Összesen több mint 715 millió forintnyi adót nem fizetett be az államkasszába Welsz Tamás, emiatt különösen nagy értékű adócsalással vádolták meg – írja az Index.

Welsz Tamás halálakor nemcsak a Simon-ügy és a panamai csalás miatt kiadott Interpol-körözés nyomta a vállát, de mint azt az Index megtudta, különösen nagy értékre elkövetett adócsalás miatt már meg is vádolták egy büntetőügyben a Fővárosi Törvényszéken.

A lap szerint ebben az ügyben 2012 novemberében emeltek vádat az érdi vállalkozó ellen. Nagyjából akkor, amikor élettársával közösen Panamában lenyúltak egy offshore-céget.

A vádirat szerint 2003-ban Welsz az afrikai Bissau-Guineában bejegyzett BAFATA S.a.r.l. nevű cégben 12 millió dollárért eladta az üzletrészét, amit még 1998-ban, 164 ezer dollárért vásárolt meg. Az eladás után csak Bissau-Guineában fizette be az adót, a magyar adóhatóságnak nem, pedig az ügylet miatt több mint 546 millió forintot be kellett volna fizetnie a magyar adóhivatalnak.

Az Index azt írja, Welsz emellett 2004-ben – a Bissau-Guineai Köztársaság Gazdasági és Pénzügyminisztériuma által kiállított igazolás szerint – több mint 6 millió dollárt keresett. Az afrikai papírok szerint 2004-ben és 2005-ben 1,7 millió dollárt ugyan befizetett Bissau-Guineának, de a magyar adóhatóságnak nem, pedig lett volna mit. Csak 2004-ben több mint 163 millió forint adót kellett volna befizetnie idehaza.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Miért nem akkor kezdtek nyomozni, amikor még élt ??
Ja, akkor még sok " valaki " is bent volt a pakliban ??
Közmondás, hogy halottról vagy jót, vagy semmit !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
postamester
@bencemacska: Mindig mindent csak utólag...ezt szoktuk meg !!
Desischado
Majd a végén a sánta, félszemű macska lesz a vétkes! Eddig miért nem járt a szájuk?! Ja, mert véletlenül kiderült volna, kik a valódi bűnözők? Hajrá, Abszurdisztán!
human
@Desischado: Miért pont a sánta macska? Talán van alibije a vak komondornak?
Desischado
@human: A jóég tudja! Abszurdisztánban minden lehetséges!
karma1
@Sziszifusz: Nekem is ez volt az elso eszrevetelem: nehogy baj erje Horvath urat, mikozben a valodi adatokat hozza a nyilvanossag ele! Persze, utolag mindenki okos, es valoban: halottrol vagy jot, vagy semmit. Bar itt mar ez sem szamit, semmi sem szent, teljesen megbomlott az altalanos moral minden teren...:-((
karma1
Nem vagyok adoszakerto, tehat nem tudhatom (ezert kerdezem): hogy van az, hogy a magyar allam BARMILYEN adot kovetel, ha Also-Bivalyizelned-Bissauban volt egy offshore cege, es OTT, (gondolom, ahol KELLETT is) befizette a kotelezo adot (1,7 millio dollart!), akkor megis mi a banatos loturot kellett volna Magyarorszagon befizetnie? Nem volt eleg simicskaeknak meg a tobbi simlisnek a szetosztanivalo zsozso?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.