Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a paksi atomerőmű bővítése valóban az évszázad üzlete, de a kormány állításával szemben nem Magyarország, hanem Oroszország számára.

A volt miniszterelnök pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: miután csütörtökön az orosz kormány nyilvánosságra hozta a hitelszerződés részleteit, kiderült, hogy az Orbán-kormány hazudott a beruházásról.

A paksi bővítés rossz üzlet Magyarországnak – jelentette ki Bajnai Gordon, hozzátéve: a kormány mai árfolyamon 3120 milliárd forinttal növeli az államadósságot, világossá vált, hogy a hitel kamata nagyjából a kétszerese a korábbi IMF-kölcsönnek, illetve hogy Magyarországnak már a beruházás időszakában is önrészt kell fizetnie.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Az oroszokon kívül kinek és miért éri meg ez az üzlet ? Ez un. költői kérdés volt.
Ezek az egyéni érdekeik miatt még a jövő generációt is adósságba taszítják !
Nincs olyan Fidesz potentát akiben felébredne a lelkiismeret és megálljt kiáltana ? Hát nincs!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@nahát: Te szegény ! Tályékozóggyá ! Bajnai minden "libás és libázós" pert megnyert, csak a magasan képzett "szellemi közmunkásokhoz" nem jutott még el ez a hír...
Manhattan
Értitek ezt: "Ha késünk valami miatt a fizetéssel, jól megjárjuk: a 15 napot meghaladó késedelem esetén másfélszeres büntetőkamatot ír elő, a további 180 napot maghaladó késedelem pedig jogot formál az oroszoknak arra, hogy egyoldalúan felmondja a szerződést, és a teljes tartozást egy összegben követelhesse a magyaroktól." Vagyis, ha valamilyen oknál fogva nem tudunk fizetni, akkor a követelést egy összegben követelhetik tőlünk! Hogyan, hisz azért nem fizetünk mert nem tudunk! Ki írhat alá ilyen baromságot?
SpamKontroll
@szablyafűrész: Akkor miért nem áll ki a média elé és egyszer s mindenkorra tisztázza magát? Egy hangot nem hallatott Bajnai, hogy végül nem az ő felelőssége volt. Amúgy meg nem volt az akkora nagy tétel, hogy erkölcsi mérlegelés után a saját vagyonából ne fizethette volna ki...
1magyar
Az áramellátást meg kell oldani, amire biztosan van még 10 év, na de ilyen rossz üzletet kötni???
SpamKontroll
@1magyar: Valaki amúgy pontosan tudja, hogy miről szól ez a szerződés? Mindenféléket hallani... MIlliárdok itt, közgép ott, de pontosan miről szól?
1magyar
@SpamKontroll: Annyit tudunk róla, amit az oroszok feltettek és itthon lefordították.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.