Egy névtelen, de a szerkesztőségben nevet és címet hagyott, frusztrált CBA dolgozó tálal ki: 5 év alatt körülbelül ötvenszer használtunk nem lejárt sajtot a stanglira meg az egyéb sajtos ételekre. Minden délután az volt az egyik pék dolga, hogy a penészt levágja a sajtról, amit behozott és a három napos címkét felragassza rá, mintha friss lenne. Utána persze be a hűtőbe. Tudom, most ez egy kicsit meglepő, de mi már annyira hozzászoktunk, hogy ez nem is olyan megrázó a számomra. Egyétek csak! Amit a pékségbe dolgozunk fel, a fele le volt járva. Nem csak hébe-hóba! Hanem majdnem mindig. Lejárt élesztő, itt több mázsáról beszélek! És: Virslis táskát csak akkor csináltunk, ha volt lejárt virsli. Ugyanakkor van jó hír is: Egyedül a kakaós csiga, amit nyugodtan megehetsz. A teljes olvasói levél a Hírhatár.hu oldalon.

Forrás: hirhatar.hu
Feltöltő: nyanya001
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Vásároljál magyar boltból magyar árut és sz@rt is megetetik veled !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Vásároljál magyar boltból magyar árut és sz@rt is megetetik veled !
joopapa
Ha ez igaz akkor és miért ne lenne igaz, akkor nem csak a külföldi multik trükköznek! Sokszor hallom hogy a mocskos multik behozzák a sok külföldi rossz árut! De honnan tudják hogy a hazai termék jó? Honnan tudják hogy a piacon vásárolt áru hazai vagy nincs agyon vegyszerezve!
human
Borzalmas dolgok vannak a levélben. De ez is a NAV ügy sorsára jut. Mert Magyarország következmények nélküli ország (ha a fideszről és holdudvaráról van szó).
varrólány
A tejgyárról meg már ne is szóljunk, már eleve ami kikerül a boltokba...
Hellcat
És akkor a külföldi multik zsákmányolják ki az embereket mi? Qrbán meg a sleppje...csak gratulálni tudok. Eddig se nagyon jártam CBA-ba ezután meg végképp nem fogok...SPAR-t azt szeretem kajaügyileg, Pennybe meg csak szeszt szoktam venni általában :) Minden esetre elég tartalmas írás...kicsit összevissza de benne van a sok turpisság...meg se lepődtem hogy a qrbánig érnek a szálak.
human
@Hellcat: A 2010-e választás annyiban volt fordulópont, hogy már a magyar lopja meg a magyart. Viszont amilyen a magyar mentalitás, ebben jobban teljesítünk.
Hellcat
@human: Sajnos...Jobbik is pörög a sok külföldi multin a magyar cégeknek meg elnézi? Nem értem én ezt...egy romhalmaz ez az ország. Egy fertő...egy pöcegödör...hála nagy politikusainknak.
F_Viktor
@joopapa: A hazai zöldségekről tudnék beszélni... A szép, nagyméretű paradicsomot, paprikát messzire kerülöm.
Tudom, hogy Magyarországon évtizedek óta betiltott, Szerbiából származó permetszerekkel, rovar-, gombaölőszerekkel, hormonnal(!!!) kezelik, utólag töltik ki a permetezési naplót a termelők (egészségügyi várakozási idő hahaha...).
ila51
Én még a mosakodó levelet is elolvastam a végén , akkor sem megyek be CBA boltba ezután sem ...
human
@F_Viktor: A szüleim termeltek paradicsomot. Mindig betartottuk a az előírásokat. Bár mi becsületes családi gazdaság voltunk és talán ezért sem tudtuk már tartani a versenyt a nagyokkal.
F_Viktor
@human: Akkor tudod miről beszélek, tudod, mitől szép nagy, gyönyörűen piros és fényes egy paradicsom, amiért minden "városi" sorba áll, miközben fogalmuk sincs mivel mérgezik magukat.

A legnagyobb röhej, mikor bioként adja el a kereskedő az ilyen terméket...
human
@F_Viktor: Persze nincs mit tenni az ilyennel. Nincsenek ellenőrizve megfelelően. Így tönkreteszik az igazi bio termesztőket.
Már a mezőgazdaság sem arról szól, hogy becsületes munkának meg van a fizetsége. Könyökölni, taposni és gáncsolni kell, hogy megmaradj vagy növekedj. Undorító machinációk mentek a mi szövetkezetünkben is.
F_Viktor
@human: Igaz.
Ezért van az, hogy az életben maradás érdekében szinte csak hasonló módszereket alkalmaz a magyar őstermelő.

Ezért vásárlom az esztétikailag nem a legszebb, kisebb, de sokkal zamatosabb, egészségesebb II. és III. osztályú zöldségeket, gyümölcsöket.
joopapa
@varrólány: A tejgyár az a tehén :-)) De az a legszebb amikor kiderül hogy a tej nem is tej, hanem valami egész más:)
human
@F_Viktor: Van egy paradicsomfajta, amit nem termelnek nagyban, mert puha húsú. Na ahhoz képest a ma finomnak mondott sehol sincs. Nagyon jó paradicsomlét lehet belőle főzni.
Azért kell a kemény vízízű paradicsomot termelni, mert könnyebben szállítható és raktározható.
kamazuka
Tényleg.hogyan van az,míg vágás vágás hátán a kereskedelemben résztvevők sorsa,addíg és ez ellenőrizhető,hogy a fent említett élelmiszer értékesítő hálózet mozgóboltos értékesítő gépkocsiján vidéken,hát hol máshol a reggeli vásárláskor azzal kell szembesűlni,hogy a beszerelt pultban roskadásig összerakott termékek előtt a fogyasztói ár nincsen feltüntetve.Esetleg ránéznek a vásárlóra és, ez meg tudja drágábban vásárolni,és így megy a haszon termelése?
Hogyan van ez?
F_Viktor
@human: Nevét tudod? Imádom a paradicsomot, s a paradicsomlét is :-)
szablyafűrész
F@sza ! Mert hogy a CBA is "nemzeti" vagy mi a lóf@sz..."nem leszünk gyarmat" de leszünk 9,9 millió hasmenéses, fosós, bélfertőzött és májbeteg országa...
F_Viktor
@szablyafűrész: Fenéket magyar! Igazi tulajdonosai svájciak.
human
@F_Viktor: Sajnos a fajtákat nem ismerem. A szüleim ismerték.
szablyafűrész
@F_Viktor: "CBA Magyarosan vágtázik a CBA az élelmiszerpiacon. Immár 18 éve. Bár őrzi a megalakulás romantikus vonásait – az üzletek nagy önállósággal rendelkeznek –, ám a válság a szervezetben és a fejlesztési koncepcióban is elindított egy változást. A franchise-rendszer marad, de a központ a cégszerű működés irányába mozdult. A változás motorja a CBA elnöke, Baldauf László (69), profi kommunikátora Lázár Vilmos (43) hétszeres fogathajtó-világbajnok, mögötte pedig ott áll a testvére, Lázár Zoltán (37), aki hatszoros fogathajtó- világbajnok. Mindhárman jobboldali szimpatizánsok, ezt hirdetik, vállalják.
A CBA-sztori 1992-ben kezdődött, amikor tíz élelmiszer-kereskedő összeállt, hogy a hazai privatizációban esélyesként vegyen részt. A láncformában működő kereskedők ugyanis 20 százalék előnnyel indultak a versenyben. A terv sikerült, 17 közértet, boltot elnyertek, ezeket ugyan az előzetes elképzeléseknek megfelelően szétosztották egymás között, ám mivel rájöttek az összefogás ízére, az önállóságukat is megőrizve együtt maradtak. Közös céget hoztak létre az akkor elterjedt ABC szó megfordításával CBA néven, kidolgoztak egy sajátos együttműködési, franchise-rendszert, amelyhez 1995-ben elkezdtek a vidékiek is csatlakozni. Először a Palóc nagyker, majd szép lassan egyre többen. 1998-ra országos hálózattá váltak, ma kb. 3350 CBA bolt működik az országban. "
(manaegr magazin)
dömdödöm
Szélhámos csaló élelmiszerbűnözők elmebeteg idióták ! Ez emberiség ellen elkövetett bűntett ! Azonnal rendeljenek el vizsgálatot az összes üzletükben és helyezzék őket folyamatos kiemelt vizsgálat alá mindenhol kivétel nélkül !
F_Viktor
@szablyafűrész: "A Lázár-testvérek Svájcba vitték az osztalékadót. Az utóbbi néhány évben jócskán megszaporodtak a CBA vezetőségéhez köthető vállalkozásokban a külföldi, elsősorban Svájcban bejegyzett cégek - írja a Népszabadság.

A legtöbb ilyen, az üzletlánc körül feltűnt külföldi cég egy kaptafára létrehozottnak tűnik: ugyanabból a körből kerülnek ki a külföldi ügyvezetők, és az itteni kézbesítési megbízott is ugyanaz a személy, a CBA jogásza, Mikus Imre érdi ügyvéd...

A CBA-környékén feltűnt első ilyen cég a 2003-ban 100 000 svájci franknyi tőkével létrehozott Lavrin Investment AG, amely 2008-ban minősített többségi befolyást szerzett a Lázár fivérek, a CBA-elnökhelyettes Lázár Vilmos és fivére, Zoltán családi cégében, az abban az évben alapított Lázár-üzlet Kft.-ben.

Hasonló időbeni egybeesés figyelhető meg a 2005 áprilisában létrehozott Resdan Investnél (Breier László érdekeltségénél), amelynek az alapítással egy időben lett résztulajdona a Svájcban 2004-ben bejegyzett Resdan Holding AG., a CBA vezetőségéhez tartozó Krupp József cégénél, a 2005-ben létrehozott Kiron Investnél (abban a megalakulással egy időben résztulajdont kapott a 2004-ben gründolt Kiron AG).

Vagy a 2005-ben alapított B-26 Kft.-nél, ahol a Tamrex AG váltotta Gyelán Zsoltot a tulajdonosi poszton 2009-ben. A zömében 2004–2005-ben alapított cégek java két ügyvezető igazgató alá tartozik: a társaságok egy részét a Zug kantonbeli Angelo Cocca, másokat a zollikoni Michael Reiss irányítja. Mindkét üzletember a Geneva Group Internationalhez (GGI) kötődik, ez a világ egyik legnagyobb multidiszciplináris, független ügyvédi irodákat, könyvvizsgálókat, adó- és menedzsment-tanácsadókat tömörítő szakmai szervezete, írja a lap..."

hvg.hu/ingatlan/Svajci_ceghalo_a_CBAnal_3WJ9OY
dömdödöm
@F_Viktor: --- fú ! van itt minden ! diós ,mákos rohadtvirslis ,romlottsajtos :-(
szablyafűrész
@F_Viktor: Tehát akkor mégsem svájci a tulajdonosi kör...
jancsipapa
Ha csak a fele igaz ennek az is sok . De szerintem minden szó igaz ...
1magyar
A sparban is vizes húst veszek, nyomja a súlyt rendesen, csak kicsi darab.
Mindenhol ez van, a kereskedők bármely üzletben ugyanezt mesélhetik el.
F_Viktor
@szablyafűrész: Ha csendestársnak nevezzük azokat akik adják a tőkét és elteszik az osztalékot...
dömdödöm
És van pofájuk kiírni hogy CBA príma a minőség garanciája .:-( :-( :-(
Ez egy magyar nemzetinek feltüntetett de egyébként egy igazi hazaellenes szélhámos
üzletlánc ahol a kínálat az ár és a minőség egyáltalán nincs összhangban a Magyar vásárlók igényeivel és lehetőségeivel :-(
nyanya001
És akkor még nem beszéltünk a CBA közel 4 milliárdos ÁFA csalásáról amiről
a fidesznyik maffia mélyen hallgat de a Simon 240 millióján lovagol azt már
őrizetbe vették !
dömdödöm
Akiket nem tudtak kirámolni bankokon keresztül azokat kirámolják szép komótosan az élelmiszerboltokon keresztül .Ahogy teltek az évek észrevették hogy a Magyarra rá lehet sózni minden xart legyen az a világ legrosszabb hitele vagy akár romlott élelmiszer . megveszi ! megeszi ! :-( elég volt ! jó volna észhez térni végre !
human
@dömdödöm: Sajnos jogosan nevezhetjük igazi magyar boltnak. Egymás kizsákmányolására, megalázására, átverésére alapoz a profitja.
Fiatalon mindig összeráncoltam a szemöldököm, mikor valaki azt mondta, hogy a magyar legnagyobb ellensége a magyar. De az évek tapasztalata sajnos megerősítette ezt. Elég ha csak a rokonságomra gondolok.
Már Széchenyi István is megmondta, hogy beteg a magyarság. Önsorsrontó. Ezen írásai mintha a mai magyarokról szólna. Szegény szerintem ebbe a reménytelen helyzetbe halt bele.
dömdödöm
@human: mingyán válaszolok erre mert van véleményem csak kimegyek elszívok egy cigit
dömdödöm
A 70 - 80 as években az emberek nagy többsége segítette egymást a lakóközösségben ,munkahelyeken .
Mindenki ismert mindenkit egy két elzárkózó lakót kivéve. Az emberek kompenzáció nélkül volt hajlandó bárkinek segíteni ha kérték .
2014-ben a körülöttem lakó 500 ember közül 1 aki hajlandó segíteni és 5 év ittlakásom után 4-5 aki hajlandó egyáltalán szóba elegyedni a szomszédokkal .
Élsport gyakorlása révén a 80 as években sokat jártam nyugatra . Ausztriában
( bécs ) tartozkodásom alatt véltem felfedezni a most itt tapasztalható egymás iránti közönyt és érdektelenséget (csak nem tudtam mitől van , most már tudom )de nyugatnémetországban is hasonlót tapasztaltam .( a fidesz által bevezetett az emberek életét befolyásoló szabályozások nagy része az akkori ausztriára hajaz egyébként ) Az ndk -ban viszont barátságos és normális emberekkel találkoztam.
88 -90 ig voltam katona vidéken . Az ezredben én is végigszenvedtem az újonc
létet a pokoli első pár hónapot . 1000 emberből majd mind normális volt , a vidékiek jó fejek voltak ,de volt 2 g@ci mind a kettő budapesti . Ők alkalmazták az alázás minden módszerét főleg pestiekkel szemben . Szívattak engem is ! Emlékszem a nevükre és a képükre de jó keresztény révén megbocsájtottam nekik .( Azért majd egy idősek otthonában ha véletlenül egy helyre kerülünk ahogy a tolókocsiban ül rásegítek neki a lépcsőnél minél gyorsabban leérjen a földszintre .)Szóval szerintem ez a rendszer ami a másiknak az ellenkezője saját magával hozta az ellenségeskedést az egymással való szembenállást a versengést a munkahelyekért
a munkahelyeken a pozíciókért az előrelépésért magáért a pénzért . És ahogyan mindből egyre kevesebb van ez a szembenállás egyre jobban éleződik . Hozzá jön még a szándékosan generált politikai megosztottság ami megmérgezett családokat
munkahelyi közösségeket ,barátságokat ,jószomszédságokat és tért nyert a nem mozdulunk ha nem fizetnek érte elnevezésű téveszme .:-( Remélem érthető amit leírtam .
dömdödöm
@human: az előző írást neked szántam !
nahát
Pont olyan mint a Tesco-s könyv, csak most a cba-ról szól!
Persze, jól fizet a baloldal, hogy pont most jelenik meg! Nem akar politizálni... haha, ő nem
human
@dömdödöm: Ez így van és mély tisztelet a kivételnek. Tulajdonképpen két világnézet feszül egymásnak. Az egyik a szolidaritáson alapul, azaz ha nekem már ennyire jó, akkor miért ne tudnék segíteni (ésszerű határokon belül) másokon. A másik szemlélet szerint, amim van az az enyém, miért is adnék másoknak belőle.
dömdödöm
@human: A második szemlélet érvényesül főképp ,lehet az is hogy a normális egyensúly majd akkor tud helyreállni és az emberek akkor kapnak majd észhez amikor majd egyre többnek nagyon kevés van vagy nincs semmi . Ne így legyen persze hanem az ellenkezője de villámgyors ütemben hasítunk ebbe az irányba sajnos
human
@dömdödöm: Szerintem a szolidaritás azokban a társadalmakban elterjedt, ahol nincs kirívó osztálykülönbség, jövedelemkülönbség.
human
@F_Viktor: Utánakérdeztem. Az a bizonyos paradicsomfajta a KARNAK és csak szabadföldben szabad termeszteni. Semmi vödrös meg egyéb megoldás. Szerencsére még lehet kapni. A nagytermelők azért nem termelik, mert nem pultképes áru. A vevők belekotornak a ládába, ez a fajta meg összetörik és másnap már eladhatatlan. Ízben viszont mindegyiket veri.
F_Viktor
@human: Köszi szépen, ez érdekel! :-)
kkalman
Szép, hosszú bűnlajstrom. Kár, hogy a szerzője inkognitóban akar maradni, pedig már, állítása szerint nem dolgozik a CBA-nál.
Tény, mindegyik multinál, de nem multinál is létezik az átcímkézés, büdös húsok szagtalanítása. Az élelmiszer kereskedelem, de talán a kereskedelem többi ága is az átverésből él.Talán az egyszemélyes, családi kisboltok azok, ahol nem nézik hülyének a vásárlót, és azt kap az ember a pénzéért, amire azt mondják, hogy az,ami.
Visszatérve a cikkre.
Ha ennyi törvénybeütköző dologról tud a cikk szerzője, miért nem jelenti fel a volt munkáltatóját. Igaz, ez macerás, mert mindent bizonyítani kell(ene), amit állít. Ha nem tudja bizonyítani az állításait, akkor ez az egész csak egy újabb kavarás a ß@ros dézsában.
Yoda69
CBA-ban eddig 1x vasaroltam, mert nem volt mas a kornyeken. Akkor is rohadt narancsot akartak ramsozni. Nalam a CBA mint uzlet nem letezik ezekutan meg foleg. Vasaroljanak ott csak a fidesznyikek.
human
@kkalman: Az nem olyan egyszerű.
1. Ha felfedi magát, a büdös életben nem lesz munkája hasonló cégnél. Olyan ez mint kormámutyik. Az egyik pofátlanul nagyban csal, a másik is csak nem akkorában.
2. A levélben is benne van, hogy embereik vannak az ellenőrző szerveknél. Előre tudnak az ellenőrzésekről vagy mikor lebuktak, elkenték az ügyet.
Yoda69
@human: Egyebkent is lathattuk mi tortent Horvat Andrassal, amikor nekiment a NAV-nak.
Eroszakkal elvettek bizonyitekait (zold dosszie), amirol a mai napig sem tudni hova kerultek.
Valoszinuleg orbanek bezuzattak. Es raadasnak meg o ellene indul eljaras.
A maffia allamban a politikusok es azok kivaltsagosaik ellen nem lehet erdemben kuzdeni, mert mindenhol az o seggnyaloik vannak. Az egyetlen es egyben utolso lehetosegunk hogy Magyarorszagon ujra demokracia legyen az Aprilis 6.-a.
Ha az elbukik akkor hosszu hosszu evekre a maffia fog uralkodi az orszagban.
human
@Yoda69: Az április 6-i kormányváltás akkor lesz számomra hiteles, ha az új kormány azonnal előveszi a zöld dossziét és kivizsgálja az esetet. És ott nem az esetekre kell koncentrálni, hanem azokat az navosokat kell felkutatni akik leállíttatták a vizsgálatokat. Ezek megbízóit is meg kell találni, akik minisztériumi szinten vannak. Fideszes emberek biztos vannak benne, más nem magyarázza, miért nem lépett a fidesz olyan gyorsan itt mint a Simon ügyben ahol jóval kisebb tételről van szó. Ha a bal oldal is sáros az ügyben, akkor ki kell vetnie magából azokat akik náluk felelősek.
A zöld dosszié szimbóluma a politikai rendszerváltásnak. Ha vizsgálódnak, megnyugodhatunk hogy valami változás elindult. Ha nem vizsgálódnak, akkor nem fog semmi sem változni a korrupció terén és továbbra is évi ezermilliárdoktól esik el a költségvetés.
Yoda69
@human: Tokeletesen egyetertek veled. Csak egy nagy gond van, hogy a maffia-kormanyt nem biztos hogy sikerul levaltani. Es nem azert mert nincs meg a kello szamu szavazat. Az szerintem siman megvan. Hanem azert mert el fogjak csalni mint tettek azt Bajan vagy Foton. Tudjak jol a fideszesek ha buknak, akkor nagy reszuk egyenes a bortonbe fog vonulni. Ezert nem fogjak engedni a demokratikus rendszervaltast.
silber13
@joopapa: @varrólány: Nyugi! Nemsokára kapható lesz a CBA új terméke: a tehénben pasztőrizált tej!
varrólány
@silber13: Itt a gépben van a tehén , legalábbis jó tejet lehet belőle venni.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.