960 millió forintért vásárolhat új autókat a Terrorelhárítási Központ – értesült a hvg.hu.

Tavaly már készült gépjárművásárlásra a TEK, többek között azzal az indokkal, hogy a szervezet létszáma több mint 200 fővel bővült. Akkor azonban Lázár János miniszterelnökségi államtitkár leállította a beszerzést. Most a tavaly tervezettnél több mint kétszázmillióval többet, 960 milliót költhetnek új autókra – tudta meg a Hvg.hu.

A lap információját a TEK megerősítette, megjegyezve:tavaly június 25-én az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága hozzájárult a 960 millió forintos keretösszegű beszerzéshez.

Az új autók nem Audik lesznek, bár a lap rendőrségi forrásokból úgy tudja, Audik és Skodák is érkeznek a szervezethez. A gépjárműveket egyébként megveszik, mégpedig saját költségvetésükből, hogy a jogszabályban meghatározott feladatokat elláthassák. A lap úgy tudja, az eladó a Porsche Hungária lesz.

A hvg.hu megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudja, most mi alapján lehet mintegy egymilliárdot költenie a TEK-nek új autók vásárlására, és hogy más rendőri szerveknek ilyen jelentős gépjármű-beszerzésre lesz-e lehetősége 2014-ben. Választ nem kaptak, pontosabban csak annyit, hogy a megkeresést a TEK-nek továbbították.

A TEK egyébként 2011-ben 15-40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt, amit a kormány részéről azzal indokolták, hogy a luxusjárművek elengedhetetlenek a veszélyes bűnözők elleni harchoz.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Kell is nekik. de platósat is vegyenek.! A palánkoknak! hogy a parlament csalásait el lehessen takargatni . A tolvajok büntetik a TEK által azokat akiknek köszönhetik a vagyonukat Éljen Magyarország!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
"Persze a " bünözök " ( föleg a fehérgallérosok ) is luxusautókkal
közlekednek,"

Képzeld, hogy festene, ha Skodával járó tökösök védenék őket?
bakegya
@-1Angyal-: hát ezt meg lehet érteni,de azért ez az angyal nem hinném hogy az az angyalian áldozattá vált magyarjainkat jelképezhetné akik mára már ennyire van gusztusuk kényelmi kérdésként elmaszatolni a már akkor szétbaszott jövőnket amikor a német szövetségesek oldalán képesek voltunk betámadni az oroszokat!
EKKORA LÖVÉSZÁRKOT AZÉRT NEM KELLENE EZZEL AZ ANGYALKÁVAL ÁTRÖPTETNI AZ ÁLDOZATI OLDALÁRA HORTTHY KEGYELMESSÉGÉNEK SEM.
Orbánnak persze tetszene-mert minden hataloméhségének eszközeként a legföldreszálltabb gondolat a könnyű de mindnekelőtt kifizetődő szerecsenymozsdatásra.
SUNYI LÓ-
lajospapa
Abból telik, hogy Magyarország jobban tejesít. Telik rá! Abból is, hogy rövidülnek a várólisták az egészségügyben. Vagy úgy hogy aki megunja a várakozást, fizet, vagy úgy hogy meghal mielőtt rá kerülne a sor. Egyébként,ha a Welszt szállító autó gyorsabb és hamarabb érnek a kórházba, tán még ma is élne. Az EP választásra még milyen sok jót elmondhatna. Ha nem azért halt meg.
bögöly
Azé' egy kicsivel olcsóbban is meg lehetne úszni ezt a dolgot.
Veszek 3 helikoptert,melyeket kiválóan képzett pilóták vezetnének.
Szólnak,hogy merre menekül az a bizonyos bűnöző a luxusjárgányával,azt az utat meg lezárom 2 db markológéppel.

Akár trabanttal is odadöcöghet a TEK,biztosan nem megy tovább az üldözött autó.

Vagy csak nekem ilyen kézenfekvő a dolog?:-)))

Ui:- van egy-két ismerősöm,akik "occsón" megszámítva Audi Q7 gyártmányú autót akarnak venni.
Fel sem tételezem,hogy a TEK-esek alig hajtott járgányait pocsékolják el.DD

UUi:- elnézést kérek a propitól,nem volt RADÍR!
Csak éppen a stop ugyanezen cikkéhez fűztem kommentárt.
Nem tartom túl jónak,hogy majdcsak ugyanazon címmel más-más posztolókat jelentetnek meg,mert így sokszor elbeszélünk egymás mellett.
Fradigege
Mindent megtesznek, hogy kíváló minőségi munkát tudjanak végezni ezek az aranyos fiúk. Ó'csóbb, mintha 23 évesen nyugdíjba zavarnánk őket. Aztabüdösmindenit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.