Angela Merkel német kancellár levélben gratulált Orbán Viktor kormányfőnek a parlamenti választási győzelemhez.

A levélben – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatott el csütörtökön az MTI-hez – a német kancellár azt írta Orbán Viktornak: pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. "Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" – hangsúlyozta.

Angela Merkel emlékeztetett, hogy az idén Budapest és Berlin közösen ünnepli a vasfüggöny megnyitásának 25. évfordulóját, "ami Magyarország meghatározó szerepének köszönhetően az Európa megosztottságának leküzdéséhez vezető első lépés volt".

"Ebben a szellemben örülök az Önnel folytatott további együttműködésnek" – zárta sorait a kancellár, aki sok sikert kívánt a miniszterelnöknek az előtte álló feladatokhoz.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemsemmi
Ez inkább figyelmeztetésnek tűnik.

"""""""" pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. "Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" – hangsúlyozta"""""""

A határmegnyitáshoz azonban talán több köze volt Horn Gyulának mint Orbánnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Ebben a gratulációban csupa olyasmiről ír a németek kancellár asszonya-mire orbán kutyagumi nem alkalmas,és ezt be is fogja bizonyítani.
nemsemmi
Ez inkább figyelmeztetésnek tűnik.

"""""""" pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja. "Ennek során Ön továbbra is számíthat Németországra mint megbízható partnerre Európában" – hangsúlyozta"""""""

A határmegnyitáshoz azonban talán több köze volt Horn Gyulának mint Orbánnak.
JAJMÁR
Nagyon okos a Merkel! Finoman, gratulációba csomagolva megfogalmazta a "jó szomszédság" feltételeit, és elvárásait.
(A sok felszínes gondolkodó talán megérti :)))) )
Desischado
@JAJMÁR: Pontosan így van! Szerintem a Kancellár asszony a lelke mélyén annyira örül, mint az akinek kést döfnek a hátába! De a protokoll szabályait be kell tartania. Viszont ez a levél nekem is rejtett intésnek tűnik. Frau Merkel nagyon diplomatikusan, DE FÉLREÉRTHETETLENÜL FOGALMAZ: VAGY BETARTOD A NORMÁLIS POLITIZÁLÁS SZABÁLYIT, VAGY MEG LESZEL FENYÍTVE. Nekem ez jött le a Kancellár asszony leveléből. De orbán nem fogja ezt érteni, mert ehhez ÉSZ KELL!
dömdödöm
@JAJMÁR: a John Kerry is rászólt már óvatosan amikor erre járt az ukrán balhé miatt
gibgab
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/373852_japan_lap_miert_engedi_az_eu_europa_talan_egyetlen
"Az, ahogyan a választásokat megközelíti, szembemegy a tisztességről alkotott európai ideállal. A vasárnapi választások előtt a parlament, amelyben Orbán pártja dominál, átalakította a választókerületeket, hogy biztosítsa, legnagyobb vetélytársai, a szocialisták ne tudjanak győzni. A Fidesz hatékonyan ellenőrizte a kültéri hirdetéseket, az alkotmánymódosítás után az egyetlen megmaradt kampánycsatornát is.

Az Európai Unió azonban nem fog tiltakozni, mert Orbán a pajzsa a még rosszabb magyarországi dolgok ellen. A választásokon a Jobbik elnevezésű antiszemita, EU-ellenes párt a 2010-es 15,9 százalékról 20,5 százalékra javította az eredményét. Mivel a májusi európai parlamenti választások előtt nő a jobboldali dagály, Brüsszelnek hálásnak kell lennie, hogy egy olyan karizmatikus, mérsékelt autokrata, mint Orbán visszatartja azt. A választók hangulata egész Európában vészjósló módon változik, és ez elfogadhatóvá teszi a tekintélyelvűséget."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.