A Fidesz szerint "egy reménytelen politikus újabb kétségbeesett ígérgetése" Mesterházy Attila kijelentése felsőoktatási tanulmányok a tandíjmentes megkezdéséről.

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje szombati sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy ha az MSZP kormányra kerül, valamennyi egyetemista és főiskolás tandíjmentesen kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait.

A Fidesz az MTI-hez elküldött közleményben erre úgy reagált, hogy "Mesterházy Attila bejelentése a tandíj bevezetését jelenti, hiszen a Gyurcsány-koalíció minden egyes szereplője tandíjat akar".

A baloldali összefogás vezető politikusainak korábbi megnyilatkozásaival kapcsolatban a közleményben azt írják, Mesterházy Attila 2010-es választási programjában is azt hirdette, hogy az MSZP a hallgatók nagy többségének fizetőssé teszi a felsőoktatást, a Gyurcsány-programban is olvasható a tandíj bevezetése, továbbá Bajnai Gordon egy éve azt mondta, hogy a tandíj "nem ördögtől való".

A közlemény emlékeztet: a szocialisták kormányzásuk alatt 2006-ban egyszer már bevezették a tandíjat, ezt csak a Fidesz által kezdeményezett, 2008-as szociális népszavazás tudta "elsöpörni".

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Egy röhej ez a fidesznyik ! Orbánc foggal örömmel kapaszkodik a hatalomba, mert ha ápr.6.-án bukta van., akkor vége a milliárdos bulis világnak, de ami számára borzasztóbb - becsukják ,mint a pajtaajtót !
Rezsihülyítés - rezsihülyítés hátán, még kilós aranytömböket nem ígért a gengszterkormány és ez a csürhe mutogat másra ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.