Az ellenzéki összefogás szerint Orbán Viktor kormányfőnek kötelessége kiállni miniszterelnök-jelölti vitára.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a kihívás elutasítása méltatlan egy demokráciához, a miniszterelnök nem minősítheti az ellenzéket, nem mondhatja, hogy nincs alternatíva.

Felszólította Orbán Viktort, álljon ki vitázni Mesterházy Attilával, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjével. Az MSZP elnöke nem a jelenlegi kormánytól nyeri legitimitását, a párt kongresszusa megválasztotta, a szocialistákkal szövetséget kötő pártok vezető testületei pedig elfogadták kormányfőjelöltnek, így 1,5-2 millió választópolgárt képvisel – hangsúlyozta.

Tóbiás József azt mondta: választói igény is, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita, amelyen mérlegre teszik az elmúlt négy év kormányzását és a következő ciklusra szóló terveket.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte: Mesterházy Attila bárhol, bármikor kész vitázni a kormányfővel.

Szerinte Orbán Viktor "gyáván menekül" a vita elől, nem hajlandó számot adni terveiről, és hazudik, amikor azt állítja, hogy Magyarország boldog és egységes. Az Orbán-kormány egy megosztott és szomorú országot hagy hátra – jelentette ki.

Az Együtt-PM társelnöke arra is felszólította a miniszterelnököt, ne vállaljon további kötelezettséget a paksi erőmű bővítésére, amely a forint gyengülése miatt napról napra drágábbá válik.

Budai Bernadett MSZP-szóvivő arról beszélt: Orbán Viktor a paksi erőmű bővítésével összefüggő hitelszerződés miatt kerüli a vitát.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik és az LMP is kezdeményezett miniszterelnök-jelölti, illetve listavezetői vitát, Tóbiás József jelezte: egyetlen, demokratikus pártok közötti vita sem haszontalan, de ennek feltétele szintén az, hogy Orbán Viktor vállalja a részvételt.

Mesterházy Attila szombaton jelentette be, hogy április 5-ére tévévitára hívja ki Orbán Viktort. A Fidesz vasárnap közleményben azt írta: a vita feltételei nem állnak fenn, mert nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes jelölt a baloldalon.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@verőce21: Ha a fidesznek megint teljhatalma lenne az országgyűlésben, az tényleg megpecsételné az ország sorsát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
orban megmondta demokraciaban helye van a ME-i vitanak.
Az hogy nem all ki, az egyreszt onmaga meghazudtolasa, masreszt beismerese hogy Mo. nem demokratikus allam.
Ennyi.
Hellcat
Csak szerintem tűnik ez egyre diktatorikusabbnak? Amikor egy párt kijelenti, hogy nincs az ellenzékben kormányzóképes alternatíva az már elég súlyos...a fidesz véghezviszi a rendszervisszaváltást...éljenezzetek fidesznyikek Magyarország legnagyobb kommunista pártjának...
verőce21
Kár lenne ingyen reklámot csinálni főműsoridőben egy várhatóan parlamenten kívül kerülő pártnak. :)
Kamcsatka
Viktor! Iszod-e a mustot? ...Nem iszom,mert befofok.
Manhattan
1998-ban Orbán Viktor újsághirdetésben követelte Horn Gyulától, hogy üljön le vele miniszterelnök-jelölti vitára és Horn engedett is neki.
QQCSI
@verőce21: Ha a fidesznek megint teljhatalma lenne az országgyűlésben, az tényleg megpecsételné az ország sorsát!
verőce21
@QQCSI: (13:00) Ez nem is kívánatos, még a "körön" belül lévőknek sem!
(Túl nagy ott a fegyelem - csak gondolom.) :)
QQCSI
@verőce21: "(Túl nagy ott a fegyelem - csak gondolom.) :) "
Ezt nem is titkolták egy ideig: aki nem úgy nyomott gombot,
ahogy a párt előírta, büntit kapott, azaz pénzbeni megrovásban részesült.
Ez jellemzi is az egész mocskos bagázst, hogy milyen szarrágók,
mennyire nem az elvek, hanem a pénzéhség irányítja őket:
gyakorlatilag egy-két emberen kívül nem okádtak önmaguktól annyian,
hogy kilépjenek a fideszből. A senkiházi kdnp-ről meg szó se essék!
Megélhetési potyaleső aljadék banda!
verőce21
@QQCSI: (13:16) Ne hagyd ki a boldog kádári időket sem az ítéletedből! :)
QQCSI
@Manhattan: Nem tudom, jól sejtem-e, hogy Vikike nem nyert.
geo
Vityával még nem oldódott meg semmi.
QQCSI
@verőce21: A Kádár korszakban EGY párt volt, amelynek voltak haszonélvezői,
1./ a nép
2./ a káderek
Igaz, hogy akkor is voltak "csókosok": protekciósok, de akiknek akkor "rossz" volt,
azoknak azt kívánom, hogy cseréljenek helyet azokkal, akiknek most az!
QQCSI
@geo: Hogy finoman fogalmazzak, vele csak elbaszódott minden!
Pisti271
A vita feltételei tényleg nem állnak fenn!
Mert a baloldalnak van programja, a Fidesznek pedig nincs.
tavaszi
tisztelt baloldali "urak" ...nem vagytok abban a helyzetben hogy diktáljatok , hogy kinek mi a kötelessége . Nektek most kevés lapot oszt a történelem amiről ti tehettek de vastagon.
...medgyesi D209 -sem vitatkozott ...mert úgy döntött ...orbán akkor fog vitázni,ha akar , ha nem akar akkor , nem fog. ráadásul nem ő dönt egyedül. a baloldal jobb ha Simonnal Józsával, zuslággal és a bajai videóhamisitással foglalkozik...példul..csak egy ötlet.
whatthefuck
Viktorral előbb felmosnák a padlót, aztán egy vödörbe kifacsarnák a levét, majd beledöngölnék a padlóba úgy hogy a feje búbja se látszana ki, ahogy az eddigi vitákban mindig tették, amikor érveket kellett ütköztetni és nem birkáknak kolompolni. Tudja ezt jól, és ezért nem hajlandó végigmenni újra ezen a tortúrán, én megértem hogy becsokizott, a helyében nekem is folyna a csokipuding a lábszáramon.
pbalage
@tavaszi: asszem nem a cuslág, meg a simonhoz hasonló bkv-s zsebtolvajok lennének a fő témák, hanem a mészáros, simicska, orbán maga... a nehézsúlyúak.
Szerintem ezért nem mer kiállni a komcsi fővajda.
spu00
Legalább mutassák meg, hogy milyen alapon vitázzon O.V a M.-l. Az elmúlt 4+8 éves regnálásuk történéseiről, vagy a nem létező programjukról, vagy a kijelentett banki és multi adók vissza vonásáról, s azok az emberekre történő áthárításáról, újabb adók bevezetéséről, vagy a beigért de nem teljesített igéretekről a szocik részéről, vagy a 14-28%-s inflációkról, felvehető IMF hitelekről, mégis miről? mit tettek ami vita képessé tennék, tették a Mesterházyt? Ilyen nincs, tehát nem lehet vitázni.
Tekla
@Hellcat: Ez már csak azért sem igaz , mert a Jobbiknak , szinte percre kidolgozott ,komplett ország vezetési terve van.
Tekla
@Pisti271: Nem különben a Jobbiknak is! Viktorunk programja, a mások mocskolása ! Félek a fél ország erre fog szavazni.
Sziszifusz
@spu00: Tisztelt hozzászóló jól mondja, ha akarja akkor a felsorolt dolgokról is vitázhat O.V. és vitapartnere. Egy dolog lenne fontos: VITÁZZANAK !
Amennyiben Mesterházy-t nem tartja vitaképesnek, annál könnyebben legyőzheti, hiszen gyenge.
Pisti271
“Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.” (1993)
Pisti271
"Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra."
Pisti271
"Sosem rejtettem el valós szándékaimat a választók elől."
(Magyar Hírlap interjú, 2006. szeptember 27.)
Pisti271
"Én sem hazudtam soha az embereknek."
(CNN interjú, 2006. szeptember 23.)
Pisti271
"ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok"
2006 WikiLeaks dokumentum diplomatákkal való beszélgetésről
Pisti271
"Engem is piszkálni fognak, mert az ellenfelet elmarasztalta az Országos Választási Bizottság, hogy telefonon országosan még biztattak szavazási részvételre, de következménye nem lett. Úgyhogy én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot."
Hellcat
@Tekla: Ezzel én nem vitatkozom...a fidesztől viszont még mindig nem láttam semmit csak a szardobáló rágalmazó propagandát meg az elmúlt 4 év nagy hazugságait. Még a szocik is fel tudtak mutatni valami programfélét...
Tekla
@Hellcat: Hol láttad a szoci programot ? Mert én nem tudok róla , még a nevüket se tudják , nem azt hogy mik azok a feladatok ami mögé egyesült akarattal feltudnak állni?
Itt csak arról szól , hogy a 24 év minden bukott vezetője, vissza üljön a bársonyszékbe! Nincs egy új arc .
tavaszi
@pbalage: akikről te beszélsz azt orbán egy mondattal leseperné: egy kérdéssel : önök tettek már az urak ellen feljelentést??? ...jaaa..nem?? ...akkor talán lépjünk tovább!...ennyi..és a moderátor szépen tovább menne ..a szóvivéssel.
Hellcat
@Tekla: Eddig nem láttam én se de a goggle hamar feldobta...azért mert te nem tudsz róla attól még létezik. Tudom hogy nagy jobbikos duma ez a "a fidesz marakodik a szocikkal...a jobbiknak meg programja van"...a fidesznek viszont tényleg nincsen...
Egyébként itt van tessék.
hu.mebal.eu/valasztasi-programok-egyutt-pm-mszp/
evacica
@tavaszi: Neked aztán jól el van takarva a szemed! Ha nem tudnád nem csak az olyan vak hívők vannak az országban mint te, sőt akim gondolkodik is azok többen vannak! Lehet, hogy Orbán azt hisz, hogy neki országa van, de téved, mert sajnos nekünk van Orbánunk! Ami meg a vitát illeti Orbánnak kutya kötelessége lenne a kihívást elfogadnia, mert az adó fizetők pénzén él, gyakorlatilag a nép alkalmazottja! Ergo ö nem azt csinál amit akar, ha nem amit a nép elvár tőle, legalább is ez így van egy normális országban!!
Desischado
Akkor fog kiállni vitázni, amikor engem Mrs. Robert Pattinson-nek fognak hívni!
coyote3
Tévedés! Nem kötelessége! Nincs ilyen törvény! Ez azonban nem menti fel a zsírdisznót a gyávaság vádja alól...
spu00
@Sziszifusz: Talán ha nem mocskolódnának minden nap, s továbbá nem hazudnának az embereknek, akkor igaza lenne Önnek. Az elmúlt időszakban hányszor vette O.V a szájára az ellenfelei nevét, akik őt ellenségnek tekintenek? egyszer sem, akkor miről beszélünk.Egy vitának korrekt előzményének kell lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.