Szavazzanak nekünk még négy év bizalmat! – kérte Orbán Viktor szombaton Debrecenben, a Kossuth téren összegyűlt több ezer ember előtt. A Fidesz elnöke beszédében úgy fogalmazott: a vasárnapi szavazáson "a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is! Fel, győzelemre!"

Esély ide, esély oda, olyan esély nincs, amely saját magát váltja be, "a győzelem még nincs a kezünkben" – mondta a kormányfő egyhetes választási nagygyűléssorozatának utolsó állomásán, a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott másfél órás rendezvényen.

A pártelnök-miniszterelnök szerint akármi is történik vasárnap reggelig, az aznap reggel nem számít. A mérkőzés vasárnap reggel hat órakor indul, amikor az állás 0:0, a végeredményt pedig este hétkor hirdetik majd ki, s csak az számít, mi történik vasárnap reggel hat és este hét óra között – fogalmazott.

"Ha akkor nem vagyunk ott, ha nem tesszük a dolgunkat, ha nem végezzük el a munkát, akkor meg fogják látni, hogy bajba kerülhetünk" – mondta. Ezzel kapcsolatban felelevenítette pártja 2002-es választási vereségét, úgy fogalmazva: aki egyszer forró tejjel a szája szélét megégette, az jól teszi, ha a hideg vizet is fújva issza. "2002-ben velünk pontosan ez történt: szombaton még mi vezettünk, hétfőn már megint, de a választás vasárnap volt, és elveszítettük" – tette hozzá.

Ma "nagyon sokan már kétharmadról beszélnek. Nem akarom lebeszélni önöket erről" – mondta, kiemelve azonban, hogy szerinte 2010-ben is azért szerzett kétharmados többséget az általa vezetett szövetség, "mert segíteni akartunk a hazánkon, és ha most ez hat át bennünket vasárnap, ismét meg fogjuk kapni azt, amit megérdemlünk".

"A kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is!" – buzdított a vasárnapi országgyűlési választáson való részvételre és a Fidesz-KDNP támogatására a kormányfő.

Orbán: a kommunisták mind ott lesznek, legyünk hát ott mi is!

Ez a választás a szabadságról szól – jelentette ki a vasárnapi országgyűlési voksolásról Kósa Lajos a kampányzáró nagygyűlésen. Megtiszteltetésként értékelte, hogy Debrecen ad otthont a Fidesz-KDNP kampányzáró nagygyűlésének, de rögtön hozzátette: hol máshol rendezhették volna, ha nem a szabadság őrvárosában, ahogy Kossuth Lajos nevezte a várost.

A kormánypárti politikus a szabadságról szólva azt mondta, végre van olyan kormányunk, van olyan miniszterelnökünk, aki ha kell, kimegy Brüsszelbe, "kiáll és megvéd bennünket". Olyan miniszterelnökünk van, aki Brüsszelben meri idézni az unió alapító atyját: ha Európa megszűnik kereszténynek lenni, megszűnik Európa. S "veszi a bátorságot és ezt beleírjuk az alkotmányunkba is", mert ez az örökségünk, Szent István királyunk öröksége – tette hozzá Kósa Lajos.

Kósa Lajos szerint az ország az elmúlt négy évben "csoda dolgokat tett": lekerültünk Európa szégyenpadjáról, az ügyeinket a saját kezünkbe vettük, s a londoni pénzügyi központban is kénytelenek tudomásul venni, hogy Magyarország jobban teljesít, s kénytelenek felminősíteni az országot.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ott lesztek mind !
Íme egy lista volt párttag fideszes politikusokról és háttéremberekről, ami bizonyára még jócskán bővíthető:

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@evacica: (16:08) Valóban nem 13-szor, hanem - Tizenötször emelték a közüzemi díjakat - összesen (ezen belül háromszorosára a gáz és kétszeresére a villamos energia díjat)

De a többid is csak magyarázkodás: ezt ezért, azt meg azért! - attól még tény. :)
evacica
@verőce21: Veled szerintem nincs értelme vitatkozni, mert észérv nincs, csak a szekta főnök iránti elkötelezettséged!
verőce21
@evacica: (18:25) Az a baj, hogy nagyon szegény a tárgyi tudásod! :) - mert ha lenne valami, akkor nem is szálltál volna vitába a tényekkel. :)
evacica
@verőce21: Ha te mondod nagy okos.De tényleg fejezzük be, nem vagyunk ezgy szinten, nekem még nem mosták át az agyam. Na szia, vége!
verőce21
@evacica: (19:19) Én is ezt akartam javasolni! - (mert léc alatti vagy.) :)
kukac50
Viktorkám köztetek is ott vannak a kommunisták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.