Gyurcsány Ferenc szerint abban a világban, amelyben nem becsülik meg a vállalkozót, az üzletembert, és közmunkával akarnak megélhetést teremteni, előbb-utóbb mindenki sikertelen lesz.

A Demokratikus Koalíció elnöke, volt miniszterelnök szerdán, a baranyai Olasz községben a fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Loschán Kft. új üzemcsarnokának és irodaépületének átadásakor mondott beszédet. Hangsúlyozta: bár "a kormánynak tennie kell a dolgát" szabályozással, intézményi segítséggel, támogatásokkal, a munkahelyeket valójában az egyről a kettőre jutni akaró üzletemberek, vállalkozók, beruházók, befektetők hozzák létre.

Olyan világra van szükség, amelyben a Loschán Kft.-t vezető Loschán Ferenchez hasonló vállalkozókra nézünk fel, akik még több embert akarnak alkalmazni és mennek a piacok után Németországtól Olaszországig – mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: "sok Loschán Ferenc, száz, ezer kell Magyarországnak".

Gyurcsány Ferenc szerint még a legbefolyásosabb európai államok, Németország és Franciaország sem tud barátok nélkül létezni az Európai Unióban, Magyarország partnerek, társak, támogatók nélkül nem érhet el jó eredményeket. "Az, aki karcos, tüskés, aki szerint Brüsszel egyenlő Moszkvával, az egészen biztosan sikertelen lesz" – mondta.

Ujhelyi István, az Országgyűlés szocialista alelnöke arról szólt, hogy Magyarország az Európai Unió tavaly lezárult hétéves költségvetési időszakában 23,6 milliárd euróval több forráshoz jutott, mint amennyit befizetet a közös kasszába. Hozzáfűzte: az akkori fejlesztési ciklusnak köszönhetően a mai napig zajlanak átadási ceremóniák, a mostani kormányzat büszkén vállalja az akkor tervezett és európai uniós pénzből megvalósított fejlesztéseket.

A politikus hangsúlyozta: olyan országban szeretne élni, ahol a kormány és az ellenzék képviselői együtt örülnek az európai uniós és hazai támogatásból elért eredményeknek.

Ujhelyi István ezzel egyben arra is utalt, hogy a Loschán Kft. üzemcsarnok-avatójára meghívást kapott Hargitai János, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője, de ő lemondta a részvételt.

Loschán Ferenc, a Loschán Kft. cégvezetője, aki "a kormányváltó koalíció" országgyűlési képviselőjelöltje is egyben Baranya 3. számú, Mohács központú körzetében, az MTI-nek elmondta, hogy az 1500 négyzetméteres üzemcsarnokot és a 330 négyzetméteres irodaépületet 200 millió forintból építették fel, e költség felét európai uniós és hazai támogatásból fedezték.

Beszámolt arról, hogy a tervek szerint a berendezés előtt álló csarnokban bányaipari gépeket, szélerőmű-hőcserélőket, üvegipari gépgyártáshoz szükséges alkatrészeket, valamint vízvágó berendezések alkatrészeit készítik majd.

Loschán Ferenc elmondta, hogy a Loschán Kft.-t 1993-ban alapította feleségével. A ma főként lemezmegmunkálással, betonelem-szállítóberendezések gyártásával, és egyebek mellett acélszerkezeti munkákkal foglalkozó, Ausztriába, Németországba és Olaszországba exportáló vállalkozás az első évben 45 millió forint, 2012-ben 970 millió, tavaly egymilliárd forintot meghaladó árbevételt ért el. Hozzátette: idén a tavalyihoz hasonló eredményt várnak.

A cégvezető megjegyezte, hogy a Loschán Kft. egy négy cégből álló cégcsoport része. Ebből kettő foglalkozik fémmegmunkálással, egy műszaki szigetelők, egy pedig függönykarnisok gyártásával. A Loschán Kft. 60, a cégcsoport összesen 140 embernek ad munkát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.