Ukránok tömegei kapnak Magyarországról nyugdíjat, ehhez csak állandó bejelentett magyar lakcím kell – írja a Figyelő.

Továbbra sem tudni semmit arról a felmondott kormányközi egyezményről, amely alapján külföldi, ukrán állampolgárok Magyarországról kaphatnak nyugdíjat – írja a Figyelő legfrissebb száma.

A lap értesülései szerint nem csak magyar származású, hanem más nemzetiségű ukrán állampolgárok is kérelmezik az állampolgárságot, ezt pedig a magyar hatóságok képtelenek kiszűrni. Egész iparág telepedett a külhoni magyarok állampolgársági jogának megadásárára, cégek igazolnak magyar nagypapát, felmenőket, s az állampolgári eskü szövegét is betanítják.

Az Ukrán Állami Nyugdíjalap kárpátaljai főosztályán a Figyelőt úgy tájékoztatták, hogy Magyarországról évente átlagosan több mint 600 megkeresés érkezik a biztosítási idő igazolására vonatkozóan, amit azután figyelembe vesznek az ottani nyugdíj megállapításakor, körülbelül ennyien kérelmezik Ukrajnából a magyar nyugdíjat. Az ukrán nyugdíjhatóság tavaly év végéig valamivel több mint 7000 személy számára készítette el az erre vonatkozó dokumentumokat.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Még egy ilyen aljas kormánya nem volt ennek az országnak !
Aki itt dolgozott adózott, attól elveszik ,
akinek köze nincs ide annak adnak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@kacsa0707: t ahogy elnézem tahóskodáson kívül másra nem futja.
Name mindegy... További kellemes hörgést...
Aztán ha mégis megvilágosodsz...
Mondhatnál vaamit arról a csúnya eladósítàsról...
Desischado
A szavazatokért mindent! A mi nyugdíjasaink zöme alig él, a szociális juttatásokat is levették, kérdem én, MILYEN JOGON JÁR INNEN EGY UKRÁN NYUGDÍJASNAK MAGYAR NYUGDÍJ, HA NEM ITT DOLGOZOTT, ADÓZOTT?!?!?!?! ELMENNEK A JÓ BÜDÖS... A TÖBBIT GONDOLJÁTOK HOZZÁ! MEGSZÜNTETNI!!!
karma1
@kacsa0707: te nem szoktal mosolyogni, amikor viccelsz? Merthogy sehol sem latom a mosolypofit a Jelcines megjegyzesed utan... Ja, biztos morbid humornak szantad...:-))
Senara
Miért van , hogy egyesek a kényes témáról személyeskedéssel terelik el a figyelmet ? Ez a feladatuk ? Magyar adófizetők pénzéből , jól élnek a határon túli magyarok . Mennyit költhetett rájuk pártunk és kormányunk a 4 év alatt 100 vagy 200 milliárdot . vagy még többet ?
1magyar
Efajta osztogatást azért egyik kormánynak sem bocsájtjuk meg, miközben a magyarnak a munkája elvesztése után havi 22 ezer ft segélyt adnak!!
Tetvek!!!
bundi
@kacsa0707: ezt lehet kínos csöndnek nevezni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.