M. Lőrincnek az állami vagyonból, Orbánnak a mg-i támogatásból, K. Dezsőnek és Catherinának a nem privatizálható egészségügyből, a behódoló filmesnek ki tudja milyen pénzből, az addig alig ismer művésznőnek a díjakból és a végtelenségig sorolhatnám, ahol nem a teljesítmény, hanem az ABC sorrend dönt, (Atyafiak, Barátok Cimborák)
human
Ettől meg a stadionoktól fog fellendülni a gazdaság? Idióták.
nemkati
@tivoli: Ja. Baromira örülnek ennek a hírnek a munkanélküliek. De a hajléktalanok egyenesen el vannak bűvölve! Imédnak ilyen könnyen emészthető számokat hallani - aztán kunyerálnak 100 forintot.
Te se ezt írtad volna 2006-ban, ha Gyurcsány vett volna ilyen potom áron festményt a hazának.
tivoli
@nemkati: Ugyan ezt írtam volna :-)))
Mert pártok jönnek - mennek, a műkincspiac mindettől független. :-)))
QQCSI
@tivoli: A gyémánt is maradandó érték, megy is fölfele az ára, most kéne bespájzolni,
de valahogy én nem tudok. Pedig de jól jönne majd valamikor...
tivoli
@QQCSI: Bizony, az ékszer is jó befektetés, de a festmények!!! Azok az igaziak. Nézd csak ezt meg. :-)
index.hu/bulvar/lagziorban60/
QQCSI
@tivoli: He-he-he-, hi-hi-hi, ha-ha-ha!
Ami szép, az szép, igazad van! :)
tivoli
@QQCSI: Tudnám mi ez a festmény mánia fideszéknél?! :-DDD
QQCSI
@tivoli: Erről talán a fő entellektüel tehet, a Krónika és az ország asztala és egyéb vad fantazmagóriák kiagyalója tehet: Kerényi Imre.
szablyafűrész
@QQCSI: Az az érzésem - tévedtem már nagyobbat is - hogy az Összefogás még tartogat meglepetést a Fidesz számára, én, a magam részéről minden korábbi és friss anyagot összeszedtem és elküldtem e-mailben -akkor még nem volt Összefogás - az Mszp-nek, nem láttam/éreztem az eredményét sehol ( ezek az anyagok egyébként nem saját kútfőből, származtak, hanem korábbi sajtócikkekből, magyar, külföldEbből gondolom azt, hogy vagy rendszerezik mások anyagit is még, vagy valami nagyobbra készülnek !

A Fidesz dugig van trógersággal, csak szépen, érthetően rendszerbe kell szedni és kinyomni a választóknak, persze taktikai okokból a választás előtt nemsokkal !
QQCSI
@szablyafűrész: Nem tartom kizártnak, hogy így lesz, kérdés, mennyire jut el azokhoz az emberekhez, akik csak a közszolgálati televízióból tájékozódnak...
öcsi55
Egy anekdotát szeretnék közzé tenni tanulságul erre az esetre. Fenn a havasokban a hegyi pásztort elkapja a férfiassága , nincs mit tenni elkapja a vezér kecskét ,két hátsó lábát betűzi a gumicsizmába ,le a nadrágot elkapja a kecske szarvát oszt adj neki.De hát a kecskének nem nagyon tetszik a helyzet bevadul ,vágtában irány le a hegyről.A pásztor nem tudván szabadulni szorult helyzetéből vágtázik vele. Az öreg székely kinn pipázik a kapuban meglátja ,beszól az asszonynak -Gyere ,asszony azt nézd a Janót robogóval jár de a segge kivan- Na ,kb mi is így vagyunk ,4 millió koldus országa vagyunk ,de 5milliárd nem sok egy festményért. Egy újabb szeg a fidesz koporsójába!
dolfi57
Inkább költötték volna az idősek,elesettek, és szociális othonokra ezt a nagy összeget. Vajon mi a faszomnak vették meg ezut a mázolmányt.
F_Viktor
@tivoli: Egy hátizsákba mennyi festmény fér? S mennyi gyémánt? Ez a lényeg, mikor eljő a Janukovics effektus.
F_Viktor
@szablyafűrész: DK-nak, LMP-nek a négy év alatt voltak jó fityesz ellenes, rámutató megmozdulásai, a baloldalon is tisztában vannak Orbán bűneivel, nem tudom miért nem hangoskodnak minden nap.
Mindig is azt mondtam, a fityeszt saját fegyverével lehet legyőzni.
QQCSI
@nemkati: ma, 19:20 Azért így lefekvés előtt ez nem volt szép Tőled!
Rosszat fogok álmodni. :(
songoku
Így néz ki az orbán meztelenül (műhajjal)? Bakker, de gáz!
A bohóc...
QQCSI
@nemkati: He-he-he! Csak vicceltem. Orbán és bandája egy hangyaf.sznyit sem számít,
miattuk nem lesznek rossz álmaim. Kevesek ahhoz.
nemkati
@QQCSI: Ja, jó. Engem azért nem nyugtat meg 0rbánék létezése. Kifejezetten idegesít ez a költekezési lázuk itt a finisben.
QQCSI
@nemkati: Annyi van már a rovásukon, hogy ha nem lenne "szablyafűrész",
elsorolni sem tudnám. Nem tűr nyomdafestéket, amit gondolok róluk, de
tényleg olyan szinten erkölcsi nullák, hogy jóérzésű ember már nem alacsonyodik le hozzájuk, még ha sértegetném őket, az is túl jó lenne nekik. (Kicsit bonyolult voltam, de remélem érted.) :)
nemkati
@QQCSI: Tökéletesen értem, ugyanis hajszál pontosan ugyanezt gondolom. És szerencsére vagyunk még így jópáran. Remélem, épp elegen. ;-)
tivoli
@nemkati: Szerintem az első a legjobb évjárat. Az utolsó mi lesz? Császárkörte? :-)
tivoli
@QQCSI: és
@nemkati: Nem is értem mit vergődtök vacak 4és fél milliárddal. Aprópénz. Legfeljebb nekünk vidékieknek sok.
tivoli
@F_Viktor: A pártok egymás közti nézeteltérései csak műbalhé, a választók megtévesztése. Az érdekeik ugyan azok, de az nem a polgárok érdeke.
Desischado
@szablyafűrész: Csak azt tudom mondani, hogy örülök, hogy köztünk vagy, Szablya! Bocsi a rövidítésért! (nevet) Hálás köszönetem a sokoldalú ismertetőért! Boldog vagyok, hogy nem mindenki hülye itt, kivéve a fideszes trollokat! (megölelget)
Desischado
Nekem valahogy az egyik kedvenc operám a Gianni Schicchi jut az eszembe. A lényeg: Haldoklik a dúsgazdag Buoso. Pénzéhes rokonai megtudják, hogy mindenét az egyházakra hagyta. Segítséget kérnek a csavaros eszéről híres Gianni Schicchi-től, aki eleinte nem akar kötélnek állni, de aztán, mikor megtudja, hogy a lánya, Lauretta szerelmes az egyik rokon, Zita anyó unokaöccsébe, aki egy derék fiatalember, és viszonszereti Laurettát. Megígéri a rokonoknak, hogy segít. Mivel hamis végrendeletet tilos tenni, a törvény szerint kéz levágás, és fővesztés terhe vár a csalókra. Gianni Shicchi kiadja magát a haldokló Buosónak, és bár minden rokonnak megígéri, hogy a legfőbb javakat neki juttatja, egy ügyes csellel megkaparint mindent. Az ügyvéd elmenetele után a felbőszült és csalódott rokonok neki akarnak támadni, de sorban kiveri őket a most mér saját tulajdonában lévő házból. És itt jön a lényeg, amiért ezt leírtam. Zita anyó felkiált: "Legalább vigyük, amit még lehet!"
Nos a fidesz pont így csinál, a finis előtt lopjuk, ami nincs leszögezve! Az nem gond nekik, hogy nem a sajátjuk, bőszen megy a csele-lozep műsorszám, á la Nemzethy módra! Oszt jónapot!
QQCSI
@tivoli: tegnap 23,07
Én ugyan nem vagyok vidéki,
de 4 és fél milla nekem sem ügy:
7.500 év alatt simán megkeresem.
Tivolikám! Ha csak odabiggyeszted a nickem elé a kukacot,
nem biztos, hogy észreveszem ám!
Klikkelj a "Válasz erre" lehetőségre, az a tuti! :)
QQCSI
@tivoli: Bocs, én vagyok a vakegér, jól használtad a válasz lehetőséget. :)
Darthon1
Sokba kerül nekünk Pocak Durci kapuzárási pánikja! És egyébként is vannak ingyenes pornó oldalak, ott is növelhetné a libidóját.
tivoli
@QQCSI: 7.500 év? Mi az egy örökkévalósághoz képest. 10.000.000 ember ? idő alatt adózik ennyit?
nezelodo
"songoku
Így néz ki az orbán meztelenül (műhajjal)? Bakker, de gáz!
A bohóc..."

Az nem lehet, nem stoplis futballcsuka van a lábán...
bakegya
A kincs,ami nincs-létalapja MGYARORSZÁG lakósságának,közbiztonsága a kiszolgáltatottaknak,mindenekelőtt a gyerekeknek,időskoruaknak és betegeknek.
Békétlen megosztottság,kirekesztettség,joghátrány a többség osztályrésze.
Kincstári műkincsvadászatot folytatnak ezek a simicska birodalmat is ebből bútorozzák már régóta-csak erről eddig hallgattak,mert hátha még élnek a jogos tulajdonosok...
nezelodo
"nemkati
@QQCSI: Ja, jó. Engem azért nem nyugtat meg 0rbánék létezése. "

Orbánt meg az zavarja legjobban, hogy élnek még hazánkban olyan polgárok is, akik nem nézik jó szemmel az egész pályát lehengerlő vezér uralmát, és nem támogatják a maffiarendszer kiteljesülését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.