A kedden megalakuló Országgyűlés az első, amely a teljes nemzetet képviseli – mondta elnöki köszöntőjében Kövér László a házelnökké választása után, az Országgyűlés előtt.

A házelnök beszédében hangsúlyozta, hogy a képviselőknek az egész nemzet érdekében kell politizálniuk, vagyis a parlament "több, mint Országgyűlés" – mondta.

Hozzáfűzte: csak akkor tudnak ezen feladatuknak eleget tenni, ha legalább az alapvető sorskérdésekben megtalálják a közös nevezőt, "amely oly' fájdalmasan hiányzott közéletünkből az elmúlt majd' negyed század alatt" – mondta.

Kövér László úgy fogalmazott: "már több tapasztalatom van, mint amennyi illúzióm maradt". Azt mondta, óvatos reményre lát alapot a tekintetben, hogy ebben a négy évben maguk mögött hagyhatják a vitákat eddig folyamatosan kísérő terméketlen küzdelmeket.

A házelnök köszönetet mondott a polgárok bizalmának, de az előző négy év parlamenti képviselőinek is azért a munkáért, "amelynek révén – elkerülve az összeomlást – kiemeltük hazánkat a válságból, s megteremtettük egy új, XXI. századi állam- és nemzetépítés törvényi alapjait".

Fontosnak ítélte a parlament tekintélyének növelését, és azt mondta: az Országgyűlés méltóságának a képviselők viselkedésében is tükröződnie kell. Ez nem képzelhető el az emberi méltóság tiszteletben tartása nélkül – vélekedett –, amely megillet minden embert és azok közösségeit, függetlenül attól, hogy egy kisebbséghez vagy a többséghez tartoznak-e.

A házelnök új korszaknak nevezte a jelenlegi parlamenti ciklust, amelyben az új házszabályi rendelkezések alapján a működés új útját kell kitaposni. Közölte azt is: a kevesebb létszámú parlament csak hatékonyabban megszervezte tudja elvégezni a munkáját.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Nem emlékszem vitára. Az örökös, nemzeti kétharmad minden ellenzéki javaslatot elutasított: "csak" vagy "kétharmad" jeligére. Ezzel több millió, nem rájuk szavazó választót képviselők javaslatait utasítja el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ki kellene már józanodni itt minden ellenzékinek! Ennyi a Fidesz politikájának támogatottsága ma az országban!
A szavazástól távolmaradók között is ugyanez az arány a Fidesz javára.
karma1
@verőce21: Juj-juj! Te aztan gondolatolvaso vagy ma rendesen!...:-)))) Honnan tudod, hogy a - valamilyen oknal fogva tavolmaradok, vagy A SZAVAZASTOL TAVOL TARTOTTAK (lasd a nyugaton elo, dolgozo emberek szavazasi megkotottsege) megis mennyire tamogatnak a vityat?

Jozanodni meg nem kell az ellenzekieknek, csak FELEBREDNI, es osszefogni...

De ebben igazad van: toketlenkedtek a valasztasok elott is, es most sincsenek a top-on!...:-)))
verőce21
@karma1: Don’t jump into conclusions!

Igen, gondolatolvasó vagyok, és már megírtam két éve is: "Csak nyugodjatok meg szépen, nyerni fog a fidesz 2014-ben is és utána is. Mert itt pár mitugrász veri a tamtamot az senkit sem érdekel. A kutya ugat a karaván halad..."
Csizmás Kond
@karma1: Akkor mégis rászántad magad az utazásra a szavazás kedvéért ?...és mennyibe került ?
folo
Kövér László / született . Zrinyi Miklós / !
A nemzettel, mint olyannal bőven tele vagyok, ha majd az Ön nemzetének minden tagja elszenvedi az Ön/Önök ténykedését, s abban anyagilag is részt vesz, nem csak kapok, hanem adok alapon is, akkor keressen fel egy engesztelő mise erejéig talán rá fogok érni.
Tiszteletem nem az Önöké, soha...
kukac50
Az előző, de a mostani országgyűlés is csak a gazdagokat képviseli.
A vidéken élőkről elfelejtkezik,a falvakba nem jut pénz,de Felcsútra igen.
Minden faluba népességi szám alapján,pályáztatás nélkül kellene pénzt adni a falú fennmaradásához. Ami nyomon követhető lenne mindenki számára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.