A Demokratikus Koalíció (DK) vizsgálatra szólítja fel a Belügyminisztériumot, hogy kiderüljön, "Orbán Viktor és fideszes vezetőtársai" milyen konkrét feladatot és szerepet vállaltak a 2006. őszi zavargások előkészítésében. Ezt Vadai Ágnes, a DK alelnöke jelentette be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A független országgyűlési képviselő szerint 2006 ősze nem spontán tömegtüntetés volt, hanem az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére irányuló kísérlet. Abban igaza van Pintér Sándor belügyminiszternek – folytatta – , hogy most nem a beszéddel kell foglalkozni, hanem azzal, hogy teljes mértékben feltárják, Orbán Viktor és fideszes társai pontosan milyen szerepet vállaltak az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének kísérletében.

Az ellenzéki politikus szerint ehhez a vizsgálathoz többféle dokumentumot használhatnak, példaként a 2006 őszén az Országgyűlés nemzetbiztonsági és honvédelmi bizottsága együttes ülésén bemutatott, de nyilvánosságra nem hozott hangfelvételeket, illetve azok leiratait említette. Vannak olyan fideszes politikusok, akikkel szerinte érdemes foglalkozni, Ékes Ilona, Wittner Mária és Demeter Ervin nevét sorolta.

Több kérdést is ismertetett, amire szerinte választ kell adnia a vizsgálatnak. Orbán Viktor már 2006 nyarán, Tusnádfürdőn arról beszélt, hazugsággal került hatalomra a kormány – mondta, azt kérdezve miért beszélt már akkor így a fideszes politikus.

A DK-s politikus emlékeztetett arra, hogy Kósa Lajos Fidesz-alelnök kijelentette, hogy a nyilvánosságra hozatala előtt ismerte a beszédet. Ki más és pontosan mikor ismerte meg azt? Kik voltak azok a fideszesek, akik vágták és sokszorosították a beszédet? – kérdezte.

Vadai Ágnes elmondta azt is, hogy feljelentést tesznek azért, mert egy magyar hírtelevízió az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése előtt két nappal ajánlatot tett két brit tévécsatornának arra, tudósít nekik a várható budapesti eseményekről. Hozzátette: a feljelentést Zentai Péter újságíró információi alapján teszik meg, vagy az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, vagy az alkotmányos rend elleni szervezkedés, vagy terrorcselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter hazudik, amikor azt állítja, az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban nem készült zárójelentés. Ismertetése szerint Szollár Domokos, a Bajnai-kormány szóvivője 2009 decemberében sajtónyilatkozatot adott ki arról, hogy a három évig tartó, a beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos nemzetbiztonsági vizsgálat lezárult. Eközben Pintér Sándor azt állította, hogy júliusban zárult le a vizsgálat – tette hozzá.

Szerinte a belügyminiszter azon állítása sem igaz, kik a kiszivárogtatók, Gyurcsány Ferencnek ugyanis csak sejtései vannak, nincs százszázalékos bizonyítéka.

Pintér Sándor belügyminiszter kedden azt mondta, lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt. Hangsúlyozta, a beszéd igazságtartalma jelenti a bajt, vagyis az, hogy Gyurcsány Ferenc, az ország akkoriban hivatalban lévő miniszterelnöke hosszú ideje hazudott az embereknek.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal előző héten a honlapján hozott nyilvánosságra anonimizált formában a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést, amelyek alapján egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@tavaszi: A drága királyod áll az egész mögött...odament kordont bontani, feltüzelte a népet, majd egy biztonságos terepjáróban hazaindult maga mögött hagyva a fizetett felbujtókat aztán otthon egy tál popcorn mellett végignézte, hogyan bukik el a puccskísérlete...ez után jött egy kis kezelés gratzban majd rájött hogy inkább a rágalmazó s szardobáló propaganda mellett kell kitartania és bojkottálni a munkát (persze a fizetést felvenni). Ha a kordonbontás nem lenne önmagában elég bűncselekmény...felbujtás...puccskísérlet...Örüljön hogy nem ül börtönben a haverjaival egyetemben. Ja és hiába nyomatod itt nekem az elvakult fidesznyikes propagandádat engem nem versz át. De azért hajrá nyomjad neki, elvégre ezért fizetnek a pártközpontból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Egyértelműen puccskísérletet próbált végrehajtani a qrbán és a bandája...de gyökerek voltak hozzá...egyébként meg van a neten elég kép ahol a qrbán éppen bontja a kordont...ami mellesleg büntetendő.
tavaszi
@Hellcat: a kordon pedig a demokrácia sárbatiprása ...a békés gyülekezési jog csorbitása
...te pontosan tudod hogy orbánnak semmi köze az egész zavargáshoz. ...neki nagyon is jól jött a bukdácsoló--és lejtmenetbe tett országkormányzása ..amit a maszop véghez vitt,...
Hellcat
@tavaszi: A drága királyod áll az egész mögött...odament kordont bontani, feltüzelte a népet, majd egy biztonságos terepjáróban hazaindult maga mögött hagyva a fizetett felbujtókat aztán otthon egy tál popcorn mellett végignézte, hogyan bukik el a puccskísérlete...ez után jött egy kis kezelés gratzban majd rájött hogy inkább a rágalmazó s szardobáló propaganda mellett kell kitartania és bojkottálni a munkát (persze a fizetést felvenni). Ha a kordonbontás nem lenne önmagában elég bűncselekmény...felbujtás...puccskísérlet...Örüljön hogy nem ül börtönben a haverjaival egyetemben. Ja és hiába nyomatod itt nekem az elvakult fidesznyikes propagandádat engem nem versz át. De azért hajrá nyomjad neki, elvégre ezért fizetnek a pártközpontból.
pbalage
@Hellcat: te, ezt a tavaszit szerintem nem fizetik, hanem meggyőződéses kommunista, csak még nem jött rá, hogy az. A fidesz az egy neokommunista párt, és bármit mond, annak az ellenkezője az igaz.
Én a maszopot se bírtam, de most már visszasírom azokat az időket, ezerszer inkább, mint ez a cigánymaffia.
Jobbikos meg véletlenül se leszek.
A Tündik bündije
@Hellcat: Tiszta 007-es.
A Nevem Bont. Kordont Bont :-)
Hellcat
@pbalage: Valahogy így vagyok én is...egyik lehetőség se jó.
Manhattan
Találtam! :
Pintér potenciális ellensége Orbánnak. Nem számít a közös üzlet, Pintér egy szenvtelen annihilátor és vagy kivégzi Orbánt vagy ő fog letartóztatási parancsot adni ellene amikor Janukovicshoz hasonlóan Orbán menekül. Nem biztos, hogy megijed Orbán zsarolásától, hogy köpni fog, egyszerűbb neki befogni Orbán száját. Meg tudja tenni.
Orbán nem kerülheti el Janukovics sorsát.
Orbán most készül ledobálni a legjobb barátait a léghajóból a mélybe, hogy annak a sülyedését megállítsa, de azok sem hülyék, kihátrálnak az áruló mögül.
Orbán áruló volt és most is az egész életében. Elárulja az EU-t, Putyint, Merkelt, Vonát, a pápát, és mindenkit. Odadobja ha kell áldozatnak a saját családját is.

Putyin is hamarosan kihátrál Orbán mögül, a terrorista barátai a közel-keletről pedig kifosztják és túszul ejtik. Velük nem szarakodhat mint az EU val. nem lehet egész életében úriembereket találni ellenségnek.
———-
Kedves Lévai Aniko,
Ha a sok aláírásgyűjtés után marad ereje és energiája olvasni, akkor azt tanácsolom, hogy csomagoljon de sebesen és meneküljön a felcsúti rém közeléből. Hiszen ön is tudja már, hogy az. Hiszen ön is tudja, hogy ha Orbánt elsöprik ön is megy vele. Hiszen ön is tudja, hogy Orbán önt is odadobja koncnak menekülés közben. Ön egy kemény, anyagias, önző, hidegfejű asszony, de azért nő, anya, és kiszolgáltatott a felcsúti rémnek.
.
Ön van annyira önző, józan és hidegfejű, hogy fel tudja mérni, amit írtam az bizony igaz. Ki segítette Orbánt hatalomra, ki az aki nélkül ma nem lenne miniszterelnök, hanem örökös bentlakó a vihogóban??? Kit fog odadobni koncnak ha üldözik.??? Bizony, hogy önt!!! .
.
Hagyja a pénzt a vagyont, azt úgyis elveszik maguktól. Nem marad semmi. Mentse az életét.
.
Ön tudja jól, érzi a lelke mélyén, hogy ön is felelős, hogy ezt a rémet ráengedte a világra, ön nélkül nem lenne itt. Ezért Orbán ha menekül, önt hátrahagyja és mint a menekülők felborítják maguk mögött az asztalt, széket, úgy fogja önt és persze a többi...
Halszem
@Manhattan: "felcsúti rém"?
Helyesebb lenne móri rémnek emlegetni, hiszen a mai napig nem tisztázta a móri vérengzésben betöltött szerepét!
szablyafűrész
@tavaszi: Na, akkor tegyük helyre a pártinformációidat ( szokás szerint...)

Október 6-án az Országgyűlés bizalmat szavaz a kormányfőnek; Barroso, az Európai Bizottság néppárti elnöke még aznap gratulál neki. Orbán délután abszurd kijelentéseket tesz a Kossuth téren Gyurcsány bukásáról, és gyenge beszédet mond. Komolytalanok a külsőségek (vekkerórák), fantáziátlan és erőtlen az újabb petíciós mozgalom, az „Igen, Magyarország!” meghirdetése. Noha ettől kezdve minden este nagygyűlést tartanak a téren, a tömeg napról napra apad, a projekt kifulladni látszik...

Október közepe táján úgy tűnik, a miniszterelnök kihúzza fejét a gondosan elkészített hurokból – ám Orbán nem hagyja ennyiben a dolgot. Nem akarja elengedni a sebzett vadat, megérezte a vére szagát, makacsul üldözi tovább. A fideszes vezérkarban napról napra azt latolgatják, meddig bírja még Gyurcsány. Mikor omlik össze a roppant nyomás alatt, mikor fogy el az ereje és a támogatottsága? Ám mindegyik kitart, sőt növekedni látszik. Így közeledünk október 23-ához, az 56-os forradalom ötvenedik évfordulójához.
És Orbán elhatározza, hogy ez alkalommal dűlőre viszi a dolgot.
A Fidesz 20-án váratlanul bejelenti, hogy felhagy a Kossuth téri gyűlésezéssel, és ünnepi nagygyűlést hirdet október 23-ára. A Belváros szívébe: az Astoriához. A magyar főváros ezen a napon több mint ötven külföldi delegációt – állam- és kormányfőket – lát vendégül, amelyek a jubileumra érkeztek. Részt vesznek a Kossuth téri hivatalos ünnepségen, szálláshelyeik a Belváros luxusszállodáiban vannak (Kempinski, Intercontinental, Marriott), az Astoria közvetlen közelében.
szablyafűrész
A Fidesz sosem tartott itt korábban semmiféle demonstrációt. A Kossuth tér mellett a budai vár volt gyűléseik hagyományos színtere, az ’56-os megemlékezéseké pedig a Széna tér. Az Astoria – a Belváros közlekedési csomópontja – egy nagy útkereszteződés, nem szélesedik ki térré: valójában alkalmatlan nagy létszámú gyűlés megtartására. A forradalom semmilyen eseménye sem kötődik ide. Ám logisztikailag épp félúton van a két legfontosabb helyszín, a Corvin köz és a Kossuth tér között. Gyakorlatilag ki sem lehet kerülni. És Orbánék épp ezt választják ki maguknak, s ehhez mindenáron ragaszkodnak is...

Azt láttuk: a „fölkelők” számítottak a Fidesz Belvárosba vitt tömegeire. Az pedig nem is kérdés, hogyan viszonyultak ehhez Orbánék, mert a válasz adott: úgy viszonyultak hozzá, hogy a Belvárosba vitték a maguk tömegeit. Előre megfontolt szándékkal, tálcán kínálva föl őket. Ne tudták volna, hogy ez miféle kockázattal jár? Pontosan tudták.

Lapid Lajos dandártábornok, a BRFK volt közbiztonsági igazgatója: „Amikor ezt a rendezvényt bejelentették, egyeztető tárgyalást folytattunk le... és jeleztük, hogy a delegációk útvonala, valamint az egyéb demonstrációk miatt ennek a rendezvénynek nagyon nagy a kockázata. A BRFK javasolta, hogy a korábbi megszokott helyeken... a Margit körúton... a Széna térig lezárt területen tartsák meg a rendezvényt. Mi tehát előzetesen utaltunk arra, hogy ez egy nagyon kockázatos dolog.”

Majoros Zoltán ezredes: „Rendőri szakemberként azt kell mondanom, hogy... rendkívül veszélyes volt, hogy az Astoriához rendezték ezt a nagygyűlést... Lezárták a delegációk útvonalait, és egyszerűen, ha bármi kialakul a Belvárosban, nincs olyan rendőri tevékenység egy ilyen tömegoszlatás keretében, ami ne idézze elő azt a helyzetet, hogy az erőszakos, garázda, rendet bontó tüntetők azon a területen jelenjenek meg.”
szablyafűrész
Orbánék épp ezzel kalkuláltak. Olyan csapdát állítottak föl az Astoriánál, amelybe a rendőrségnek (noha mindent megpróbált, hogy elkerülje) szükségképpen bele kellett mennie. És a rendőröket (s a mögéjük fantomizált politikai döntéshozókat) azóta abszurd módon vegzálja nemcsak a Fidesz és a jobboldal, de a balos jogvédők, a liberális értelmiség, továbbá az egész média, hogy miért ment bele a neki fölállított, elkerülhetetlen csapdába.
Csak a csapdaállítókat nem vegzálja senki.
A demonstráció bejelentése után a biztosítást végző rendőri vezetők helyszínbejárást hajtottak végre a Fidesz (Nyitrai Zsolt vezette) szervezőivel. Ekkor a rendezvény mobil elemeiről sikerült lebeszélni őket. Az eredeti tervben ugyanis az szerepelt, hogy a Baross téri gyülekezőhelyről vonul föl az Astoriához a százezres tömeg, ahonnan a gyűlés után átmennek a Terror Háza elé. Ez akkora rendőri biztosítást igényelt volna, amit képtelenség volt felvállalni. Ezekről nagy nehezen lemondtak – ám az Astoriához makacsul ragaszkodtak...

17.45-kor véget ért a Fidesz-nagygyűlés. Az oszlató sorfal már csaknem két órája állt a Deák térnél, több mint fél kilométerre az Astoriától. Orbán páncélozott gépkocsival elhagyta a helyszínt, a rendezők pedig felhívták a tömeg figyelmét, hogy milyen irányokban távozhatnak el az Astoriától. Közvetlenül ez után indult a tömegoszlatás...
szablyafűrész
Csakhogy nem egészen így történtek a dolgok.

Mert először is: a rendezők azt nem mondták be, hogy merre ne menjenek az emberek, és azt sem, hogy miért ne! „A hozzáférhető videón át van vágva az időszakasz, amikor ilyen figyelmeztetés elhangozhatott volna. A műsorvezető, Philip azt mondja: a Kálvin tér felé még lehet menni, de olyan nem hallható, hogy a Deák tér felé nem lehet” – írja Tokfalvi Elek. (Álnéven író blogger publicista. A Szerk.)

Másodszor: amit bemondanak, azt sem mindjárt az Orbán-beszéd után, a gyűlés végén mondják be! Több mint negyedórát várnak vele! „A rendezvény végén ezt még senki nem mondta be. Eltelt körülbelül negyed óra, és utána valóban ezt közölték, de csak jóval később. Tehát addigra a tömegnek már jelentős része... a Deák tér irányába távozott. A rendezvény végén... egy levezető zene volt; a Fidesz elnökének a beszédét követően... a tömeg nagy része eltávozott, volt egy háttérzene, majd ezt megszakítva, 15 vagy 20 perccel később mondták azt be, hogy milyen irányba... ajánlja a rendőrség az eltávozást.” Ezt nem más mondja 2010-ben, mint Gulyás Gergely, a parlamenti vizsgálóbizottság fideszes elnöke. Méghozzá számonkérőleg! Így kéri számon az Astoriát biztosító Nagy-Juhák ezredestől, hogy túl korán indult meg a rendőri oszlatás...
Nem tudom: érthető-e?

Noha a színpadról kitűnően látszott, hogy az emberek tömegesen indulnak a Deák tér felé, noha a rendezőknek a rendőröktől kapott folyamatos tájékoztatás révén pontos tudásuk van arról, hogy az az irány veszedelmes – mégsem szólnak egy szót se. Zenét adnak.
szablyafűrész
Várnak. Várnak tizenöt-húsz percet, és csak azután mondanak valamit, ám továbbra is elhallgatják a legfontosabb információt. És mindezek okán nem őket, a fideszeseket vegzálják, hanem (immár hat éve) a rendőröket! Holott senki másnak, mint nekik kellene föltenni a kérdést: mi volt a céljuk mindezzel?! A kérdés persze költői. Ha tudjuk, mi történt az előző napokban, hetekben, hónapokban, akkor tudjuk rá a feleletet. Orbánék nem azért vitték az Astoriához a tömeget, hogy az előre kalkulált és szépen kialakult helyzetből kivigyék őket. Amikor a vezér beül a páncélautóba, jól tudja, mi következik. Akarja is. Hisz az következik, amit eltervezett.

Ám a valóságban árnyaltabb a dolog. Úgy tűnik, hogy a fideszes közönség egy része nem tudatlan és ártatlan áldozatként indul el a 17.48-kor szintén elinduló rendőri oszlató sorfal felé. Az „erőszakos tiltakozók” és a „békés ünneplők” nem különültek el egymástól teljesen. Egyrészt fideszesek is mozogtak a Bajcsy-Zsilinszky úton, másrészt a randalírozók egy része is eljutott az Astoriához. Orbán beszéde után zömmel nem tudatlan áldozati bárányok, hanem tudatos és „harapós birkák” indulnak meg a rendőrök felé. (Csak Gárdonyit idéztem: Dobó szól így az egri vár elszánt védőiről.) Az a fideszes beállítás, hogy egyfelől voltak a „randalírozók”, másfelől az „ünneplő idős nagymamák, a babakocsit toló fiatal anyukák”, giccses és hamis.
szablyafűrész
Tokfalvi szerint: „A körút enyhe kanyarjából, a Dohány utca betorkollásától tökéletesen lehet látni-hallani, ha a Madách térnél csata zajlik... Nem toltak a rendőrök senkit senkire, hanem a naiv vagy kalandvágyó békések önként felzárkóztak az agresszívakhoz... Még azoknak is lett volna idejük megfordulni és elmenni, akik a békés rendezvény végén eltökélték, hogy szembemennek vízágyúval, könnygázzal, gumilövedékkel...”

Az oszlató sorfal a vízágyúkkal 105 perc (egy és háromnegyed óra) alatt teszi meg az Astoria kereszteződéséig hátralévő 532 méteres távolságot. Közben 18.02-kor megáll a Károly körút–Gerlóczy utca kereszteződésénél: még innen is bő 300 méter az Astoria. 18.30-ra érnek a Dob utcához, végül 19.35-kor az Astoriához.

Aki békésen el akart menni a gyűlés után, annak erre bőven volt ideje.

Aki nem ment el, az nem is akart.

Hiába késleltetik, illetve hallgatják el a fideszesek a birtokukban lévő információkat; hiába indul meg az oszlatás három perccel a gyűlés vége után: a rendőrök nem támadtak rá a fideszes nagygyűlés „békés ünneplőire”. Ez hazugság. A 2006-os őszről szóló hazug fideszes narratíva szerves része. Hisz még a rendőri tevékenységet szigorú kritikával illető Papp-jelentés is leszögezi: „A tömegoszlató kötelék előremozgásának üteme lehetővé tette, hogy az Astoriánál lévő tömeg a rendezvény helyszínét több irányba is biztonságosan elhagyhassa.”
szablyafűrész
Tokfalvi szerint: „Minden józan ésszel és logikával ellenkezik, hogy Gyurcsány a kegyetlenkedésekkel politikai haszonra akart volna szert tenni. 2006. október 23-ból mindenki profitált politikailag, kivéve őt... A Fidesznek évekre holtbiztos találatarányú agitprop muníciót adott... és gyakorlatilag ebből a tiltakozásból született a mostani parlament ellenzéki pártjai közül kettő, a Jobbik 2.0, valamint az LMP.”

Debreczeni József

Oszt' jó napot !
egyember
A Vezér szerepét nem kell tisztázni.
Ő volt az ENZIM, a katalizátor.
Amiről a (min.) középiskolát végzetteknek illene tudni, ezek gyorsítják a folyamatokat, de maguk nem vesznek részt benne. A folyamat végén változatlanul kerülnek ki belőle.
Desischado
Remélem, végre teljesen kivizsgálják az ügyet! orbán mindig megmutatja, hogy még mindig tud lejjebb süllyedni!
Tekla
@Hellcat: Akkor válaszd a harmadikat , ne a tv alapján ítéld meg őket . Vajon miért uszít ellene mind a két párt? Mert valóban Ő a Jobbik? Félnek mind a két oldalon az el számoltatástól , ezek nem mutyiztak , ezeknek van erkölcsi alapja számon kérni.
bencemacska
@szablyafűrész: Ez már okt. 23-ról szól, ez a következmény!

Az alaphelyzet szept. 16, 17 ill. ellőtte levő 4 hónap.
Miért is repült éppen a megvágott "beszéd" elhangzása pillanatában a Vezér Brüsszelbe? Mit tudott? Hogy semmit azt adjátok be a zombiknak!

Vagy a beszéd leadása volt az utazáshoz igazítva, vagy az utazás a CD leadás időpontjához!!!
Hellcat
@Tekla: Nem nézek tv-t, viszont a jobbik semmi olyant nem rakott le az asztalra a 4 év alatt amivel kiérdemelte volna a szavazatomat.
Tekla
@Hellcat: Akkor nem sikerült utána nézni , megfelelően , amin nem csodálkozom , mert az állami médiumok nagy elhallhatók. Mindenhol ott voltak ahol segítségre volt szükség. Esztergomot az árvíztől szinte ők mentették meg , mert az állam magára hagyta Tétényi Évát. A Duna teljes hosszán voltak kint gárdisták mellet, jobbikosok is. A tiszai árvíznél úgy szintén , a vörös iszap károsultakat szintén rengeteg fizikai munkával és élelemmel segítettek. Rendszeresen szerveztek véradásokat . Rengeteg idős beteg embert védtek a bűnözőktől. A történelmi hazugságok korrigálásában sokat segítettek , az európai parlament figyelmét felhívták a szemkilövetőkre, a föld védelem terén ami tőlük tellett . Sajnos kevesen voltak a kétharmaddal szemben. De amennyire lehetett tiltakoztak értünk . Rengeteg feljelentést eszközöltek a mutyi ügyekben,. Megvédték a Velencei tavat attól ,hogy idegen állam oda fővárost építsen, hogy ezeknek eladják a Margit szigetet.Sajnos a parlamentből nem tudták kiszűrni , mert nem volt segítség azokat akik ott ülnek ,de nem a magyar érdekek miatt.
Jelenetek ,kevés ember nagy harcáról a parlamentben. Érdemes megnézni a videót. www.youtube.com/watch?v=DE-h-F1Z28E
Hellcat
@Tekla: Viszont csináltak mellé elég hülyeséget is...EU zászlós ügyek...felesleges ellentüntetések...paksnál is letérdeltek a fidesznek...meg a jobbikosok is általában csak hülyeségekkel szoktak megtalálni, aminek általában semmi valós alapja nincs.
Tekla
@Hellcat: Mit tartasz hülyeségnek? A többiek hülyeségéhez képest, mit? az eu-s sárga csillagos tetves zászlónak ,mint a gyarmatosítunk szimbólumának nincs helye az ország házban, nem is jogszerű annak használata. Amiért kidobták , meg vécébe tették, legalább ennyit tiltakozást nézzenek el hozzá ezek a tolvajok. Mit tehettek volna ennyicskén ,ha eladjuk a földet az eus pénzzel rendelkezőknek a talpunk alól. Konkrétumot mondj nekem , mi volt hülyeség , mi az aminek nincs valóság alapja? De ne azzal gyere , hogy mit fognak rá a Fidesz , meg a mszp és társai. A hivatkozott videót ha megnézed , érdemes , sok mindenre rájössz!
Hellcat
@Tekla: A legutóbbi baromság amit mondtak az az volt, hogy az EU ki akarja irtani az összes akácost Magyarországon. Nem utálom én a jobbikot sőt eléggé hajoltam affelé, hogy rájuk szavazzak, de valamivel mindig elrontják. Mondjuk itt eddig te vagy az egyetlen aki legalább leírt nekik pár jó pontot...már régebben is érdekelt volna egy jobbikos véleménye miért tartja őket jó pártnak. Úgyhogy ezt köszönöm.
Tekla
@Hellcat: Sajnos az akácos kiirtás nem vicc. A méz nagy része nálunk terem , ez pedig az eu-nak nem hoz így nagy hasznot , először jöttek azzal , hogy antibiotikumot tartalmaz , meg vegyszert. Hát 30 km-ről gyűjtenek . Olyan hogy 30 kilométeres körben nincs vegyszerezés , ebben az országban nincs. Most az akác van útban, mert nem őshonos , aztán majd a krumpli , kukorica , paprika nem lesz őshonos. Biztosan emlékszel a cukorgyárak tönkre tételére , most a méz termelés van soron. Az akác azért is jó buli , mert akkor tovább csökkenne az élelmiszert termelésünk , hiszen ez kötötte meg a homokot. A falusi embernek ez az oszlop , a tűzifa, a karámnak és istállónak való , akkor nem veszi meg az építő anyagot. Mindent leakarnak építeni, amit magunk előtudunk állítani , mert a cél , hogy fogyassz és dögölj meg. Lásd az őshonos megújuló vetőmagok kiirtása. Mire használ bennünket az unió? Mit tiltatott be eddig? A kaját , az olcsó egészségügyet , a könnyű lakás építést kalákába, a házi disznó moslékon nevelését , otthoni vágását. Bár sokan nem látják. Nagyüzemileg megy a közösségek szét verése , adó törvénybe ütközik , hogy segíts valakinek , hiszen szüreteken is vadásszák helikopterről a segítőket , nem csak eü könyve , bejelentése , de még szabványos fejvédője is kell hogy legyen. a szomszéd nem jöhet át tető cserepet adogatni. Oka van, ezt kéne meg szüntetni. Elzavarni jobbról és balról is a hazánkat eláruló -kiáruló politikusokat. Elszámoltatni és vissza államosítani a tisztességtelenül szerzet javakat. Lenne itt élet színvonal ,mindjárt. Azt is normálisnak tartanám ,ha a Jobbik , mert a többinek nincs erkölcsi alapja , tárgyalna az eu -val ,erről arról. Nem akarnak ők kilépni. Csak nem akarnak másod hegedűsök sem lenni a kibic csapatban.
Hellcat
@Tekla: Hát megnézném, hogyan irtják ki az akácosokat...szinte kizárt, hogy el tudják tüntetni. A többi amit írtál...hogy jön a barát szüretelni meg disznótvágni és büntetnek...sehol se tapasztaltam pedig én se egyedül szüreteltem le a szőlőmet...Ettől függetlenül köszönöm, hogy mindezt leírtad.
Pupucc1
@Manhattan: ZSENIÁLIS IRÁS. BÁTOR ÖSSZESZEDETT,MINDEN BETÜJÉVEL EGYETÉRTEK,TALÁN AZZAL NEM,HOGY EZ A2 EMBER NEM FOG EGYMÁSNAK UGORNI
AHHOZ TUL SOK MOCSKOT TUDNAK EGYMÁSRÓL. SOK SIKERT!
evacica
@tavaszi: Bolond vagy te gyermek! Orbán igen is puccsot akart végre hajtani! nem bírta megemészteni hogy másodjára is vesztett, na meg azt, hogy Gyurcsány lemosta a TV-ben a pályáról! Csak a bolond nem tudta, hogy ő és barátai heccelték fel az embereket, no meg azt a sok huligánt akik gyújtogattak, a TV székházban fosztogattak, bár Mariska nénje szerint azok békés tüntetők voltak ! Nem tudom, hogy milyenek akkor mikor nem békések? Tény az, hogy Orbánék egy demokratikus államhatalmat akartak megdönteni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.