Megint Kijevet támadta Moszkva. Az ukrán légvédelem a levegőben megsemmisítette a rakétát, de a lehulló törmelék egy lakóépületre hullott, ahol tűz ütött ki, többen megsérültek.

Moszkva ismét az ukrán fővárost támadta. A kelet-európai hatalom légvédelme a levegőben megsemmisítette a támadó eszközöket, ám a lehulló törmelék károkat okozott a Kijev Obolonszkij kerületében – írja a portfolio.hu. A rakéta darabjai egy lakóépület nyolcadik és kilencedik emeletén okoztak károkat, tűz is kiütött két erkélyen. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere szerint hat sebesültet láttak el a mentőszolgálat egységei, akiket akut stresszreakcióval kezeltek.

Moszkva nagy erőkkel támadja Kijevet – Egy lakóépület kigyulladt, több sebesült van

Moszkvai rakétát lőttek le az ukránok, melynek törmelékei egy házra hullottak/Fotó: 123rf.com

Az eset után 10 embert kellett kimenekíteni a lakóépületből. Az oroszok a háború eleje óta folyamatosan indítanak támadást az ukrán főváros ellen, többnyire drónokat vagy rakétákat. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök többször kiemelte a nyugati szövetségeseinek, hogy a légvédelmi rakétarendszerekre van a legnagyobb szükségük, ugyanis Moszkva rendszeres rakétatámadásait nem képesek elhárítani.

Forrás: portfolio.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Nem bolsoj,hanem malenkij ez a támadás!!
csak ennyi barátilag
J,L.
Géza
Ha az oroszok úgy harcolnának Kijevben, mint a zsidók Gázában, már nem lenne háború!
jesz
Most tudtam meg, hogy Ukrajna némely területe nagyon gazdag Líthiumban.--nos ebből egyre több kell az elemgyártáshoz. A földjük is igencsak termékeny ,talán jobb, mint Hollandiáé..nos ezt szeretné megkaparintani néhány versenyző...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.