A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának második ütemében eddig 2300 vállalkozás mintegy 85 milliárd forint hitelhez jutott, pedig a program most kezd csak igazán beindulni - mondta Nagy...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A kisebb kamatú IMF hitelt lecseréltük nagyobb kamatú államkötvényre, sőt többre, mint korábban volt. A hívek ujjongnak, hogy megszabadultunk az IMF gyarmati sorból. Közben soha nem látott terheket raktunk a jövőre, mert ezeket a kötvényeket (legnagyobb részük természetesen külföldi tulajdonban van) egyszer majd vissza kell fizetni. Valószínű azt majd kisebb kamatozású IMF hitelből kell megtenni. Pénzügyi analfabéta nemzetünk pedig bambán béget ehhez az egészhez.
Manhattan
Azt tudjuk, hogy Magyarország jobban teljesít, de ez már azért aggasztó:
A keddi 3 milliárd dolláros kötvénykibocsátásunk után úgy tűnik új csúcsra emelkedett a GDP-arányos adósságunk. Egy nap alatt 84 - 85 %-ra ugorhatott az államadósságunk, ugyanis ha az ÁKK által március 14-re kalkulált 29 424 milliárdos idei GDP-re vetítünk, akkor 84,4 százalékos adósságrátát kapunk. Erre 17 éve nem volt példa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.