Az ellenzéki összefogás szerint Orbán Viktor kormányfőnek kötelessége kiállni miniszterelnök-jelölti vitára.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a kihívás elutasítása méltatlan egy demokráciához, a miniszterelnök nem minősítheti az ellenzéket, nem mondhatja, hogy nincs alternatíva.

Felszólította Orbán Viktort, álljon ki vitázni Mesterházy Attilával, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjével. Az MSZP elnöke nem a jelenlegi kormánytól nyeri legitimitását, a párt kongresszusa megválasztotta, a szocialistákkal szövetséget kötő pártok vezető testületei pedig elfogadták kormányfőjelöltnek, így 1,5-2 millió választópolgárt képvisel – hangsúlyozta.

Tóbiás József azt mondta: választói igény is, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita, amelyen mérlegre teszik az elmúlt négy év kormányzását és a következő ciklusra szóló terveket.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte: Mesterházy Attila bárhol, bármikor kész vitázni a kormányfővel.

Szerinte Orbán Viktor "gyáván menekül" a vita elől, nem hajlandó számot adni terveiről, és hazudik, amikor azt állítja, hogy Magyarország boldog és egységes. Az Orbán-kormány egy megosztott és szomorú országot hagy hátra – jelentette ki.

Az Együtt-PM társelnöke arra is felszólította a miniszterelnököt, ne vállaljon további kötelezettséget a paksi erőmű bővítésére, amely a forint gyengülése miatt napról napra drágábbá válik.

Budai Bernadett MSZP-szóvivő arról beszélt: Orbán Viktor a paksi erőmű bővítésével összefüggő hitelszerződés miatt kerüli a vitát.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik és az LMP is kezdeményezett miniszterelnök-jelölti, illetve listavezetői vitát, Tóbiás József jelezte: egyetlen, demokratikus pártok közötti vita sem haszontalan, de ennek feltétele szintén az, hogy Orbán Viktor vállalja a részvételt.

Mesterházy Attila szombaton jelentette be, hogy április 5-ére tévévitára hívja ki Orbán Viktort. A Fidesz vasárnap közleményben azt írta: a vita feltételei nem állnak fenn, mert nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes jelölt a baloldalon.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@verőce21: Ha a fidesznek megint teljhatalma lenne az országgyűlésben, az tényleg megpecsételné az ország sorsát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@tavaszi: Neked aztán jól el van takarva a szemed! Ha nem tudnád nem csak az olyan vak hívők vannak az országban mint te, sőt akim gondolkodik is azok többen vannak! Lehet, hogy Orbán azt hisz, hogy neki országa van, de téved, mert sajnos nekünk van Orbánunk! Ami meg a vitát illeti Orbánnak kutya kötelessége lenne a kihívást elfogadnia, mert az adó fizetők pénzén él, gyakorlatilag a nép alkalmazottja! Ergo ö nem azt csinál amit akar, ha nem amit a nép elvár tőle, legalább is ez így van egy normális országban!!
Desischado
Akkor fog kiállni vitázni, amikor engem Mrs. Robert Pattinson-nek fognak hívni!
coyote3
Tévedés! Nem kötelessége! Nincs ilyen törvény! Ez azonban nem menti fel a zsírdisznót a gyávaság vádja alól...
spu00
@Sziszifusz: Talán ha nem mocskolódnának minden nap, s továbbá nem hazudnának az embereknek, akkor igaza lenne Önnek. Az elmúlt időszakban hányszor vette O.V a szájára az ellenfelei nevét, akik őt ellenségnek tekintenek? egyszer sem, akkor miről beszélünk.Egy vitának korrekt előzményének kell lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.