Összesen több mint 715 millió forintnyi adót nem fizetett be az államkasszába Welsz Tamás, emiatt különösen nagy értékű adócsalással vádolták meg – írja az Index.

Welsz Tamás halálakor nemcsak a Simon-ügy és a panamai csalás miatt kiadott Interpol-körözés nyomta a vállát, de mint azt az Index megtudta, különösen nagy értékre elkövetett adócsalás miatt már meg is vádolták egy büntetőügyben a Fővárosi Törvényszéken.

A lap szerint ebben az ügyben 2012 novemberében emeltek vádat az érdi vállalkozó ellen. Nagyjából akkor, amikor élettársával közösen Panamában lenyúltak egy offshore-céget.

A vádirat szerint 2003-ban Welsz az afrikai Bissau-Guineában bejegyzett BAFATA S.a.r.l. nevű cégben 12 millió dollárért eladta az üzletrészét, amit még 1998-ban, 164 ezer dollárért vásárolt meg. Az eladás után csak Bissau-Guineában fizette be az adót, a magyar adóhatóságnak nem, pedig az ügylet miatt több mint 546 millió forintot be kellett volna fizetnie a magyar adóhivatalnak.

Az Index azt írja, Welsz emellett 2004-ben – a Bissau-Guineai Köztársaság Gazdasági és Pénzügyminisztériuma által kiállított igazolás szerint – több mint 6 millió dollárt keresett. Az afrikai papírok szerint 2004-ben és 2005-ben 1,7 millió dollárt ugyan befizetett Bissau-Guineának, de a magyar adóhatóságnak nem, pedig lett volna mit. Csak 2004-ben több mint 163 millió forint adót kellett volna befizetnie idehaza.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Miért nem akkor kezdtek nyomozni, amikor még élt ??
Ja, akkor még sok " valaki " is bent volt a pakliban ??
Közmondás, hogy halottról vagy jót, vagy semmit !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postamester
Miért nem akkor kezdtek nyomozni, amikor még élt ??
Ja, akkor még sok " valaki " is bent volt a pakliban ??
Közmondás, hogy halottról vagy jót, vagy semmit !!!
Sziszifusz
@postamester: Horváth András zöld dossziéjában, amit a rendőrség lefoglalt, hasonló ügyekre vonatkozó bizonyítékok lehetnek. Az ő élete is veszélyben van, mert sok mindenre tudhatja a választ.
Nehogy egy baleset, egy ismeretlen betegség, vagy valami hasonló érje.
postamester
@Sziszifusz: Sajnos, egyre halványodik az ügy...
De mit is várhatunk a " független " Ügyészségtöl ???
bencemacska
@postamester: Már - állítólag - bírói szakban volt az ügy. Most szüntették be a haláleset miatt.
postamester
@bencemacska: " állítólag "...a Blikk, vagy a Borsonline szerint,
vagy csak simán a HirTV szerint ?? :)))))))
Sziszifusz
A végén ráverik a "balhét" arra aki már nem tud mondani semmit sem. Anélkül, hogy elvarrnának minden szálat, egy-két pitiáner alak lebuktatása után, lezárják az ügyet. A "sáros" nagymenők nem kerülnek kínos helyzetbe.
bencemacska
@postamester: Az index-en olvastam, ma. Korábban egy árva sor nem szólt róla, csak annyi, hogy mások pénzének tisztára mosásával foglalkozott. Persze jelentős jutalékért!
nehogymá
eddig azt irták,hogy 2o12 ben felmentették az adócsalás alól. ki hazudik már megint?
postamester
@nehogymá: most, hogy már nem tud védekezni, öntik a sz@rt...
postamester
@bencemacska: Mindig mindent csak utólag...ezt szoktuk meg !!
Desischado
Majd a végén a sánta, félszemű macska lesz a vétkes! Eddig miért nem járt a szájuk?! Ja, mert véletlenül kiderült volna, kik a valódi bűnözők? Hajrá, Abszurdisztán!
human
@Desischado: Miért pont a sánta macska? Talán van alibije a vak komondornak?
Desischado
@human: A jóég tudja! Abszurdisztánban minden lehetséges!
karma1
@Sziszifusz: Nekem is ez volt az elso eszrevetelem: nehogy baj erje Horvath urat, mikozben a valodi adatokat hozza a nyilvanossag ele! Persze, utolag mindenki okos, es valoban: halottrol vagy jot, vagy semmit. Bar itt mar ez sem szamit, semmi sem szent, teljesen megbomlott az altalanos moral minden teren...:-((
karma1
Nem vagyok adoszakerto, tehat nem tudhatom (ezert kerdezem): hogy van az, hogy a magyar allam BARMILYEN adot kovetel, ha Also-Bivalyizelned-Bissauban volt egy offshore cege, es OTT, (gondolom, ahol KELLETT is) befizette a kotelezo adot (1,7 millio dollart!), akkor megis mi a banatos loturot kellett volna Magyarorszagon befizetnie? Nem volt eleg simicskaeknak meg a tobbi simlisnek a szetosztanivalo zsozso?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.