A Demokratikus Koalíció elnöke nem bírta kihagyni a ziccert, hogy a várpalotai rendezvényén magányosan ellentüntető férfi tábláján a schmittpáli "takarogy" felirat szerepelt – látható az ATV videóján.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az ellentüntetőből még akár köztársasági elnök is lehetne, ha a fidesz színvonalát nézzük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@FTEC: A "takarodni" pedig igéből képzett szó, főnévi igenév. Ebben egyetértek, és mondanám, hogy ha Te is, "csapj a tenyerembe", de csak finoman, mert az én kezem gyönge :)
FTEC
@JAJMÁR Ha jól értelmezem, nem vagyunk mindenben azonos véleményen. De több dologban igen. Szerintem a mai helyzetben ez utóbbi az egyetlen LÉNYEGES, a többi nem. Remélem, nem tévedek, amikor úgy gondolom, hogy "belecsaptál" a tenyerembe. Köszönöm. Ráadásként ezért előtted megemelem a kalapom mélyen: ilyenre eddig példát sem láttam. Ha rosszul fognám fel a hozzászólásodat, akkor strornó :)))
FTEC
@JAJMÁR Kereszteztük egymást. A kezed lehet, hogy gyenge, de a személyiséged példátlan. :))) Általad magam is több lettem, mint előtte voltam.
verőce21
@FTEC: (18:15) Nagy a zavar a fejedben! – csak erre utaltam (17:18) hozzászólásomban. A nyelvtan nem volt a témám.

De ha ki akarsz oktatni főnévi igenévből, közlöm veled, hogy a főnévi igenév nem névszó - sem ápr. 6 előtt, sem utána -, mint ahogy állítod! Nem körülötted forog és nem is hozzád fogják igazítani a magyar nyelvtant!

"A főnévi igenév -ni képzővel ellátott IGEI SZÁRMAZÉKSZÓ. Elvontan fejez ki valamilyen cselekvést, történést, létezést vagy állapotfogalmat. Minden igéből képezhető főnévi igenév..."

Itt leellenőrizheted, ált. isk 6. osztályos tananyag:
tudasbazis.sulinet.hu/hu/magyar-nyelv-es-irodalom/magyar-nyelv/nyelvtan-6-osztaly/az-igenev/a-fonevi-igenev-bemutatasa

Úgyhogy van még mit tanulnod tőlem Zavarosfejű!
FTEC
@verőce21 Köszönöm a tudást. Amikor én tanultam, még névszó (fn, mn, szn, nm, fni, mni) volt, ez egy újabb besorolás, és újabb tudás nekem. Ismét köszönöm. De a "takarodni" szó most sem ige. (Az általad említett oldal szerint igenév.) Le style, c'est l'homme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.