Simon Gábor volt MSZP-alelnöknek nem volt bissau-guineai útlevele, és a nemrég meghalt Welsz Tamás sem állította vallomásában, hogy szerzett volna neki – írta a Népszava egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A lap szerint a Magnet Bankban állítólag ezzel nyitott Simon-számla valóban létezik, de ahhoz nem mutattak be útlevelet, amikor a számlatulajdonos adatait az ügyfél lakásán ellenőrizték a bank alkalmazottai.

A Népszava forrása szerint a nem létező okmány miatt gyanúsították meg felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással a volt MSZP-s politikust, és részben erre alapozva rendelték el előzetes letartóztatását, de a kényszerintézkedést jóváhagyó bírósági tárgyaláson Simon ügyvédje hiába kérte az ügyészséget, hogy mutassa be az útlevelet, a vádhatóság elzárkózott ez elől.

A lap szerint úgy tűnik, Simon nem is követett el közokirat-hamisítást, mert a meg nem nevezett forrás szerint nincs bissau-guineai útlevele, de ha lenne, az se lehetne hamis, hiszen az ilyen okmányt az afrikai országban helyben állítják ki, ahol emiatt a tulajdonos személyesen jelenik meg, tehát nem lehet kitöltetlenül ilyet szerezni és Magyarországon kiállítani. Ezt az okmányban alkalmazott biztonsági elemek is szinte lehetetlenné teszik egyébként – tette hozzá a cikk.

A Simon elleni fő gyanú, a költségvetési csalás a Népszava szerint szintén nem túl erős indok, részben mert a lap értesülései szerint a bécsi bank számláján tartott összesen mintegy 240 millió forintnyi euróból az ügyészség már nemzetközi jogsegély keretében zároltatta az általa vélt adócsalásból következő, 238 ezer eurónyi adóhátralék összegét, vagyis a kár megtérült – tették hozzá.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"Welsz Tamás halála napján találkozott volna a Magyar Nemzet újságírójával, hogy a hírek szerint "borítson". A lap hozzátette, eddigi vizsgálódásai alapján egyébként legalább egy esetben nem zárható ki, hogy jelenlegi fideszes parlamenti képviselőnek van bissau-guineai útlevele."

Na, tehát akkor nem Simon Gábornak, nem az összes MSZP-s politikusnak, hanem éppen egy fideszesnek van bissau-guineai útlevele? Nem osztogattak, hanem fosztogattak? :))))
Hű de cikííííííííííííííí
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@kacsa0707: oké...2002-től 2010 ig csináltak a szocik kb 5000 milliárdos adósságot, de ebben benne van a fidesz álltal megálmodott államilag támogatott lakáshitelek évi 300-600 milliárdos terhe...(eleinte)...de a fidesz az elmúlt nem egészen 4 év alatt már lassan a 12 000-et súrolja...az meg hogy az idióták kire szavaztak?...hát jórészt a fidesz kiváló propagandájának köszönhető...
vagy te nem így látod ?
tehát kérnék valamit amivel alá tudod támasztani azt a nagy eladósítást, meg a hazugságcunamit...
bundi
@kacsa0707: nagyon nagy a csönd... szinte harapni lehet...ennyire nehezet kérdeztem? pedig annyira hangoskodtál, azt hittem tudod a válaszokat...
oké elmondom az enyéimet... aztán cáfolj, ha akarsz...
a csúnyaszocik 2002-ben kb 9 224 milliárdos mínusszal vették át a stafétát...
www.akk.hu//kepek/upload/2003-12/2002report.pdf
(11. oldal)
majd 2010 áprilisában 19 323 milliárdos mínusszal adták át...ez tényleg kb 10 000 milliárdos többlet...ill kevesebblet...de ha figyelembe vesszük, hogy ebből kb 1000 milliárdot továbbhiteleztek a bankoknak, (amit már a fidesz regnálásakor törlesztettek vissza, valamint 1000 milliárd le volt hívva, de az mnb-nél parkolt...(tudod ami a molra, a drávára...stb re lett költve)...és a célja az imf törlesztés könnyítése lett volna...na ez sem a szociknál fogyott el...valamint az a csúnya 3000 milliárd, amivel a szocik kevesebbet kaptak igaz, de később a nyugdíjaknál jól jött volna... na ezt sem ők tapsolták el...ez összesen kb 5 000 milliárd, ami az ő idejükben lett felvéve, de mégsem ők költötték el...tehát inkább annak kell felírtni, aki a nyakára hágott...nem gondolod?
tehát a csúnyaszocik ciklusonként (4 évenként) kb 2500 milliárdos hiányt generáltak... ebben benne volt egy gazdasági világválság, valamint az, hogy az államilag finanszírozott lakáshitelek évi kb 300-600 milliárdos terhe az elején...ezt mondjuk a fidesz igérte az embereknek, csak szavazzanak rájuk, de a szociknak kellett fizetni...pont mint most a rezsicsökkentésnél az állami kompenzációkkal...ebben egyetértünk?
egy cikk erről:
tenytar.blog.hu/2011/06/22/allamadosag_szammisztika_avagy_hogyan_novelte_az_orban_kormany_az_allamadossagot
elenben most az adósság kb 23 000 milliárd, azaz kb 4000-el több
de itt az újabb adat:
444.hu/2014/02/27/ujabb-magyar-csucs-ilyen-sok-meg-nem-volt-az-adossagunk4/
bocsi ez régebbi de itt az újabb:
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
2014 február 23 391...
bundi
@kacsa0707: @tavaszi: folyt köv:
2014 február 23 391 milliárd...
a francba de csiga vagyok... azóta megint ugrott egy kicsit...kb 670 milliárdal
www.origo.hu/gazdasag/20140319-18-eves-csucson-lehet-az-allamadossag.html
tehát most kb 24 100 körül lehet...
tehát ez kb 5000 milliárddal több mint a fülkeforradalom előtti...
és ehhez hozzá lehet csapni, azt a 3000 milliárdot a manyupból, és a kétszer 1000 milliárdot a bankoktól meg az mnb től...tehát ez 10 000 és akkor ehhez még nem számoltam hozzá, hogy matolcsy mester is lecsapolt kb 2000 milliárdot a devizatartalékból amit szintén a kisgömböcék játszanak el, de nem ők spóroltak össze...tehát mennyinél is tartunk... kb 12 000 nem egészen 4 év alatt?
és ennek ellenére kb mennyivel is nőttek az éves bevételeik?
ha az adókat nézzük, különadókkal, együtt kb 32 százalékkal nőttek az adóbefizetések...ha a manyupot, amit eztán az államnak fizettek az emberek, és nem a manyupnak, az durván évi 350 milliárd plusz...és az uniós támogatások lehívásában is jobban teljesítenek...
tehát ennek fényében elmondanád miért gondolod, hogy a csúnyaszocik adósítják el az országot?
ja és ez szól @tavaszi: mestrenek is... mert tudom én csak erölködöm, de ő tisztán lát, és tudja a tutit...
tehát megköszönném, ha felvilágosítana, miért is olyan álságos nekem ez az országeladósító csúnyaszoci duma...
@F_Viktor: @szaboria1: @Senara: a ti figyelmetekbe is ajánlom... hol lehet a hiba bennem? mert a tények nem igazán azt támasztják alá, hogy csúnyaszoci eladósít, jókeresztényfideszes meg nem...
Senara
@bundi: mert a tények nem igazán azt támasztják alá, hogy csúnyaszoci eladósít, jókeresztényfideszes meg nem.. ... nem tettem le a voksomat egyik mellett sem tehát nem értem a megjegyzést .
bundi
@Senara: nem is nektek szól... hanem a kisgömböc támogatóinak...nektek csak figyelmetekbe ajánlom, mert mindenhol ez a 10 000 milliárdos eladósítás a téma...
de most komolyan nem értem, az én elméletemben mi a hiba...esetleg ha tudtok segíteni mit látok rosszul, megköszönném...nem szeretném, ha valami hibás elmélettel égetném magam, de én egyenlőre ezeket az adatokat találtam...
Senara
Linkekkel alátámasztod mondani valódat ! Aki akarja megérti , aki nem az nem .Mindig lesz ellen vélemény , de miért ne lenne . Aki nem akarja megérteni az valami mással vissza támad, beleköt a helyesírásba , anyázik nemi hovatartozást feltételeztet , vagy zsidózik és cigányozik . Rombolja a beszélgetést provokál .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.