Ha jobb országot akarunk, akkor Orbán Viktornak mennie kell – jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke a zsúfolásig megtelt miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központban hétfőn, több mint ezer ember előtt.

Magyar az, aki magyarnak vallja magát, ehhez pedig nem "kérünk Orbán Viktortól magyarsági igazolást, jó és tisztességes magyarok vagyunk" – tette hozzá. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az, hogy ebből az országból nehezen élhető világ lett, "az nem a Teremtőnek az átka, ez nem volt elrendelve". A volt miniszterelnök azt mondta: Magyarország olyan ország, amelyet "szeretünk, imádunk", de ma "nem engednek nekünk szeretni".

Szerinte ezt az országot az „orbáni jobboldal önzése, radikalizmusa, a kivagyiság, a pökhendiség tett olyanná, amilyen, (…) ez az ország évek óta folyamatosan durván, sokakat megaláz. Ugyanakkor nem ilyen a mi országunk, ez az ország nem akar ilyen lenni hozzánk, nekünk itt testvéreink vannak, magyar emberek".

„Olyan átkozottul szépen tudnak beszélni jobboldali barátaink a nemzetről, az államalapító István királyról, ám mintha nem értenék, hogy a nemzet erejének forrása az, hogy mindenki együtt van ebben az országban” – mondta Gyurcsány Ferenc. Ez az ország annak idején befogadott jászokat, kunokat, svábokat, zsidókat, meg cigányokat, ki a magyar, kinek az ereiben csörgedezik magyar vér? – tette fel a kérdést.

Magyarnak lenni nem vér és föld kérdése. Magyarnak lenni osztozás apáink, nagyapáink, dédszüleink sorsában, magyarnak lenni azt jelenti, hogy van közöm a másikhoz, és nemcsak a múlt, hanem a jelen okán is, „nem hagyok ott az út szélén egyetlen embert sem”, és bár Orbán Viktor beszél erről, ám mégis átlép magyarok százezrein – tette hozzá a volt kormányfő.

Gyurcsány Ferenc szólt arról is, hogy bár Orbán Viktor szegény sorsból kapaszkodott föl, ám a miniszterelnök „már nem saját népének akar gazdagságot, boldogságot, felemelkedést, hanem saját önző, konzervatívnak és kereszténynek hazudott osztályának". „A miniszterelnök nem a mi emberünk, ez a miniszterelnök kevesek embere, mert bennünket azt hiszem leginkább leköpne” – hangoztatta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc beszélt arról is, hogy az államalapító Szent István Európát választotta, és "esze ágában nem volt keleti szeleket figyelni, mert István Orbánnal szemben nem akart meteorológus lenni". Magyarországon jó egy évezrede meteorológiai és politikai értelemben az uralkodó széljárás a nyugati – tette hozzá, hangoztatva azt is: nem „egyszerűen parlamenti választás” lesz április 6-án, többről van szó.

A választás arról szól majd, hogy kelet, vagy nyugat, arról szól, hogy az ország az államalapító Szent István útját, vagy Orbán Viktor keleti útját követi – mondta Gyurcsány Ferenc.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@tavaszi: ha észhez tér az ország népe :) ezt akartad írni ugye?
(Gondoltam segítek, mert neked kicsit dadogósra sikerült :) )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@szablyafűrész: (16:56) Igazán sajnálatos, hogy már az elején hazugsággal kezdted!
Nem a meglévő trafikokat osztották el, hanem teljesen újakra, új koncessziót írtak ki! (Más arculattal, termékkörrel, területi eloszlással, berendezéssel, stb.)

Találsz itt a blogok között is egészen más százalékos megoszlásokat is a választási előrejelzésekre, kár ezt mantráznod, még megárt...
Desischado
@szablyafűrész: Szablya, ne strapáld magad! Verőce annyira elvakult fidesznyikes, hogy nem látja a fáktól az erdőt. Én csak azt remélem, ahogy Macbeht sem gondolta volna, hogy a Birnami erdő feljön a várához, remélem, Verőce elvtárs is meglepődik április 6-án egy kicsit...
szablyafűrész
@verőce21: A gyengébbeknek mindig segíteni kell, ezért csak neked, csak tőlem:

-www.dohany.info/2013/12/trafikpiac-ujraosztasa-i-resz.html
- www.dohany.info/2013/12/trafikpiac-ujraosztasa-ii-resz.html
mandiner.hu/cikk/20131128_bezaratja_a_kormany_a_benzinkutak_es_a_hiperek_trafikjait
- nepszava.hu/cikk/642275-egy-fideszes-leplezi-le-a-trafikmutyit

csak úgy hirtelen ( gondod van a keresőddel ? )

"apropó a közvélemény kutatásod is hazugság. :)
tegnap, 16:30"

Erre kaptad képedbe a tényt, az ne zavarjon, hogy kimondottan neked tettem oda a tájékozódási linket !
Ha nem ismerted volna fel, akkor "hirlista.hu" - oszt ' jó napot !

Meglepően butuska vagy, nem is tudom, miért állok le oktatni téged...
szablyafűrész
@Desischado: A szellemi elesetteken is illik segíteni...meg a szellemi rövidnadrágokon is...
szaboria1
@verőce21: Téged nem zavar az, hogy sok olyan üzlet ment át más kezébe ahol trafik működött? Nagyon sok ember csak bérelte az üzlethelyiséget és azt szépen vissza is vették az önkormányzatok és az úgy nevezett nyertesek kapták meg. Sok helyen a győztesek győzték a volt tulajdonosokat legyen az alkalmazottjuk, mert halvány lila gőzük sincs a termékekhez. Nem beszélve az embertelenségről, mert annak idején trafikokat általában rokkantaknak biztosítottak.
verőce21
@szaboria1: (07:41) Ilyen a pályázat Riácska! :)
(Azt azért nem mondom, hogy egyenlő pályák, egyenlő esélyek!) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.