A Demokratikus Koalíció (DK) vizsgálatra szólítja fel a Belügyminisztériumot, hogy kiderüljön, "Orbán Viktor és fideszes vezetőtársai" milyen konkrét feladatot és szerepet vállaltak a 2006. őszi zavargások előkészítésében. Ezt Vadai Ágnes, a DK alelnöke jelentette be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A független országgyűlési képviselő szerint 2006 ősze nem spontán tömegtüntetés volt, hanem az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére irányuló kísérlet. Abban igaza van Pintér Sándor belügyminiszternek – folytatta – , hogy most nem a beszéddel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy teljes mértékben feltárják, Orbán Viktor és fideszes társai pontosan milyen szerepet vállaltak az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérletében.

Az ellenzéki politikus szerint ehhez a vizsgálathoz többféle dokumentumot használhatnak, példaként a 2006 őszén az Országgyűlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottsága együttes ülésén bemutatott, de nyilvánosságra nem hozott hangfelvételeket, illetve azok leiratait említette. Vannak olyan fideszes politikusok, akikkel szerinte érdemes foglalkozni, Ékes Ilona, Wittner Mária és Demeter Ervin nevét sorolta.

Több kérdést is ismertetett, amire szerinte választ kell adnia a vizsgálatnak. Orbán Viktor már 2006 nyarán, Tusnádfürdőn arról beszélt, hazugsággal került hatalomra a kormány – mondta, azt kérdezve miért beszélt már akkor így a fideszes politikus.

A DK-s politikus emlékeztetett arra, hogy Kósa Lajos Fidesz-alelnök kijelentette, hogy a nyilvánosságra hozatala előtt ismerte a beszédet. Ki más és pontosan mikor ismerte meg azt? Kik voltak azok a fideszesek, akik vágták és sokszorosították a beszédet? – kérdezte.

Vadai Ágnes elmondta azt is, hogy feljelentést tesznek azért, mert egy magyar hírtelevízió az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt két nappal ajánlatot tett két brit tévécsatornának arra, tudósít nekik a várható budapesti eseményekről. Hozzátette: a feljelentést Zentai Péter újságíró információi alapján teszik meg, vagy az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, vagy az alkotmányos rend elleni szervezkedés, vagy terrorcselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter hazudik, amikor azt állítja, az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban nem készült zárójelentés. Ismertetése szerint Szollár Domokos, a Bajnai-kormány szóvivője 2009 decemberében sajtónyilatkozatot adott ki arról, hogy a három évig tartó, a beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos nemzetbiztonsági vizsgálat lezárult. Eközben Pintér Sándor azt állította, hogy júliusban zárult le a vizsgálat – tette hozzá.

Szerinte a belügyminiszter azon állítása sem igaz, kik a kiszivárogtatók, Gyurcsány Ferencnek ugyanis csak sejtései vannak, nincs százszázalékos bizonyítéka.

Pintér Sándor belügyminiszter kedden azt mondta, lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt. Hangsúlyozta, a beszéd igazságtartalma jelenti a bajt, vagyis az, hogy Gyurcsány Ferenc, az ország akkoriban hivatalban lévő miniszterelnöke hosszú ideje hazudott az embereknek.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal előző héten a honlapján hozott nyilvánosságra anonimizált formában a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést, amelyek alapján egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@tavaszi: A drága királyod áll az egész mögött...odament kordont bontani, feltüzelte a népet, majd egy biztonságos terepjáróban hazaindult maga mögött hagyva a fizetett felbujtókat aztán otthon egy tál popcorn mellett végignézte, hogyan bukik el a puccskísérlete...ez után jött egy kis kezelés gratzban majd rájött hogy inkább a rágalmazó s szardobáló propaganda mellett kell kitartania és bojkottálni a munkát (persze a fizetést felvenni). Ha a kordonbontás nem lenne önmagában elég bűncselekmény...felbujtás...puccskísérlet...Örüljön hogy nem ül börtönben a haverjaival egyetemben. Ja és hiába nyomatod itt nekem az elvakult fidesznyikes propagandádat engem nem versz át. De azért hajrá nyomjad neki, elvégre ezért fizetnek a pártközpontból.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@Hellcat: Mit tartasz hülyeségnek? A többiek hülyeségéhez képest, mit? az eu-s sárga csillagos tetves zászlónak ,mint a gyarmatosítunk szimbólumának nincs helye az ország házban, nem is jogszerű annak használata. Amiért kidobták , meg vécébe tették, legalább ennyit tiltakozást nézzenek el hozzá ezek a tolvajok. Mit tehettek volna ennyicskén ,ha eladjuk a földet az eus pénzzel rendelkezőknek a talpunk alól. Konkrétumot mondj nekem , mi volt hülyeség , mi az aminek nincs valóság alapja? De ne azzal gyere , hogy mit fognak rá a Fidesz , meg a mszp és társai. A hivatkozott videót ha megnézed , érdemes , sok mindenre rájössz!
Hellcat
@Tekla: A legutóbbi baromság amit mondtak az az volt, hogy az EU ki akarja irtani az összes akácost Magyarországon. Nem utálom én a jobbikot sőt eléggé hajoltam affelé, hogy rájuk szavazzak, de valamivel mindig elrontják. Mondjuk itt eddig te vagy az egyetlen aki legalább leírt nekik pár jó pontot...már régebben is érdekelt volna egy jobbikos véleménye miért tartja őket jó pártnak. Úgyhogy ezt köszönöm.
Tekla
@Hellcat: Sajnos az akácos kiirtás nem vicc. A méz nagy része nálunk terem , ez pedig az eu-nak nem hoz így nagy hasznot , először jöttek azzal , hogy antibiotikumot tartalmaz , meg vegyszert. Hát 30 km-ről gyűjtenek . Olyan hogy 30 kilométeres körben nincs vegyszerezés , ebben az országban nincs. Most az akác van útban, mert nem őshonos , aztán majd a krumpli , kukorica , paprika nem lesz őshonos. Biztosan emlékszel a cukorgyárak tönkre tételére , most a méz termelés van soron. Az akác azért is jó buli , mert akkor tovább csökkenne az élelmiszert termelésünk , hiszen ez kötötte meg a homokot. A falusi embernek ez az oszlop , a tűzifa, a karámnak és istállónak való , akkor nem veszi meg az építő anyagot. Mindent leakarnak építeni, amit magunk előtudunk állítani , mert a cél , hogy fogyassz és dögölj meg. Lásd az őshonos megújuló vetőmagok kiirtása. Mire használ bennünket az unió? Mit tiltatott be eddig? A kaját , az olcsó egészségügyet , a könnyű lakás építést kalákába, a házi disznó moslékon nevelését , otthoni vágását. Bár sokan nem látják. Nagyüzemileg megy a közösségek szét verése , adó törvénybe ütközik , hogy segíts valakinek , hiszen szüreteken is vadásszák helikopterről a segítőket , nem csak eü könyve , bejelentése , de még szabványos fejvédője is kell hogy legyen. a szomszéd nem jöhet át tető cserepet adogatni. Oka van, ezt kéne meg szüntetni. Elzavarni jobbról és balról is a hazánkat eláruló -kiáruló politikusokat. Elszámoltatni és vissza államosítani a tisztességtelenül szerzet javakat. Lenne itt élet színvonal ,mindjárt. Azt is normálisnak tartanám ,ha a Jobbik , mert a többinek nincs erkölcsi alapja , tárgyalna az eu -val ,erről arról. Nem akarnak ők kilépni. Csak nem akarnak másod hegedűsök sem lenni a kibic csapatban.
Hellcat
@Tekla: Hát megnézném, hogyan irtják ki az akácosokat...szinte kizárt, hogy el tudják tüntetni. A többi amit írtál...hogy jön a barát szüretelni meg disznótvágni és büntetnek...sehol se tapasztaltam pedig én se egyedül szüreteltem le a szőlőmet...Ettől függetlenül köszönöm, hogy mindezt leírtad.
Pupucc1
@Manhattan: ZSENIÁLIS IRÁS. BÁTOR ÖSSZESZEDETT,MINDEN BETÜJÉVEL EGYETÉRTEK,TALÁN AZZAL NEM,HOGY EZ A2 EMBER NEM FOG EGYMÁSNAK UGORNI
AHHOZ TUL SOK MOCSKOT TUDNAK EGYMÁSRÓL. SOK SIKERT!
evacica
@tavaszi: Bolond vagy te gyermek! Orbán igen is puccsot akart végre hajtani! nem bírta megemészteni hogy másodjára is vesztett, na meg azt, hogy Gyurcsány lemosta a TV-ben a pályáról! Csak a bolond nem tudta, hogy ő és barátai heccelték fel az embereket, no meg azt a sok huligánt akik gyújtogattak, a TV székházban fosztogattak, bár Mariska nénje szerint azok békés tüntetők voltak ! Nem tudom, hogy milyenek akkor mikor nem békések? Tény az, hogy Orbánék egy demokratikus államhatalmat akartak megdönteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.